Zdravím, je tu prosím někdo kdo rozumí jak to je s autorskými právy
u obrázků a dokázal by mi poradit? jde mi konkrétně o to, pokud najdu
nějaký obrázek který se mi líbí a použiji ho jako předlohu-podoba je
patrná ale ne 100%, je to možné nebo se již jedná o porušování
autorských práv? pro ilustraci přidávám konkrétní obrázky
děkuji
Autorská práva u obrázku
pokud to použiješ jen pro sebe tak asi ne ale pokud by jsi to použila někam do knížky tak si myslím že by to byl problém, koukni ted na kauzu Hejnový a český pošty
Záleží, k čemu použiješ ten svůj výtvor. Jestli si jen maluješ do šuplíku, tak v pohodě. Kdybys ho chtěla nějak komerčně využít, tak to by problém být mohl, to není jen tak.
@spiky01 jestli to budes nekde pouzivat, tak bys mela zminit zdroj, ze kterého jsi cerpala, napr. Upraveno dle Blaha, 2016 atd.. Vse musis citovat nevim nac to mas, pokud do knizky, tak jak jsem psala vyse.. Jestli je to nejake logo firmy, tak si radeji vymysli vlastní
kamarádka chce tenhle motiv vypálit na stoličku-obrázek má někde z netu-neprodávám jí to,tudíž se o komerční využití nejedná-jde mi o to když si fotku vypálené stoličky dá na fb a nějakým způsobem by se to dostalo až k autorovi tak jestli z toho nemůže být problém. pro představu přikládám foto stoličky kterou jsem si dělala pro sebe
@spiky01 tak ať to kamarádka nikam nedává a je to vyřešené. Já nechápu to permanentní sdílení soukromí na sociálních sítích.
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.