Vůně dětství

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
46669
7.6.12 15:48

Vůně dětství

Teď jsem si oloupala mandarinku a ta krásně zavoněla! Okmažitě se mi vybavilo, jak jsme jako děti se ségrou dostávaly mandarinky k Mikuláši. Přesně takhle mi voní dětství…
Napadlo mě, se vás zeptat, jaká vůně vám připomíná dětství. O chutích už tu bylo napsáno hodně, ale vůně? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6094
7.6.12 15:51

dobré téma :D mě šíleně voní ty staré sklepy co v nich jsou marmelády a taky :d ale ne ty plesnivé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
7.6.12 15:55

Repelent - připomíná mi dovolené pod stanem :)

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
7.6.12 15:55

Mně mandarinky připomínají zimu, sníh a advent, právě proto, že je nosil Mikuláš :-)
Vůně mého dětství se mi připomene pokaždé, když otevřu dveře od bytu mých rodičů.
A pak si vzpomínám na pach tiskařské černě, když nás máma v létě brala do práce, protože neměla hlídání (voněly mi tam pásky v psacích strojích). A taky na zvláštní aroma bytu rodičů mé kamarádky z dětství, které jsem identifikovala až v dospělosti v práci: nevětraná kuřárna :-)

• Citovat
  • Upravit
9622
7.6.12 16:02

Mně připomíná dětství „vůně“ plastelíny :mrgreen: a taková ta umělá jahodová vůně, za mýho dětství frčely voňavý míče :mrgreen: No a mandarinky taky, taky sme je dostávaly se ségrou na Mikuláše…a určitě milion dalších vůní by mi připomnělo dětství :) :srdce: :mrgreen: Jo ještě sem si vzpomněla na voňavý fixky, hnědá voněla jako čokoláda :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
7.6.12 16:05

vůně mýho dětství je Indulona… máma nás s ní mazala, když jsme se váleli u rybníka :lol: a k tomu hned mám asociaci na suchý rohlík s rajčetem, co nám k vodě brávala ke svačině :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
7.6.12 16:09

Vůně papírnictví a hračkářství.Ty klasický starší krámky měly svojí specifickou vůni. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
7.6.12 16:09

Me detstvi pripomina vune letniho raniho vanku :-D Pripomene mi to detstvi travene na chate u reky kde jsem tom milovala a pak taky vune kdyz se pece cukrovi :-)

• Citovat
  • Upravit
85
7.6.12 16:10

Krásný nápad na diskusi ;) tak mě taky určitě ty mandarinky, byly vzácný, ale taky se mě teď hned vybavila vaječná omeleta se sýrem a kečupem, tu jsme se sestrou milovaly! Jsou to krásný vzpomínky, sobotní odpoledne a pohoda hned bych to vrátila :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
7.6.12 16:14

Moje dětsví voní šaty mé babičky. Vždycky si na to vzpomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.6.12 16:14

Ma vune detstvi je spojena s bytem me babicky, uz dvacet let to tam voni stejne!!!!!!
Taky opalovaci krem astrid - ale to nedokazu vysvetlit! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.6.12 16:15

A jeste jedna vune, kdy kazdy rok, posledni vikend v cervnu jezdime na akci do lesa… stoji tam plno stanu, vecer byva velky ohen, chlapi hraji fotbal - nikdy a nikde jsem necitila stejnou vuni jako tam - a to jsou lesy a stany vsude stejne… :oops:

Ale tam je to spise srdcovka, tak mozna proto!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
7.6.12 16:15

Určitě ořechové listí (však jsme se ho nahrabali :) )
Klasické mýdlo z jelena.
Jablka ve sklepě.
Dřevěné chaty :lol:
Vůně interiéru Škody 120 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
7.6.12 16:16

jéje to je hezké téma, mě dětství připomínají taky nejvíc vůně, vůně kofoly :mrgreen: , fialek, tulipánů, šeříku, vůně lesa, hub a taky jak voní voda v potoce… pak taky chuť takových těch fialkových bonbónů, oplatků mila, a taky vůně parfému My melody dreams, který kdysi používala matka, dnes už se asi ani nevyrábí. Já jsem všeobecně takový čichač, ke všemu čichám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
7.6.12 16:17

Vůně vanilkového cukru, když babička pekla vanilkové rohlíčky nebo koblížky. A ty voňavé fixy, to bylo první, co mě napadlo, když jsem si přečetla první příspěvek. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová