Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, holky vy co mate tri deti, jake mate auto? Prodali jsme fabii combi, byla moc mala a vyhledli si tourana 1.9 Tdi,77 kw, slysime ale z vice stran, ze motory trpi samovolnou destrukci.Tak nechceme slapnout vedle.Radi bychom neco sedmimistneho.Diky za rady a zkusenosti ![]()
Ahoj, my teda ještě tři děti nemáme, ale jsou v plánu (+ velkej pes) a doufám, že auto bude stačit, máme Citroen Berlingo.
![]()
Jinak si ráda přečtu rady a doporučení.
![]()
Tourana má švagr, ale mají ho teprve týden, tak nevim
My máme jen 5 místnou Mazdu Premacy, zatím máme jen 2 děti, ale občas někam jedu s kamoškou a jejím synem, tak se tam vlezeme úplně v pohodě 3 děti a 2 dospělačky. Dost místa na nohy pro nás i pro děti, kočár do kufru neskládám, jen madlo lehce sklopím ![]()
Chcete Tourana? Kupte si ho. Pokud by jste měli řešit otázku toho, co může a nemůže odejít, tak si nekoupíte nic, jelikož zjistíte, že každé auto má něco a vy můžete jezdit tak leda MHDčkem.
Akorát si pohlídejte ať to není nějaká vražda, ať to má servisku, nechte si ho před koupí pořádně proklepnout nejlépe v autorizáku. Předpokládám, že budete kupovat ojetinu už bez záruky…
Brácha má sice děti dvě, ale auto 7-místné - Citroen C4 PIcasso, a spokojen maximálně. A známí mají jedni Sharana a druzí Alhambru a taky ok.
@Chiřdlová
My mame taky Tourana a naprosta spokojenost. Mame velmi dobreho servisaka a ten nam rekl ze pokud chceme Tourana tak pouze typy od roku 2011. Ty uz jsou v poradku. My s nim jsme tedy maximalne spokojeny.
S tema vicemistnyma autama mam zkusenost s VW Sharan a ten je bezva, ale taky cenove jinde nez Touran…
Mame uz tretiho Tourana v poradi a jsme spokojeni. Ten nejstarsi byl rok vyroby cca 2009, nikdy jsme zadne zavaznejsi problemy nemeli.
Mám VW Sharan a kamarádka Touran (oba rok staré). Sharana můžu 100 % doporučit, 3 autosedačky se vejdou v pohodě, 6. a 7. sedadlo též v pohodě, vejdu se tam pohodlně já - 165 cm. Zkoušela jsem i Picasso, ale ve 3. řadě je méně místa než v Sharanu. JInak ten Touran - kamarádka má jen 2 děti. Teoreticky 3 se tam vejdou, ale záleží jak jsou děti staré, jestli musí mít vajíčko, větší sedačku, my třeba máme v Sharanu tři sedačky 18-36 kg a vejdou se akorát abys tam prostrčila ruku s pásem, ten Touran je užší, takže tam to musí být hodně na fest, určo si to vyzkoušej.
My sice 3 děti nemáme, ale pracovně potřebuji často velké auto, někdy i sedmimístné a nedám dopustit na Ford Galaxy. Taky jsme řešili velikost a tento opravdu největší, nejprostornější i uvnitř. Ve stavu 5 míst velmi prostorný kufr, když sklopím zadní sedačky, má kufr na délku 2 metry, kdysi jsme tam hodili matraci a normálně tam spali na výletě. A hlavně je kufr i dost vysoký, takže i na převoz větších krychlových věcí pecka. Máme ho asi 7 let a pořád jezdí suprově.
@Šarlota4 píše:
Volvo XC90
S tím volvem seš si jistá? podle mě tři sedačky dozadu do isofixu ani náhodou. Ale je to už nějakou dobu, co sem zkoušel.
@Chiřdlová
Tahle debata mě zaujala - řeším stejnej problém a pořád nemám řešení, protože máme děti krátce po sobě - buď trojka Galaxy/Alhambra/Sharan, který splňujou na 100%, ale kvalitativně je to teda ehm… děsný, takže jedině fungl nové.
Nebo dodávku (V classe, cavarelle), který jsou super po všech stránkách, ale stojej strašnou mašli. Sice ty peníze mám po kupě, ale dávat milion za auto po záruce s nájezdem 150t a víc, to se mi nějak vůbec nechce (když vemu kalkulačku, tak je levnější jezdit taxíkem).
Alternativa dodávek jsou různé UK-Busy typu transit, caddy ve verzi pro převoz lidí, ale to jsou prostě makáči a delší cesta v tom bude utrpení.
Další je low cost třída - touran, zafira, C5, 5008 a podobně, ale v těch to místo prostě není a zoufale chybí.
Víceméně alternativa mezi prvníma dvěma skupinama je Chrysler Grand Voyager, který splňuje většinu požadavků a rozumnou cenu, ale zase je jich má. o v dobrém stavu a když už je, tak žere jak pásák a to i v případě, že je LPG.
Tak teď babo raď a rád bych taky slyšel, k čemu došli ostatní ![]()