Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky..........já mám lupenku a ekzém a když vlezu do bazénu, tak se minimálně 3 dny drbu, jak mě to svědí. Já bych tedy nepokoušela štěstěnu a do bazénu bych dceru nepoštěla, leda že by tam byla mořská voda, tak to klidně.
Jestli do bazénu vyrazíte, tak malý musíte minimálně kůži dobře promastit před koupáním a po koupání zas pořádně namazat. Je to dost individuální, někomu bazén nevadí, jinýmu se ekzém zhorší. A jde taky o to, jak moc to má dcerka po těle a jestli máte jen suchá místa nebo akutní červený fleky. Když ta naše měla ta akutní červená ložiska, tak jsem ji radši nikde nemáchala a na doporučení kožaře večer jenom rychle osprchovala.
Holky, díky, já si to myslela, že to nebude žádná sláva. Dcera měla červený fleky, který jsme 1× namazali kortikoidovou mastí, okamžitě to zmizelo a ted používáme jen konopnou mast Robátko a má kůži krásnou, jen suchou na bříšku. Tak ještě jednou díky, zůstaneme radši doma a budeme tiše závidět ségře s tatkou.
Radka, 2 děti
Já bych to tak černě neviděla, první dcerka měla ekzém od 2m
, když jsem se v 5ti měsích ptala dr.co bazén, řekla mi, že to chce vyzkoušet. TAk jsme to prubli, než jsme ji přihlásili do kurzu, jen jsme pak ještě v šatně namazali. Žádné zhoršení se nekonalo a to to měla dost. . .teď už je ok, už ani nemažu. Mladší se objeví občas někde flek (jedenkrát jsme mazali kortikoidy neboť nic jinýho nepomohlo), ale do bazénu normáně chodíme, zrovna dnes jdem. Asi bych to zkusila na chvíli, co to udělá, budeš mít jasno.
Lucinka měla taky ekzém od 2m, od půl roka jsme chodili plavat ok, jen ji pak pořádně opláchnu a namažu
Je vodní živel, kvůli pár ložiskům bych ji přece nezkazila zábavu. Vpodstatě jsme na tom úplně stejně jako vladkaa ![]()
Hele a cim to mazete pred bazenem, aby za vama nezustavaly mastne skvrny? Nejaka husta indulona?
Já před nemazala, asi by mi vyklouzlo batole z ruky
, až po. . dřív už v šatně, pak doma po příjezdu a časem už vůbec, jako dnes ![]()
Mladší syn má taky několik ložisek a plavat chodíme od 3 měsiců nepřetržitě. Do bazénu bych nešla až s krvavým nebo mokvavým ložiskem. Navíc existuje A-derma Exomega vodní bariéra - namaže se tím ložisko a voda se pod ni nedostane … Mám ji doma, ale zatím jsme ji nepoužili.
Martina
Mám AE, ano bazénová přechlorovaná voda není zrovna příjemná, ale nadruhou stranu když se to nepřehání, tak i tuto zábavu si lze dopřát, to by totiž atopický člověk nemohl dělat vůbec nic, zhorší to i spocení apod. Takže by dítě nemohlo na písek, na hlínu, na trávu, na slunko, do vody a nesmělo by se v podstatě hýbat.
Takže já se před bazénem pořádně namažu a po bazénu osprchovat a zase namazat
Ahojky všem, mladší dcera má atopický ekzém a my, protože s tím nemáme žádné zkušenosti, ted nevíme, jestli s ní můžeme jít do bazénu nebo ne. Zapomněla jsem se zeptat dr.
Díky za vaše zkušenosti,
Radka, 2 děti