Vůně dětství

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2028
15.10.13 13:42
@Barca12345 píše:
A holky, za me jeste ohen, taborak… :srdce:

Taky tak…Ještě vůně pečených brambor. To byla dědova specialita :palec:

A teda u mě vede vůně sena… Tu když cítím teď, tak úplně vidím dědu, jak se oháněl kosou, ve slamáku, rozepnutou košili, pivní pupík venku :mrgreen:. Už to bude osm let, co umřel, ale ta vůně spojená s dědou mi zůstane navždycky :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
15.10.13 13:56

Jeee, to je krasna diskuze!!!
za me- vune vajicek, co nam delaval deda, kdyz nas hlidal, Zive kvety, kteryma nas polival na Velikonoce, kokosovy opalovak, skolkova vune (ale tu neumim identifikovat-je to nejaka pomazanka nebo neco, parkrat uz jsem ji citila, kdyz jsem vyzvedavala deti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.13 14:21

Holky, já když si mám vybavit vůni dětství, tak je to vůně šeříku. Je to celkově asi moje neojoblíbenější vůně :-) Dětství se mi vybaví proto, že jsme tenkrát bydleli v malém domečku a do mého okna v pokojíčku zasahoval právě voňavý šeřík. Bylo úžasné, když kvetl a provonil mi to okolo postele a stolku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
15.10.13 17:29
@Zuziky píše:
Jeee, to je krasna diskuze!!!
za me- vune vajicek, co nam delaval deda, kdyz nas hlidal, Zive kvety, kteryma nas polival na Velikonoce, kokosovy opalovak, skolkova vune (ale tu neumim identifikovat-je to nejaka pomazanka nebo neco, parkrat uz jsem ji citila, kdyz jsem vyzvedavala deti)
Školková vůně je vůně cibule bych řekla :think:

Jinak je fajn, že se diskuse obnovila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
15.10.13 17:38

Pro mě je vůně dětství rozpečená houska. Rozpečená nad sporákem nebo v mikrovlnce, tím mě máma budila. A potom vůně vánoc, pečení. To miluju i teď a vždy si vybavuju dětství, jak jsem s babičkou vykrajovala cukroví. To byly tak krásný časy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
15.10.13 17:39

Bezstarostný časy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.10.13 17:40

Jeste jsem hotova z vune bytu me babicky… neni to ani vune, urcite to ale nesmrdi. Proste neco, co citim jen a jen u ni… ale vzdy, kdyz vejdu k ni vzpomenu si, jak jsme tam se segrou, sestrenici a bratrancem strasne radi prespavali… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pepina 11
15.10.13 17:42

Vůně čokoládové kolekce, té figurkové balené do papírových pilin a jehličí

• Citovat
  • Upravit
4697
4.11.13 19:25

Melta.. když se vaří v hrnci sypaná melta, provoní to celý dům a mě to připomene časy u babičky, kdy říkávala, že si spolu dáme „bílou kávičku“ (chtěla sem kafe stejně jako ostatní)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.11.13 19:28

Jó, u mě to je vůně vanilkového cukru… :palec: Jedna babička dělávala nejlepší vanilkové rohlíčky na světě a ta druhá zase pekla svatební koláčky a tím vanilkovým cukrem je posypávala… No svatební koláčky, byly skoro jak pštrosí vejce - nebo aspoň mně tenkrát připadaly tak velké… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2502
5.11.13 08:34

Krásná diskuse :palec:
V Lidlu jsem koupila za dvacku limetkový sprcháč a při sprchování mi okamžitě naskočila limonáda, kterou jsme pili jako děti v Bulharsku.
Taky mandarinky (ale jen jeden druh s tenoučkou kůrou), Indulona, vůně účtárny, když jsme chodili za mamkou do práce… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
5.11.13 11:15

S tou mandarinkou to mám úplně stejně. Začnu loupat mandarinku a vybaví se mi Mikuláš u babičky a taky výrobky se sušeným ovocem ve výtvarce na základce :mrgreen:
Pak je to u mě vůně dřevěných kostek- to si hned vybavím kumbál s dřevěnýma hračkama ve školce. Dál vůně sněhu. Jako malá jsem od rána do večera bobovala, stavěla sněhuláky, ležela ve sněhu dokud jsem nebyla uplně promočená a nechala si nasněžit do pusy.. :lol: Kynutý buchty mi zas připomínají prababičku.. jak voněla, i její zástěra. Ale je toho mnohem víc :P

• Citovat
  • Upravit
2132
5.11.13 11:34

@Sonreir Vůně melty mě dostává taky :palec: Babička jí vařila a dělala mi taky bílý kafe a k tomu chleba s domácím máslem, MŇAM :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15941
5.11.13 14:59

Zrovna dnes jsem zažila vůni dětství ve vlaku, paní vedle mě se pohla a zavonělo něco známého, okamžitě mi v hlavě vyskočil obrázek, je to až zvláštní, jak tyhle věci fungují, měli jsme sadu skleněných trapaslíků od Sněhurky, byly v nich parfémy, strašně smrděly, ale prostě to patřilo k dětství. Jinak za mě, jak už jste psaly školka, přijdu v práci do kuchyňky a cítím to, někdo si asi mazal chleba, prostě taková ta svačinka. Sestřenka měla gumový míč z tržnice a ten nádherně voněl, pořád jsme ho očmuchávaly, no a teď pravidelně na jaře, když chodím do práce kolem rozkvetlých mirabelek, tak to voní úplně stejně. No a spousty dalšího, co si teď nevzpomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
5.11.13 21:54

Nádherné téma, zakladatelce moc děkuji!
Prvně jsem si vzpoměla na vánoce, kde vůně jehličí, cukroví a papíru z dárků voněla celým domem a rodina byla pěkně pohromadě. Vybavila se mi babička, jak s maminkou pekla cukroví, děda vařil polévku z kapra, tatínek chystal štědrovečerní večeři a já se sestrou balila dárky. Tohle se mi vybavilo jako první, protože to byl takový rodinný celek! Jinak si také v pamatuji na vůni segeďáku, který vařila babička a na její vůni kusové čokolády. Maminka zase voněla drahamy. Občas samozřejmě cítím i jiné vůně, co mi připomenou i mnoho jiného z dětství, ale tohle „rodina“ je asi ten největší základ!
Ještě jednou tedy děkuji za krásnou vzpomínku, která mi vykouzlila usměv na tváři a krásné teplo u srdce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová