Auto se třemi dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13536
25.10.16 15:13

My sice 3 děti nemáme, ale pracovně potřebuji často velké auto, někdy i sedmimístné a nedám dopustit na Ford Galaxy. Taky jsme řešili velikost a tento opravdu největší, nejprostornější i uvnitř. Ve stavu 5 míst velmi prostorný kufr, když sklopím zadní sedačky, má kufr na délku 2 metry, kdysi jsme tam hodili matraci a normálně tam spali na výletě. A hlavně je kufr i dost vysoký, takže i na převoz větších krychlových věcí pecka. Máme ho asi 7 let a pořád jezdí suprově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
25.10.16 15:24
@Šarlota4 píše:
Volvo XC90

S tím volvem seš si jistá? podle mě tři sedačky dozadu do isofixu ani náhodou. Ale je to už nějakou dobu, co sem zkoušel.

@Chiřdlová
Tahle debata mě zaujala - řeším stejnej problém a pořád nemám řešení, protože máme děti krátce po sobě - buď trojka Galaxy/Alhambra/Sharan, který splňujou na 100%, ale kvalitativně je to teda ehm… děsný, takže jedině fungl nové.
Nebo dodávku (V classe, cavarelle), který jsou super po všech stránkách, ale stojej strašnou mašli. Sice ty peníze mám po kupě, ale dávat milion za auto po záruce s nájezdem 150t a víc, to se mi nějak vůbec nechce (když vemu kalkulačku, tak je levnější jezdit taxíkem).
Alternativa dodávek jsou různé UK-Busy typu transit, caddy ve verzi pro převoz lidí, ale to jsou prostě makáči a delší cesta v tom bude utrpení.
Další je low cost třída - touran, zafira, C5, 5008 a podobně, ale v těch to místo prostě není a zoufale chybí.
Víceméně alternativa mezi prvníma dvěma skupinama je Chrysler Grand Voyager, který splňuje většinu požadavků a rozumnou cenu, ale zase je jich má. o v dobrém stavu a když už je, tak žere jak pásák a to i v případě, že je LPG.
Tak teď babo raď a rád bych taky slyšel, k čemu došli ostatní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.16 15:36

Co toyota previa? Nema nekdo zkusenost?

• Citovat
  • Upravit
5411
25.10.16 15:41

@Chiřdlová my mame Opel Zafira B a jsme strasne spokojeni. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
25.10.16 15:43

Opel Zafira ;) - tak se vejde i 7 lidí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
25.10.16 15:44

Máme tourana od ledna. Rok výroby 2013 a spokojenost. Máme tři děti a sedačky po stranách 15- 36 kg a uprostřed 9-18 a vejdou se v pohodě a ještě je mezi nimi dobré místo na zapnutí sedaček. Máme tedy 7- místné. A ty dvě sedačky vzadu taky často využíváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.10.16 16:00

Máme Dacii Dokker. Měli jsme menší budget a tohle auto nám přišlo nejlepší v poměru cena/výkon. Není to žádný elegán, ale dozadu se vejdou v pohodě tři dětské sedačky, do kufru nesložený dvoukočár a k tomu ještě dětská krosna a batoh. Za dva roky zatím žádný problém, a to jezdíme 15 tisíc km ročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
25.10.16 16:03

@Chauvinist ja myslim, ze se vejdou a je 7 mistne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15517
25.10.16 16:21
@Vilenka13 píše:
Máme Dacii Dokker. Měli jsme menší budget a tohle auto nám přišlo nejlepší v poměru cena/výkon. Není to žádný elegán, ale dozadu se vejdou v pohodě tři dětské sedačky, do kufru nesložený dvoukočár a k tomu ještě dětská krosna a batoh. Za dva roky zatím žádný problém, a to jezdíme 15 tisíc km ročně.

Tak Dacii ani zadarmo :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
25.10.16 16:30

Máme Sharana. Akorát starší model a dost blbě se sháněl v dobrém stavu, tak nemá vzadu uprostřed 3 bodový pás. Tak jedna ze starších dcer jezdí vepředu a když jedeme všichni, tak jeden z nás dospělých vzadu. Je to veliké auto a dobře se s ním jezdí.

Jo a je to taky 7 místné a sem tam jsme měli vzadu jednu sedačku a tam šla ta zepředu. Ale nebavilo mě x-krát denně otvírat kufr a myslím, že při bouračce by se zepředu taky lovila líp jak z kufru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
25.10.16 18:12

Opel zafira, uz pubertackou sestnactku a spokojeni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
25.10.16 18:13

Peugeot 5008 - podle mě geniální auto!

• Citovat
  • Upravit
23436
26.10.16 07:42
@Šarlota4 píše:
@Chauvinist ja myslim, ze se vejdou a je 7 mistne :nevim:

Právě že 7mi místné je kde co, ale asi mám nějaká jiná měřítka - zmiňujete se tu zafira, 5008, to jsou taky v nějakých variantách 7mi místná auta, ale prostě reálně se ve dvou řadách sedět podle mě prostě nedá. U některých aut jsou ta dvě místa tak, že se tam nedají dát nohy, ani hlava, nehledě na to, že po zvednutí těch sedadel jsou opěradla leckdy opřená o víko kufru, takže tam není už žádné místo. Volvo (a ještě pár dalších, třeba subaru, ta 5008) je sice deklarativně 7 míst a auta jsou to leckdy obrovská - zvenku, ale místo ve střední řadě sedadel je „poloviční“, takže se tam nedá dát sedačka a při obsazení auta třeba sedačkama si tam musí sednou přítelkyně (ještě že je hubená). Ale takhle se vejdeme do současného kombíku, proto hledám něco, co ten komfort zlepší, abysme taky mohli sedět vedle sebe.
Takže buď auto, kde je vzadu místo pro tři sedačky (a je jen pětimístné - třeba hundaj santafe) a pokud 7mi místné, tak něco, kde jsou samostatné sedačky a zbejvá ještě trochu kufru, tedy když pojedu jen s dětma, tak abych měl celý volný kufr bez zadní řady (ve spoustě sedmimístnejch aut by se jedna sedačka musela dát do kufru a už by se tam nic dalšího nevešlo) a když ještě někoho povezem, tak aby si mohl sednout jinak než do tureckého sedu s hlavou shrbenou. A takovejch aut moc není - Zatím se rozhlížím buď po dodávce nebo po trojce Alhambra/Sharan/Galaxy, nebo ten Chrysler Grand voyager, případně podobná exotika, jako je výše zmíněný H1 a tak.
Težko vybírat, no. Tak čekám, jestli někdo nevymyslel něco geniálního :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
26.10.16 08:04

@Chauvinist tak mas pravdu, ze ve volvu je ta 3 rada proste mala a spise pro mensi lidi - navic se do ni hur leze, protoze dvere nejsou vysuvne, ale i po zvednuti vsech sedacek se nam do kufru vleze kocar a nakup. Chapu, ze se tremi a vice detmi se na to musi pohlizet jinak ( mame jedno ),ale my bychom zase nesli do francouzkych aut, huidaie atp. Takze pri reseni problemu bychom urcite vybrali nemecky auto jednoznacne. Tzn Sharan, Touran

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
26.10.16 11:00

Diky vsem za nazory.Je to fakt tezky, neco vybrat, abychom tam nebyli jak sardinky. A taky bychom radi, aby to melo tri isofixy.to ma tusim sharan a dal nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová