Autosedačka 9-36 kg bez toptetheru

4
2.4.24 09:33

Autosedačka 9-36 kg bez toptetheru

Dobrý den,
máme dítko 13 měsíců a už koukáme po větší autosedačce.
Ideálně bych chtěla v kategorii 9-36 kg, s pětibodovým pásem, bez pultíku, na Isofix a tak do 5000kč (pokud je teda cena reálná).
Problém je, že auto nemá toptether, což hledání značně komplikuje.
Máme Golf V (2004), je třeba možné nějak TT dodělat? Nebo je vůbec nějaká sedačka s našimi kritérii? Už máme jen měsíc a už mi z hledání tečou nervy. 🥺 😁
Děkuji za rady, zkušenosti a odpovědi. ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7365
2.4.24 09:49

Za mě pro 13m dítě rozhodně autosedačku 9-18, nejlíp protisměr. Není dobré přeskakovat sedečky. Navíc sedačka 9-18 je polohovatelná, což ty 9-36 nejsou, jen minimálně což nejde moc poznat. To polohování je u té sedačky super, jak dítě spinká. Využijete ji pak do cca 4 let, a pak pořídítě tu 15-36kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7365
2.4.24 09:58

A jinak my měli autosedačku 9-18 romer, a neměli jsme ani isofix, ani toptether. Připevněná byla k autu pouze bezpečnostním pásem. A dítě pak pětibodovým. Aktuálně už máme cybex z-fix a ta je připevněná na isofix, ta už je ale ta větší 15-36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.4.24 10:27

První věc je ta, že máte starý auto a nemusíte mít v autě univerzální izofix na který dáte všechny sedačky. Kupte sedačku 9-18kg, ty jdou polohovat a pak teprve 15-36. Zajeďte do specializovanýho obchodu, nechte si poradit a rovnou sedačku vyzkoušejte.

• Citovat
  • Upravit
4
2.4.24 10:54

Do nějakých 15m bych chtěla ještě vydržet s vajíčkem a až potom přejít na tu větší autosedačku. Raději bychom vzali spíš teda tu do 36 kg no, což je fakt problém sehnat, tak možná nakonec dopadne ta do 18kg 🤷‍♀️
A Isofix naše auto má, máme teď základnu s vajíčkem na Isofix, tak bych si myslela, že by tam isofixové sedačky měly jít všechny.
A do specializovaného obchodu se chci zajet podívat, ale do té doby už chci mít nějakou představu a možné autosedačky. V blízkosti máme akorát menší obchůdek, který má jen pár značek a do velkého centra se jen tak nedostaneme 🤷‍♀️ 😶

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.4.24 11:07
@Adla2369 píše: Více

Univerzální izofix je povinný až u aut s pozdějším datem výroby. Já mám sedačku 9-36kg. Kupovali jsme ji jen proto, že naše dítě vážilo 18kg ve 20ti měsících a tahle byla jediná s pětibodovým pásem do 25kg. Aby sedačka byla v téhle kategorii bezpečná, polohovatelná a pohodlná, musí to být poměrně velká skořepinová kráva, která bez TT nejde do auta dát. Bez TT jsou to zase nepolohovatelný a ne moc bezpečný sedačky. A hlavně, ta naše je sice až 9-36, ale dítě se do ní nevešlo už poměrně dlouho před tím, co by ještě mělo limit splňovat. Opravdu kup 9-18, bude to pro prcka lepší.

• Citovat
  • Upravit
2917
2.4.24 11:11

Pro takto male dite fakt nekupuj sedacku 9-36…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.4.24 11:13

A máte teda nějaké typy na sedačky do 18 nebo 25 bez toptetheru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
2.4.24 11:23

Mame Cybex Sironu a Joie Spin. Sympatictejsi mi je Joie. Ale treba pokud mate uz Cybex zakladnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18658
2.4.24 11:31

No ale uvědom si, ze chceš mít sedačku, do které das jak cca roční (což je běžná váha v roce 9 kg, kluk šel kvůli velikosti z vajíčka v 10m) a zároveň se do ni vejde klidně 10 lete dítě. To už z principu je totální kravina přece. Dokážeš si představit jak v tom bude to skvrne kloktat? Ty sedačky nejsou tak šílene položky. Bereme všechny na isofix. 9-18 měl do čtyř let, další máme cybex mfix 18-36 (dělají podle šířky sedáku) a k tomu jsem brala přídavný belt upp, protože se mi nelibilo jak v tom plave. Jako muzu ti do velké sedačky posadit moje 9,5 kg skoro dvouleté batole at vidíš proč mají různe velikosti smysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
2.4.24 11:36

Pro takto male dite bude sedacka do 36 kg obrovska, tudiz né bezpecna, bohuzel. Je to jako koupit diteti boty velikosti 36 (treba), protoze do nich prece doroste s dele mu vydrzi. Kdybys nela fb, je tam super skupina na sedacky, kde dokazi velmi dobre poradit, muzu poslat nazev do sz v pripade zajmu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.4.24 11:38

Ano prosím, pošlete mi skupinku, budu ráda za každou radu 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
2.4.24 11:57

Dite v 15 mesicich jeste rozhodne patri do protismeru. Je mi uplne uzko, kdyz vidim rodice, co vozi deti mladsi 4 let v posmernych sedackach. Rozhodne kupte sedacku do 18kg, dat ho do sedacky 9-36kg je uplny ulet. Chapu, ze vas asi tlaci finance, ale tohle je opravdu velmi spatne misto, kde byste meli setrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
2.4.24 12:42

My máme autosedačku 9-36kg, určitě v tom děti nelítají, je polohovatelná, po směru, proti směru, pro děti komfortní. Toho bych se nebála. Ale ten top tether teda má, tak bohužel nedoporučím.

• Citovat
  • Upravit
2096
2.4.24 13:04

Na fb skupina autosedacky-bezpečnost deti. Pořadí sedačku a i s ohledem na rozpočet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí