Atopický ekzém v těhotenství

59
17.11.21 15:28

Atopický exem v těhotenství

Ahoj.. co na exem v těhotenství? Jsem v 15 tt a mám hrozně olezle ruce od prstů až k loktem, nic nezabírá a doktoři s tím nic nedělají. Ale já už to mám tak popraskané že ani nic nemůžu udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1519
17.11.21 16:48

Vcera tu bylo stejne tema… Staci se trosku podivat nez hned zakladat dalsi diskuzi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
17.11.21 19:04

Dobrý den,

váš dotaz můžete dát do naší poradny o atopickém ekzému https://www.emimino.cz/…cka-poradna/ :). Naše odbornice vám jistě ráda odpoví.

Krásný den

Diana :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
17.11.21 19:35

@Dendiss na to jsem se neptala ale i tak děkuji za reakci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
17.11.21 20:28

@Mmm22 na to, co jsi se ptala, najdes odpovedi ve zminene diskuzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.21 00:21

@Mmm22 Nezabírá nic. :?. Trochu mi pomáhala Bioderma, ale měla jsem to taky k zbláznění hrozné. A asi tě nepotěším, ale při kojení je to snad ještě horší, i když se to zdálo nemožné. Nicméně teď už si sem tam máznu kortikoidy a stejně mám rozpraskané ruce od prstů až po lokty. :? Ty hormony mi exem vždy zhorší. :?

• Citovat
  • Upravit
114
19.11.21 16:16

Ja sem olezla cela, lehce to tlumi slaboucke kortikoidy a nebo Dexeril. Ale olezla budes uz furt.. ja se kvuli tomu treba i budim v noci a musim se treba namazat.. ale je to hnus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
19.11.21 19:48

Pokid to máš hodně suché, tak na to mi dost pomáhala Lipobase Repair.

Já měla v těhotenství, hlavně v 2. trimestru, strašně zhoršený ekzém a kožní mi na to skoro nic nedala (antihistaminika a nějaký super smradlavý tekutý pudr), že kortikoidy teď ne. No nepomohlo to a zhoršilo se mi to tak, že už jsem to měla na víc jak třetině těla a výsledkem byl Prednison (celkové kortikoidy v tabletkách), že mast už je u takového rozsahu k ničemu. Super no… tisíckrát radši bych dostala včas slabý kortikoid a za pár dní to zaléčila, než pak ten celkový teda, i když to bylo jen asi na 4 dny :(. Nenech se odbýt, i v těhotenství je možné (samozřejmě v odůvodněných případech) ledasco předepsat, byť se v lékárně tváří, že nemůžeš ani sprej do nosu 8o.

Dobrá zpráva je ta, že části lidí se to ke konci těhotenství zlepší, já už to měla dobré tak od poloviny 8. měsíce a i pak při kojení (to se mi trochu vrátil tak po 9m, i když pořád kojím…).

Držím palce, ať se ti to co nejdřív zlepší, ekzém v těhotenství je peklo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
21.11.21 10:00

A zkouseli ste nekdo modrou indulonu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...