Vůně dětství

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7139
7.6.12 19:52

vůně papírnictví, takových barviček něco jako temperky mamka s nima doma hodně malovala, vůně babiččina bytu protože jí úžasně vonělo prádlo, zubní pasta perlička a potom vůně tutifruti :lol: ale to bude spíš chut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
7.6.12 20:14

angreštový kompot, pitralon a sparty (táta), staré knihkupectví (pracovala babička), prádelna+mandlovna (práce druhé babičky), plastelína, tělocvična ve škole, antuka (s mámou věčně na tenise), žigulík, kulaté žvýkačky od kolotočů, křída (škola), les po dešti (tábory), gulášovka z kotlíku (tábory)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.6.12 20:18

Tak Pitralon jsem těžce zasklil, omlouvám se… ;) No jo. No a potom taky dnes běžně dostupné mýdlo Palmolive, kupované za těžce posháněné bony v TUZEXu.
Komu to nic neříká, ať si stáhne film „Bony a klid“… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
7.6.12 20:32

Tak mě teď připoměly vůni dětství borovice. U nás bylo koupaliště osázené borovicemi a mi s malou šly kolem, bylo horko a ty borovice tááák voněly. Úplně jsem se viděla jak tam ležím na dece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
7.6.12 20:40

U mně nivea v plechu, pak sirup na kašel, název si nejsem jistá, byly na něm postavičky dětí a moc mi chutnal. Jo a pak taky Rajec Mateřídouška - připomněl mi šťávu, kterou nám čepovali v autobuse, když jsme se školkou jeli do zoo. Vůně studeného rána, když jsem byla nemocná a musela jsem s mamkou jít doprovodit bráchu do školy a pak mi koupila Mateřídoušku… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
7.6.12 21:55

Tak mě taky vuně mandarinky připomíná dětství,vánoce,babičku ;) taky mýdlo zelené jablíčko babička používala :) a taky jsme mívali hodně polností a vuně sena,pole…je krásné se na chvilku vrátit ve vzpomínkách do dětství :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.6.12 22:03

Než si přečtu diskuzi tak napíšu ( abych neopisovala):
Opalovací krém s vůní kokosu - hned vidím naše koupaliště a jak mastíme karty na dece.
Taky takovou tu vůni z prádelny v paneláku..
Klasická kulatá modrá nivea s kterou mě máma každý den mazala ksicht.
Ještě v létě ,když je hodně vedro a udělám nebo ucítím okurkovej salát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
7.6.12 22:25

Krém na opalování Sahara, les po dešti (mám štěstí, bydlíme na konci města, v zeleni, tak tu vůni cítím i teď a miluju ji), Indulona, placky z vařených brambor, dělaných na kraji kamen, šťáva z černého rybízu nebo malin, kvetoucí bez…hned bych to vrátila, teď mám starosti, těch hezkých chvil moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymka_111
7.6.12 23:10

Opalovací olej Nubian, vůně staré kulmy (maminka).
Také vyvětralé pivo.
jablečný mošt, vůně poutě, vůně ohně a sněhu, kopřivový šampon.

Vůně takového „silikonového“ krému na ruce od Zepteru, to mi něco připomíná z dětství, i mamce, příteli, ale za Boha si nevzpomeneme co.. :nevim:

Vůně sklepa, šeříku a narcisek.
Chuť a vůně planých, zelených, kyselích jablek.. :-)

• Citovat
  • Upravit
43029
8.6.12 06:24
@dituleska píše:
dobré téma :D mě šíleně voní ty staré sklepy co v nich jsou marmelády a taky :d ale ne ty plesnivé :D

taky sklepy bramborovy

a opalovaci kremy (prazdniny, leto) - zajimavy, ze vonej porad stejne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
8.6.12 06:25
@Lizbeth píše:
Klasická kulatá modrá nivea s kterou mě máma každý den mazala ksicht.
Ještě v létě ,když je hodně vedro a udělám nebo ucítím okurkovej salát..

jojo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
8.6.12 06:26

pamatujete mandarinkovou limonadu Olympus (tak nejak) v kelimku jako od jogurtu? nekdy mi tak zavni nektery detsky piticko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
8.6.12 08:21
@Lizbeth píše:
Taky takovou tu vůni z prádelny v paneláku..

jo jo, to se vyvařovalo prádlo v kotli, byly bubnové pračky, málo kdo měl doma automatku). Taky vůně miminek, když voněly vyžehlenýma lpínama, které se vyvařovaly na sporáku, voňavé nažehlené košilky a peřinky. Právalo se v mýdlových vločkách a žádná aviváž nebolo třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
8.6.12 08:23

@S_h_a_n_i_e ten sirup si pamatuju :D byl super byly na něm myslím dvě postavičky a míč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
8.6.12 08:34

Já myslím, že snad tu už bylo řečeno vše… úplně mám slzy v očích - ano, tohle vše je vůně i mého dětství. Já svého času kupovala ráda Titan baby, protože ten mi připomínal vůni domovní prádelny, kam jsme chodili prát „velké prádlo“ které se doma v bytě ve vířivce nedalo. Ty vůně co vycházely z mandlu, jak se tam dávaly ty velké kusy látky… nádhera.
Potom vůně dílny našeho souseda, soustruh, vůně oleje, mazadel… . Byla tu i zmíněna vůně staré škodovky 120 :) - tu si taky pamatuju.
Tak by mě zajímalo, jestli tohle budou mít i naše děti - co se jim vybaví za vzpomínky a vůně.
Jinak pro zakladatelku KRÁSNÁ DISKUZE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová