Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Umíte do auta instalovat autosedačku? Nemyslím teď tu na isofix, tam se asi jen cvakne a hotovo, ale spíš starší typ sedaček do starších aut. A pokud ano, děláte to běžně vy, nebo váš partner?
Ano, umím to. Naopak muž by s tím asi měl trochu problém (s vajíčkem teda). Ale na jeho obranu, auto nemáme, takže když už jsme jezdili, tak s někým jiným, autosedačku jsme měli doma.
@spiritt píše: Více
umím, dělám to jen já, partnera nemám,
poprvé jsem se dívala na návod na You Tube.
a umím připevnit tuto autosedačku do jakéhokoli auta - když mám auto z půjčovny, do auta kamarádky, do auta nějakého přítele
Příspěvek upraven 25.03.24 v 10:18
Za celé dětství mých dvou dětí jsme měli jen jedinou autosedačku bez isofixu a tu jsme z auta do auta moc často nepřendávali. Ale ano, když bylo potřeba, dělala jsem to klidně i já, nevidím v tom nějaký problém.
No mě to právě zrovna dvakrát nejde, vždycky tam udělám něco blbě, a než špatně připevnit sedačku, ocenila bych, kdyby to udělal partner, ale ten to dělat nechce, že to mám umět.
@spiritt píše: Více
Jak jako nechce, jde snad o bezpečnost dítěte ne? Co to je za pitomý přístup?
Dělal to ve většině případů manžel, protože to pro něj bylo fyzicky jednodušší - uměla jsem to ale také a občas to cvičně dělala sama (protože jsem nechtěla riskovat, že to pak někde budu potřebovat udělat sama a nezvládnu to).
Čili souhlasím s tvým partnerem resp. s jeho „máš to umět“.
@Temnástranasíly píše: Více
Tak pokud by se jednalo napr o vajicko, ktere zakladatelka nekde vytahne a pak zase musi pridelat, sama, tak by to fakt umet mela
Normální chlap by ji to ukazal a vysvetlil.
Taky myslim, ze by to mel umet každý, kdo jezdí nekdy sam s ditetem, zrovna u sedacky mi neumim prijde jako vymluva.
@Tarena Nejen u vajicka, vzdy se muze stat, ze člověk bude muset nečekaně presednout do jineho auta, tak by mel byt schopen tam prehodit i sedacku.
Máme v každém autě sedačku. Vždycky si vemu to, ve kterém je. Takže to přehazovat nepotřebuju. Pokud bych musela tak bych to asi nějak dala.