Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Verca1989 z vlastní zkušenosti - věci od koruny se prodávají výrazně líp i než třeba jen aukce od 30 (pro příklad - aukce od 39, jediný zájemce, nakonec to paní nekoupila, vystaveno znovu od koruny a servalo se o to 7 lidí a vydražilo se za 150).
Na kup teď jsem prodala párkrát, ale dost často se to od té koruny vyšplhalo i přes tu původní cenu Kup teď.
ALE - dětské věci jsou dost specifický trh, Aukro je jimi absolutně zahlceno. Zatímco jinde přednostní inzeráty zaberou pár řádků, tak u dětských věcí je to pár stran. Většina lidí nemá trpělivost se těmi pár stranami proklikat, takže přednostní inzerát na totéž se draží třeba za pětikilo, zatímco srovnatelný nepřednostní za pade (oba od koruny). Takže já když prodávala set, zatnula jsem zuby a těch 60 Kč za přednost jsem si zaplatila. Vyvolávací cena od koruny, Kup teď za 299 a prodala jsem skoro za 600! A to to bylo 17 kousků typu body a dupačky, stav uveden jako nošené, takže jsem ani neuváděla takové ty srqandičky typu „jako nové“, „úžasně roztomilé“, „nextík“ či jiné hrozně „in“ značky.
@ugluk děkuju moc za radu, toho asi využiju, 60Kč mě nepoloží
je pravda, že je tam toho až dost. Proto si chci taky zařídit to aukro+ a být jako garantovaný prodejce, ti jsou taky více vidět a i lépe prodávají, tak uvidíme
@Verca1989 někdy stojí za to si v dané kategorii prostudovat inzeráty, pár jich sledovat - jaká je vyvolávací cena, za kolik se nakonec vydraží, o co je nejvíc zájemců a o co se lidi nejvíc perou. U těch dětských oblečků je to bohužel úplně jiné, než když jsem prodávala třeba tyčový mixér ![]()
No a samozřejmě je riziko, že se to holt za tu korunu prodá, ale u těch přednostních inzerátů od koruny jsem to snad ještě neviděla.
Dospělé oblečení je podobné (ještě navíc s tím, že použité dospělé nekupuje zas tolik lidí jako dětské), teď tam prodávám svoje háčkované svetry a trička, co mi tu už roky leží nenošené ve skříni (tvořila jsem v 15, je mi 33 a cítím se na to děsně stará
), přednost jsem si teda neplatila a ze sedmi věcí se za týden prodaly jediné šaty - za 2 Kč
Budiž mi útěchou, že mně se uvolnilo místo ve skříni a paní na druhém konci republiky byla zcela nadšená, tak to beru jako dobrej skutek ![]()
Po letech jsem se vrátila na Aukro a můžu říct, že jsem naštvaná a brečela bych.
Je to něco strašného, kam to majitelé dopracovali
.Raději prodat na Bazoši nebo na jiných bazarech.Je to zadarmo a funguje to skvěle. ![]()