Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kačaba píše:Tak by mě zajímalo, jestli tohle budou mít i naše děti - co se jim vybaví za vzpomínky a vůně.
Jinak pro zakladatelku KRÁSNÁ DISKUZE
Mám 2 dospělé syny (22 a 18) a ti vzpomínají na Niveu, jak mojí mamce voněly ruce, když je jako malé přikrývala. Teď už k našim na prázdniny nejezdí.
A souhlasím s tím, že ta diskuze je krásná ![]()
To jsem ráda, že se vám diskuse líbí. Těch o rozchodech, mlácení manželek a finanční tísni jsou tu stovky, tak aspoň něco veselejšího. I když… já se fakt dojímám…
@ibolia píše:
Tak mě teď připoměly vůni dětství borovice. U nás bylo koupaliště osázené borovicemi a mi s malou šly kolem, bylo horko a ty borovice tááák voněly. Úplně jsem se viděla jak tam ležím na dece.
ježiš úplně to samý!!!
a ještě teda jsem si vzpomněla - trabant! zvracela jsem obvykle do půl hodiny od startu ![]()
jednoznačně vzácné předvánoční MANDARINKY
toaletní mýdlo KAMILKA byla na něm na oválném obrázku dlohovlasá paní
TUTI-FRUTTI pasta
opalovací nahnědlý krém v tubě SAHARA tuším - po něm byl „opálený“ každý
vůně zelené kuličkové vůně 8×4 (babi mi ji dávala za uši)
vůně na poště - jakoby klih nebo čerň od novin ![]()
Ty jo tuti fruti,fakt pecka a jeste k tem kremum olej na opalovani Nubian,taky krasne vonel
Taky mi hodně připomíná dětství vůně gumy
, myslím takovou tu jak byla na podrážkách dětských papučí co jsme všichni nosívali do školky, měla je i Dášenka z filmu S tebou mě baví svět. Ta podrážka tak divně páchla a nedávno jsem koupila synovi takové retro papučky se stejnou podrážkou i stejnou vůní.
Opalovací krém Sahara, jooo
Ale mi spíš dětství připomíná opalovací krém Nivea.
A já teď dostala od babičky marmeládu a vzpomněla sem si na vůni čerstvě uvařené rybízové marmelády…Provoněla babičce vždycky celej dům a my se sestřenkou čekaly, až půjde babička ven a my budem moct potají ujídat ještě teplou marmeládu
![]()
A dětství mi asi nejvíc připomíná vůně Vánoc
Františky, prskavky, cukroví, stromeček ![]()
A taky souhlasím - krásná diskuze!
Jeee to je super diskuse
ja vzpominam na vuni zahradni boudy- smes koure, starych novin a zatuchliny. pak takove stiplave dusno na pude, kam jsem chodila vzdycky s tatou neco kutit nebo hledat v harampadi. a vubec sklepy a pudy
a taky ty vonave fixy, papirnictvi, vune cucavych prasku myslim proti kasli- Pikovit…no toho by bylo
Hned jak jsem si precetla nadpis, tak mi napadly mandarinky
a jeste kdyz jsem u nasich a uz se topi a citim nejake ovoce, tak mam pocit, ze jsou Vanoce
nebo kdyz se v lete kouknu u nasich ven z okna a sviti slunicko a venku padaji stiny z domu, tak mi to pripomene prazdniny v detstvi ![]()
U mě je to vůně letního rána(prázdniny pod stanem),repelent, vůně borůvek a hub, nubian, nivea v plechu, fialky…pak taky taková ta zatuchlina v tělocvičně ve škole, kabinet učitelky češtiny plný starých knížek a mandarinky, borovice a sníh…
taky babiččina skřín smrděla po přípravcích proti molům a mamky skřín zase voněla mýdlem..
A ještě jsem si vzpomněla na tu limču ve skle, děštěnka se jmenovala ![]()