Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja sla vcera v krame kolem broskvi a tak na me zavonely, nemohla jsem nekoupit. Doma jsme je jako deti nemivaly, byly moc drahy, ale byvaly u babicky a dedecka, tak se mi to uplne vybavilo, jak deda sedi u kuchynskeho stolu a kraji nam takovy velky, stavnaty broskve… Mnam!
Holky a vzpomenete na takovou zelenou vonavku a v tom byli takovy drobny kvety.Byl to teda docela smrad,ale vim,ze ji mela babca vystavenou leta v koupelne.
@kajda123 myslíš živé květy? Ty tedy smrděly fest. ![]()
Mě se ještě vybavila vůně mýdla s jablíčkem, babička ho používala. ![]()
@papavlinka33 píše:
Pedro se dá koupit i dnes, možná jsem trošku pozadu, ale celkem jsem čuměla když jsem na něj narazila v obchodě.
jj dá jen myslím že se to jmenuje pedrino ![]()
Živý květy si taky pamatuju,ty snad byli jen na ozdobu než aby se tím někdo voněl
A ty průhledný ovocný mýdla jsme měli taky-červený,zelený a oranžový.A pak si pamatuju u babičky na chalupě na takový ty šampony ve skleněný lahvičce-březovej,žloutkovej a lipovej.A hrozně mi voněl dětský modrý olej s azulénem aviril-ten prodávaj ještě dnes
minule jsem říkala tetě, že bych chtěla to dobré, chutné rajče, co jsem jedla jako děcko, to červené, šťavnaté, ne tu hmotu, co se prodává teď. Nyní, když člověk koupí rajče, tak to rajčepřipomíná jen barvou a tvarem-nic víc. Stejně tak ty dobré voňavé papriky, u kterých člověk nikdy nevěděl, jestli bude pálit nebo ne.
@cilly:Jojo presne,ja si jenom nemohla vzpomenout jak se jmenovala.To jo,na ten smrad nezapomenu:-D
Holky mi mame turisticky kiosek a mame to Pedrino a taky mame Antiperle! Akorat jsem nesehnala bonbony fialky.A taky prodavame komunisticky limonady z Podorlicke sodofkarny zlutou,citronovou,malinovku a Kofeinu.Hodim vam sem foto:-D
anebo jak se prodávaly „pukance“ ta kukuřice dělaná na náměstí
@Mufina píše:
Repelent - připomíná mi dovolené pod stanem
@kajda123 píše:
Holky mi mame turisticky kiosek a mame to Pedrino a taky mame Antiperle! Akorat jsem nesehnala bonbony fialky.A taky prodavame komunisticky limonady z Podorlicke sodofkarny zlutou,citronovou,malinovku a Kofeinu.Hodim vam sem foto:-D
Dělala jsem v potravinách a antiperle jsme měli, dokonce i ty fialky ale nevzpomenu si kdo dovážel jen jezdil tak dvakrát do roka..
Jé,fialky.Já chodila na rodinnou školu do Jílového u Prahy a vedle nás byla třída cukrovinkářů a ty je vyráběli a následně prodávali asi za 5 kč
Ale minulý víkend jsme byli na chalupě a máma nám nabídla fialky,takže se určitě ještě prodávaj
Léto mi evokuje i „vůně“ maštale. Chodili jsme do sousední vesnice s bandaskou pro mlíko. Děsně mě bavilo si lehnout na balíky slámy a pozorovat krávy, jak čůrají. ![]()
Holky, děkuju! Ani mě nenapadlo, kolik vůní jsem zapomněla vy jste mi je připomněly ![]()
Pedro, bezinky, seno, jablkové mýdlo, bonbony fialky,…
Ani nevím, proč mě dneska zrovna napadlo tohle téma a docela se tu dojímám… ![]()