Auto na úvěr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8523
12.7.20 09:07
@Prof. Farnsworth píše: Úvěry na auta bývají dost tragický. Spíš bych se podíval po nějaké běžném neúčelovém úvěru (třeba AirBank) - tam bývají nižší úroky. A pokud si půjčíš jinde, hradíš auto hotově, a může být nižší cena.

Tak jsem schválně koukala do svých papírů a při půjčený částce 212000 (zbytek jsem platila v hotovosti) přeplatím za 6 let asi 20 tisíc. Roční úroky jsou 3,89%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
12.7.20 09:13
@PetraJ píše:
Tak jsem schválně koukala do svých papírů a při půjčený částce 212000 (zbytek jsem platila v hotovosti) přeplatím za 6 let asi 20 tisíc. Roční úroky jsou 3,89%.

A není tam povinné pojištění apod? Mě takhle nabízela banka úvěr s úrokem asi 3,9%. Nepotřeboval jsem ho, ale nezdály se mi ty procenta, a tak jsem jen tak pro zajímavost prošel detaily, a zjistil jsem, že tenhle úrok je jen při jejich pojištění, které dělá další 2% navíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
12.7.20 09:23
@Prof. Farnsworth píše:
A není tam povinné pojištění apod? Mě takhle nabízela banka úvěr s úrokem asi 3,9%. Nepotřeboval jsem ho, ale nezdály se mi ty procenta, a tak jsem jen tak pro zajímavost prošel detaily, a zjistil jsem, že tenhle úrok je jen při jejich pojištění, které dělá další 2% navíc…

3307 Kč je samotná splátka úvěru + k tomu platím samozřejmě pojistku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
12.7.20 09:32
@Anonymní píše:
Krásné ráno všem. Už nad tímhle tématem přemýšlím dva týdny a asi potřebuju slyšet víc názorů. Nedávno mi odešel po 15 letech můj Pežot, takže jsme momentálně úplně bez auta. Napřed jsme si s manželem říkali, že koupíme nějaké ojeté do 150k, na které máme. Jenže jak jsme pročítali různé diskuze, tak se ojetého auta celkem bojíme, hlavně skrytých vad. Takže manžel přišel s tím, že koupíme nové v autosalonu s tím, že ho budeme nějaký rok splácet. A to je to, čeho se bojím. Nevím, co bude za rok, natož třeba za 5,než ho splatíme a uvázat si půjčku cca 5k/měsíčně se mi moc nelíbí a mám z toho strach. Jsem na rodičáku, ale měsíční příjem máme průměrně cca 50k. Bydlíme ve vlastním, žádné dluhy nemáme a našetřeno máme cca 400k, jen nechceme všechny úspory dát za auto. Máte takovou zkušenost? Měli jste někdy auto na úvěr? Díky za rady a postřehy. :kytka:

Nepíšeš, co byl ten Peugeot za typ, kolik ročně najedete atd. Pokud to nebyla například 807 a nenajedete víc jak patnáct tisíc za rok, tak bych zvolil kompromis a šel do Dacie. Sice se od spousty „odborníků“ dozvíš, že je to šunt, do kterýho budeš cpát prachy a zabiješ tím rodinu, ale nic z toho není pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
12.7.20 13:10
@fera21 píše:
Nepíšeš, co byl ten Peugeot za typ, kolik ročně najedete atd. Pokud to nebyla například 807 a nenajedete víc jak patnáct tisíc za rok, tak bych zvolil kompromis a šel do Dacie. Sice se od spousty „odborníků“ dozvíš, že je to šunt, do kterýho budeš cpát prachy a zabiješ tím rodinu, ale nic z toho není pravda.

Mně se z těch Dacii líbí jen Duster a ten má strašně malý kufr. Byli jsme se na něj dívat v salonu.

Ale děkuji za tip na bankovní půjčku u Airbank. To mě nenapadlo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
13.7.20 11:40

Pokud nemáte žádné jiné dluhy, tak bych se toho nebála.. taky auta bereme na úvěr a vždy v pohodě. Ale je potřeba vědět, kolik jste schopni měsíčně dát.. Pokud to auta plánujete vlastnit více jak 5 let, tak si myslím, že je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
13.7.20 16:18
@ZuzčaPokorna píše:
Pokud nemáte žádné jiné dluhy, tak bych se toho nebála.. taky auta bereme na úvěr a vždy v pohodě. Ale je potřeba vědět, kolik jste schopni měsíčně dát.. Pokud to auta plánujete vlastnit více jak 5 let, tak si myslím, že je to ok.

Nemáme žádné jiné dluhy. Upřímně i toto je pro mě závazek, který mě připraví o klidný spánek. Tak nějak jsem byla vychována v tom, že si můžu koupit jen to, na co mám, popř. si našetřím. Jinak auto plánujeme opět na dobu, co bude schopné jezdit, peníze dáváme radši do zážitků, než do věcí. :) Děkuji za názor. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
22.8.20 08:19

Nové auto rychle ztrácí hodnotu, ideální je kompromis „zánovní auto“ staré rok dva, něco naspořeno menší úvěr menší splátky. Pokud vyberete dobrý vůz udělá stejnou službu za polovinu peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová