Aukro (záruka)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
3.1.12 00:18

Aukro (záruka)

Dobrý den, před pár dny jsem prodával přes aukro náhradní díly z notebooku a v aukci bylo jasně napsané, že jsou veškeré díly bez záruky. Kupující po mně chce poskytnutí týdenní záruky na odzkoušení zboží, záruku jsem mu odmítl poskytnout z důvodu, že při manipulaci s komponenty je může poškodit. Kupující odmítl zaplatit a tvrdí, že ze zákona má 14dní na záruku je to pravda? Jak mám tento problém řešit děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2417
3.1.12 00:24

Já myslela,že záruka je jen na nové zboží.a jestli bylo v nabídce jasně napsáno,že zboží je bez záruky,tak je prostě bez záruky.dát vydrazit znova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
3.1.12 00:29

a napsat kupujícímu negativní hodnocení..když neumí číst 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
3.1.12 00:34

On by taky kupující mohl náhradní díly prohodit se svímy nefunkčními a vrátit je jako vadné (taky se mi to jednou stalo) :roll:
Záruku bych odmítla a žádala zaplacení nebo alespon uhrazení aukro poplatků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.1.12 00:40

Zajímalo by mě jestli je kupující povinnen zaplatit nebo ne. Podle aukro pravidel totiž kupující příhozem souhlasí s tím co je napsáno v aukci a tam bylo, že je zboží bez záruky. Chtěl bych poradit něco co bych na kupujícího mohl použít, aby mi zaplatil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
3.1.12 00:52

No jedině to, že mu napíšeš negativní hodnocení.....což pak může některý lidi odradit od něj něconakupovat, kdyby něco prodával......nebo obráceně.....nevím, zda nejde pohrozit, že to napíšeš adminům Aukra.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
3.1.12 06:13

Záruka jako na nové zboží (pokud nejsi prodejce jako podnikatel) samo neplatí, ale i soukromá osoba má ze zákona při prodeji věci odpovědnost za vady, a to půl roku a to na takové závady, které mělo zboží v době prodeje a prodávající na ně neupozornil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6612
3.1.12 08:38
mag píše:
Záruka jako na nové zboží (pokud nejsi prodejce jako podnikatel) samo neplatí, ale i soukromá osoba má ze zákona při prodeji věci odpovědnost za vady, a to půl roku a to na takové závady, které mělo zboží v době prodeje a prodávající na ně neupozornil.

Na bazarové zboží záruka neplatí. Ale odpovědnosti za vadné zboží, které nebylo v popisu samozřejmě prodejce odpovídá.

info např. tady: http://www.bezplatnapravniporadna.cz/…formace.html#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
3.1.12 08:42

Dát negativní hodnocení,nechat si vrátit provizi,aukro mu dají trestný bod a vydražit znovu.V aukci bylo jasně napsáno,že bez záruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
3.1.12 11:09

Na to se tě měl zeptat než přihodil ne? pokud přihodil tak souhlasí s aukcí a vším co je k tomu uvedeno. Má možnost odstoupit od koupi nebo vrátit zboží bez udání důvodu, ale to by muselo být snad nové a rozhodně ne vyzkoušené. Prostě pohrozit negativním hodnocením. Nic víc mě nenapadá. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
3.1.12 11:31
savik píše:
mag píše:

Na bazarové zboží záruka neplatí. Ale odpovědnosti za vadné zboží, které nebylo v popisu samozřejmě prodejce odpovídá.

info např. tady: http://www.bezplatnapravniporadna.cz/…formace.html#…

Trochu jsem to zjednodušila, ale chtěla jsem tím říct, že odpovědnost za vady nese prodávající vždy. Něco o tom vím, ale děkuji za odkazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
3.1.12 11:32
kam2 píše:
Na to se tě měl zeptat než přihodil ne? pokud přihodil tak souhlasí s aukcí a vším co je k tomu uvedeno. Má možnost odstoupit od koupi nebo vrátit zboží bez udání důvodu, ale to by muselo být snad nové a rozhodně ne vyzkoušené. Prostě pohrozit negativním hodnocením. Nic víc mě nenapadá. :kytka:

Tohle taky není pravda, vrátit zboží bez udání důvodu lze pouze od obchodníka, tedy u spotřebitelských smluv uzavřených na dálku nebo mimo provozovny určené k prodeji zboží a rozhodně může být rozbalené a klidnwi vyzkoušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
12.1.12 16:50

ahoj podle mě taky platí co je u aukcí napsáno ,ale pro jistotu bych poslala dotaz přímo na aukro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
12.1.12 17:09

14ti denní záruka podle mě platí jenom na nové zboží. Ty jsi to popsal podle pravdy, tak si nemáš co vyčítat.
Pokud ti odmítl zaplatit, napiš přímo na aukro. Napíšu mu mail, ať zaplatí. Když to neudělá, zažádej o vrácení provize. Víc dělat bohužel nejde.
Pokud by toto ten kupující udělat vícekrát, zruší mu účet.
Všechno je to přímo v nastavení účtu, tuším „transakční problémy“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák