Vůně dětství

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2458
7.6.12 16:24

Asi trochu OT, ale v poslední době si často vybavuji vůni moře, když jsem tam kdysi žila a pracovala, pamatuji si tu vůni živě jako žádnou jinou, vždycky když si na tu vůni vzpomenu tak mě to dojme a je mi smutno, bylo to asi nejhezčí období, dodnes tam jezdíme na dovolené, ale už je to jiné. Když vyjdu z letiště tak se nadechnu a ta vůně je sice stejná, ale je to jiné, vše se váže na ty vzpomínky, však to znáte každý máme takové

Příspěvek upraven 07.06.12 v 16:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
7.6.12 16:26

Jo, vůně letního rána u babičky na vesnicia celkově vůně jejího domu a dvora a vůně sena ve stodole…A taky sem čichač, jak tu někdo napsal :lol: Vůně mi vrátí vždycky všechny vzpomínky úplně spolehlivě. Je to jako bych tam zase na chvilku byla, ty chviličky miluju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
7.6.12 16:31

Mě připomene dětství vůně bezinek-babička nám z nich dělala kosmatice a máma bezinkovou šťávu.A krém nelagold,maryna a indulona :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
7.6.12 16:32

různý vůně z kuchyně, vůně bytu, nivea, kterou používal táta, pak vůně u babičky, když spracovávala ovoce ze zahrádky, hodně mám asociované vůně s různými situacemi, místy, třeba vůně zákulisí divadla, tancovala jsem a dělali jsme často divadelní představení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
7.6.12 16:32

Jo ještě jsem si vzpomněla na vůni vařené kukuřice, to mi dětství připomene stoprocentně, zajímavé jak má člověk zakořeněné i ty malé nepodstatné chvilky které nám připomínají právě ty vůně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.6.12 16:33

Tak pro mě to byl pach spáleného železa, nebo železa a oleje obecně… Když se něco řezalo, pilovalo, natíralo…
Potom taky pach papírové hnědé lepicí pásky a nevyčichlých tiskopisů přímo z tiskárny… Můj děda byl vedoucí hooodně velké samoobsluhy potravin (dnes bychom řekli hypermarketu) a v jednom z maličkých skládků, kam jsme si jako děcka zalezli, když jsme za ním přišli, to „vonělo“ zrovna takhle.
Potom taková ta umělá nasládlá vůně voňavých gum na gumování (v „neonových“ barvách), vůně žvýkačky PEDRO, potom vůně hřibů, kozáků a kuřátek (a taky smrkových šišek), co si tak pamatuju z houbařských výletů vlakem s dědou a babičkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
7.6.12 16:35

čichové centrum v mozku je prostě hodně blízko u míst, kde se uchovávají emoční vzpomínky, je to asociované :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
7.6.12 16:36

Mě vždycky dětsví připomene vůně sena a chlíva :-D Táta dělal na statku :-D A pak Nivea v modrým plechu a toaletka Chanson D'eu či jak se to píše, tu maminka používala už tenkrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
7.6.12 16:42

Tak určitě žvýkačky Pedro :) Pak taky kopřivový šampon, vůně rána, repelent ten mi připomíná hlavně tábory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
7.6.12 16:43

Jo a taky klasickej jelení lůj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
7.6.12 16:47

Pedro se dá koupit i dnes, možná jsem trošku pozadu, ale celkem jsem čuměla když jsem na něj narazila v obchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
7.6.12 16:52
@mahdalka píše:
Mě připomene dětství vůně bezinek-babička nám z nich dělala kosmatice a máma bezinkovou šťávu.A krém nelagold,maryna a indulona :lol:

ten nelagold - to byl takový ten nažloutlý balzám? Větší plastová flaška a fialová etiketa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
7.6.12 16:53

Ne,ten byl v takový plechový kulatý krabičce jako nivea,akorát byl tmavě fialovej a stříbrnej nápis Nelagold :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
7.6.12 16:55

Ja si vzpomenu na matovy caj ,kterymu jsme s babickou rikali prdlavkovej,protoze se po nem prdi:-) a na vuni jablicek v županu,jak jsme rikavali jablkum v testicku a obalenych ve skoricovym cukru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
7.6.12 16:56
@mahdalka píše:
Ne,ten byl v takový plechový kulatý krabičce jako nivea,akorát byl tmavě fialovej a stříbrnej nápis Nelagold :nevim:

jj, už asi vím, nebo spíš si matně vzpomínám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová