Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat, jestli to měl někdy někdo také. Jsem ve 34tt těhotenství a už před těhotenstvím jsem se léčila s refluxem jicnu, brala jsem Omeprazol 1× denně cca 3 roky. Teď co jsem těhotná, nebo spíš v tom třetím trimestru mi připadá, že se obtíže zhoršily, neustále mě trápí říhání a návrat potravy zpět do úst, dřív jsem to nikdy neměla, jen jsem trpěla na pálení žáhy. Teď mi připadá, že skoro po každém jídle krkam a když se najím cca třeba po 18 hod, tak ještě ve 22 hod krkam a vrací se mi jídlo, pak kolikrát mi bohužel pomůže jen se vyvracet a jít spát. Snažím se najíst smažené, málo jim sladké, nepiju kávu ani perlive nápoje, syrové zelenině se vyhýbám, snazim se jist max do těch 17 až 18 hodin. Nejradši bych kolikrát nejedla nic, ale to v těhotenství nelze. U lékaře jsem byla řekl mi ať si beru Omeprazol i večer a že to zhoršení je těhotenstvím. Po porodu by se to melo zlepšit. Bohužel mi připadá, že mi ten Omeprazol moc nepomáhá, občas k němu vezmu i Gaviscon, ale také žádný bůhví jaký výsledek. Neporadí mi někdo něco co by mi trochu pomohlo? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Řekni dr že ti omeprazol nezabírá a jestli ti předepíše něco jiného. Je to těhotenstvím ale to neznamená, že se musíš trápit ![]()
@Lili232377 pomůže až porod..jo, tohle je bohužel normální, děloha utlačuje žaludek atd
@Lili232377 taky na to trpim (jsem 34 tt) a trpela jsem i drive. Na noc si davam panaka gavisconu a spim skoro v sede, tak se to da zvladnout a par tydnu snad jeste preziju. Zatim jsem se v tomhle tehu vzbudila jen jednou s tim, ze jsem se dusila zaludecnimi stavami. Jeste mozna pomahaji mandle pred spanim a mensi porce. Obecne, jak tam ty mimca uz tlaci, tak utlacuji zaludek a proto je to ted vyraznejsi.. vydrzet ![]()
@Lili232377 a jeste muzes zkusit Helicid, ale obavam se, ze to bude stejne jako Omeprazol..
Se obavám, ze nepomůže nic, já na to třeba vůbec netrpim, ale v těhotenství to bylo peklo. Pomohl až porod.
Já jsem v 17.tydnu těhotenství a neustálé pálení žáhy mám už 2 měsíce(do té doby jsem ani nevedela co je pálení žáhy), vyzkoušela jsem Omeprazol 2×denne i Rennie a pak mi pak doktor predepsal Emaneru 2×denne a trochu se to zmírnilo, nicméně pořád toho moc nesním…