Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Nikola.H93 mě se po zinkovce dcera vždycky hrozně rozškrabe. Takže dávám max. 1 za 2 dny, jinak promašťuji.
@Sue2008 pokud svedi, maji se davat i fenistil kapky, pomahaji
ale zinkovka je na to fakt nejlepsi, nici to rude…masteni vetsinou naopak skodi no.
@Nikola.H93 píše:
A s Biodermou nemáte někdo prosím zkušenosti?
Ja ano. Mazeme Biodermou atoderm. Ale az loupajici se loziska v barve okolni kuze. Pokud to ruzovi, tak pokracujeme jen v zinkovce. Reapektive pokracovali jsme. Dcera se toho zbavila. Ja doporucuji jeste probiotika
obvykle jsou tyhle problemy dane disbalanci strev - premnozeni kvasinky (velmi casto).
@Kukacka123 děkuji, no dcera to má takové spíš bílé suché, na pohmat drsné místo momentálně. Ale někdy to bývá suché, drsné a spíš červené.
@Kukacka123 my davame dlouhodobě xyzal, ale po 2 dnech zinkovky (v ruznych podobach vyzkouseno) se dcera drape do krve i s kratkymi nehty a pyzamem ![]()
@Nikola.H93 zkousela jsi se podivat na ty stranky Zikove? Tam ma i plno fotek ![]()
Pokud to neni zacervenale ani ruzove, ale v barve kuze, klidne bych to namazala. Pokud je to cervene, tak bych to nemastila. Ale zkus, kazde dite je taky jine ![]()
Jo a dobry jsou koupele v repiku nebo dubovy kure. Vlocky za nas nic ![]()
Příspěvek upraven 28.01.20 v 14:20
@Sue2008 píše:
@Kukacka123 my davame dlouhodobě xyzal, ale po 2 dnech zinkovky (v ruznych podobach vyzkouseno) se dcera drape do krve i s kratkymi nehty a pyzamem
S tim zkusenosti u malych deti nemam. Davala jsem fenistil kapky.
Ja si delala i domaci zinkovku, zkousela jsi?
jak je dcera stara? Na krvave, pripadne mokvava loziska je dobra i fialka. Dcera ale nikdy nemela nastesti, podchytili jsme to vcas.
@Kukacka123 na fotky jsem se nedívala podívám se, mockrát děkuji
![]()
@Nikola.H93 píše:
@Kukacka123 na fotky jsem se nedívala podívám se, mockrát děkuji![]()
Treba objevis neco podobneho. Pripadne ma i online poradenstvi na miru. Teda placene, ale ve vetsine pripadu dokaze opravdu pomoci ![]()
@Kukacka123 ano to jsem se dívala, ale fotky jsem našla,,jen'' ty u těch dvou případů děti. Tak možná se dívám špatně ![]()
@Nikola.H93 jo, tak ted koukam, ma pomeneny stranky. Byly tam i fotky telicek, kde byly fleky…ulozeny to teda bohuzel nemam ![]()
@Nikola.H93 Můj syn 21 měsíců má atopický ekzem snad už od narození. Zkusila jsem několik mastiček bez receptu a nic nepomohlo. Nakonec máme mastičku od doktorky, která se v lékárně namíchá. Proto neznám název. Mažu jen ty místa a do 3 dnů je to pryč. U nás je to hlavně přes zimu. Používám to jen když se mu to objeví a čekám až konečně zmizí zima.