Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teď jsem si oloupala mandarinku a ta krásně zavoněla! Okmažitě se mi vybavilo, jak jsme jako děti se ségrou dostávaly mandarinky k Mikuláši. Přesně takhle mi voní dětství…
Napadlo mě, se vás zeptat, jaká vůně vám připomíná dětství. O chutích už tu bylo napsáno hodně, ale vůně? ![]()
dobré téma
mě šíleně voní ty staré sklepy co v nich jsou marmelády a taky :d ale ne ty plesnivé ![]()
Mně mandarinky připomínají zimu, sníh a advent, právě proto, že je nosil Mikuláš ![]()
Vůně mého dětství se mi připomene pokaždé, když otevřu dveře od bytu mých rodičů.
A pak si vzpomínám na pach tiskařské černě, když nás máma v létě brala do práce, protože neměla hlídání (voněly mi tam pásky v psacích strojích). A taky na zvláštní aroma bytu rodičů mé kamarádky z dětství, které jsem identifikovala až v dospělosti v práci: nevětraná kuřárna ![]()
Mně připomíná dětství „vůně“ plastelíny
a taková ta umělá jahodová vůně, za mýho dětství frčely voňavý míče
No a mandarinky taky, taky sme je dostávaly se ségrou na Mikuláše…a určitě milion dalších vůní by mi připomnělo dětství
Jo ještě sem si vzpomněla na voňavý fixky, hnědá voněla jako čokoláda
![]()
vůně mýho dětství je Indulona… máma nás s ní mazala, když jsme se váleli u rybníka
a k tomu hned mám asociaci na suchý rohlík s rajčetem, co nám k vodě brávala ke svačině ![]()
Vůně papírnictví a hračkářství.Ty klasický starší krámky měly svojí specifickou vůni. ![]()
Me detstvi pripomina vune letniho raniho vanku
Pripomene mi to detstvi travene na chate u reky kde jsem tom milovala a pak taky vune kdyz se pece cukrovi ![]()
Krásný nápad na diskusi
tak mě taky určitě ty mandarinky, byly vzácný, ale taky se mě teď hned vybavila vaječná omeleta se sýrem a kečupem, tu jsme se sestrou milovaly! Jsou to krásný vzpomínky, sobotní odpoledne a pohoda hned bych to vrátila ![]()
Ma vune detstvi je spojena s bytem me babicky, uz dvacet let to tam voni stejne!!!!!!
Taky opalovaci krem astrid - ale to nedokazu vysvetlit! ![]()
A jeste jedna vune, kdy kazdy rok, posledni vikend v cervnu jezdime na akci do lesa… stoji tam plno stanu, vecer byva velky ohen, chlapi hraji fotbal - nikdy a nikde jsem necitila stejnou vuni jako tam - a to jsou lesy a stany vsude stejne… ![]()
Ale tam je to spise srdcovka, tak mozna proto!
Určitě ořechové listí (však jsme se ho nahrabali
)
Klasické mýdlo z jelena.
Jablka ve sklepě.
Dřevěné chaty ![]()
Vůně interiéru Škody 120 ![]()
jéje to je hezké téma, mě dětství připomínají taky nejvíc vůně, vůně kofoly
, fialek, tulipánů, šeříku, vůně lesa, hub a taky jak voní voda v potoce… pak taky chuť takových těch fialkových bonbónů, oplatků mila, a taky vůně parfému My melody dreams, který kdysi používala matka, dnes už se asi ani nevyrábí. Já jsem všeobecně takový čichač, ke všemu čichám…
Vůně vanilkového cukru, když babička pekla vanilkové rohlíčky nebo koblížky. A ty voňavé fixy, to bylo první, co mě napadlo, když jsem si přečetla první příspěvek. ![]()