Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj.. co na exem v těhotenství? Jsem v 15 tt a mám hrozně olezle ruce od prstů až k loktem, nic nezabírá a doktoři s tím nic nedělají. Ale já už to mám tak popraskané že ani nic nemůžu udělat
Vcera tu bylo stejne tema… Staci se trosku podivat nez hned zakladat dalsi diskuzi ![]()
Dobrý den,
váš dotaz můžete dát do naší poradny o atopickém ekzému https://www.emimino.cz/…cka-poradna/
. Naše odbornice vám jistě ráda odpoví.
Krásný den
Diana ![]()
@Mmm22 na to, co jsi se ptala, najdes odpovedi ve zminene diskuzi…
@Mmm22 Nezabírá nic.
. Trochu mi pomáhala Bioderma, ale měla jsem to taky k zbláznění hrozné. A asi tě nepotěším, ale při kojení je to snad ještě horší, i když se to zdálo nemožné. Nicméně teď už si sem tam máznu kortikoidy a stejně mám rozpraskané ruce od prstů až po lokty.
Ty hormony mi exem vždy zhorší. ![]()
Ja sem olezla cela, lehce to tlumi slaboucke kortikoidy a nebo Dexeril. Ale olezla budes uz furt.. ja se kvuli tomu treba i budim v noci a musim se treba namazat.. ale je to hnus..
Pokid to máš hodně suché, tak na to mi dost pomáhala Lipobase Repair.
Já měla v těhotenství, hlavně v 2. trimestru, strašně zhoršený ekzém a kožní mi na to skoro nic nedala (antihistaminika a nějaký super smradlavý tekutý pudr), že kortikoidy teď ne. No nepomohlo to a zhoršilo se mi to tak, že už jsem to měla na víc jak třetině těla a výsledkem byl Prednison (celkové kortikoidy v tabletkách), že mast už je u takového rozsahu k ničemu. Super no… tisíckrát radši bych dostala včas slabý kortikoid a za pár dní to zaléčila, než pak ten celkový teda, i když to bylo jen asi na 4 dny
. Nenech se odbýt, i v těhotenství je možné (samozřejmě v odůvodněných případech) ledasco předepsat, byť se v lékárně tváří, že nemůžeš ani sprej do nosu
.
Dobrá zpráva je ta, že části lidí se to ke konci těhotenství zlepší, já už to měla dobré tak od poloviny 8. měsíce a i pak při kojení (to se mi trochu vrátil tak po 9m, i když pořád kojím…).
Držím palce, ať se ti to co nejdřív zlepší, ekzém v těhotenství je peklo ![]()