Autosedačka a malá tříleťačka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
27.1.15 17:01

Dcera má 3 roky, 96 cm, 13,5 kg a jezdí už 1-2 měsíce v 15-36 (Römer Kid). Já jsem ji už prostě v té menší sedačce v tom zimním oblečení nezapla a když jo, tak u toho šíleně ječela, protože byla stažená. Sedí jí parádně, pás jí jde pěkně, navíc v té zimní výbavě určitě 15 kg váží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
27.1.15 17:02

@čarodějka1311 No, ta ISIS se nedá na rozdíl od Pallasky polohovat a s pultíkem v testech nebyla, ale bez nej měla o 1 * méně než Pallaska bez pultíku (resp. v obou případech se jednalo o ty, které jsou prodávány jako 15-36, ale jsou stejné). Jinak my jsme s ISIS spokojeni, kupovali jsme ji jako sedačku do druhého auta a je v plánu i pro druhé dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
27.1.15 17:03

My jsme to vyřešili tak, že jsme postupně koupili oběma Britax Evolvu, ta je 9-36. Aktuálně velká má 3bodový pás, malá bude mít ještě chvilku 5bodový, než jí to taky předěláme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
27.1.15 17:03

@steeve Tak je pravda, že jsme tehdy velikost dítěte asi neřešili, že padnul jen věk :nevim: Ale dcera si sedačku oblíbila a pásy ji nikdy neškrtily, takže vlastně nevím, v čem by měl být problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
27.1.15 17:04

@Angua Když ne všichni vozí děti v zimní vybavě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
27.1.15 17:06
@j.a.n.i1 píše:
@čarodějka1311 No, ta ISIS se nedá na rozdíl od Pallasky polohovat a s pultíkem v testech nebyla, ale bez nej měla o 1 * méně než Pallaska bez pultíku (resp. v obou případech se jednalo o ty, které jsou prodávány jako 15-36, ale jsou stejné). Jinak my jsme s ISIS spokojeni, kupovali jsme ji jako sedačku do druhého auta a je v plánu i pro druhé dítko.

Juno jsem nepolohovala ani jednou, to mi fakt nevadí. Četla jsem tady diskuze, a podle nich je Isis marná, kritizovali ji ti, co mají obě sedačky, jako chudou příbuznou Pallasky. Takže myslíš, že je v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.1.15 17:09

@j.a.n.i1 to je možné, i když na krátké trasy, které jezdíme především (do školky ze školky) mi to přijde nepraktické.

Ale už jenom boty mají dobře půl kila, oblečení má stopro dalšího půl kila, i když to budu brát bez bundy a čepice a toho půl kila už se tam nějak ztratí :mrgreen: Když je dítě přikurtované na fest, až mu sklouzávají pásy z ramen, přijde mi to horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
27.1.15 17:10

Já vozím v bundě, jezdíme malé kousky, auto ledové. Mně kdyby někdo sundal bundu, přísáhám, že ho po ránu zabiju, takže to nedělám ani dětem. Proto mi vyhovuje pultík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
27.1.15 17:11

@čarodějka1311 Možná protože nemám Pallasku, tak mi přijde v pohodě… a co se týká mého porovnání s Romer King Plus, tak mi jako chudá příbuzná nepřijde a malý je v ní spokojený, střídáme je podle auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
27.1.15 17:12

@Angua Tak ale to zda sklouzávají pásy je záležitost především výšky a bundy, váhy značně minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
27.1.15 17:15

@čarodějka1311 Tak já bych zas zabila toho, kdo by po mě chtěl, abych řídila v bundě… a dítko pravidelně vyrazí k autu jen v mikině a kulichu, takže já za ním nosím bundu… aktuálně jsem to vyřešila tak, že jsem ji nechala ve školce na věšáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
27.1.15 17:20

@čarodějka1311 máme dvě sedačky 9-18 kg. Prostě se nedalo nic dělat. Nejstarší 5,5 dcera má 14 kilo a do sedačky 15-36 se dostane tak v první, nebo ve druhé třídě. Prostřední jde, zdá se, v jejích šlépějích, takže věřím tomu, že budeme mít za chvíli tyto sedačky v autě tři. Mmch máme Romerk. King plus a Trifix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.1.15 17:24

@j.a.n.i1 ježiš, ale to mi přijde skoro zbytečné tady rozebírat… To snad každý vidí, jak to je u nich. Kam jezdí, jak dlouho jezdí, v čem jezdí, jestli mu padají pásy… Jen odpovídám, jak to máme my :nevim:

Jestli na to mají, ať si klidně koupí druhou sedačku, kterou budou mít na půl roku a kterou prodají za absolutně směšnou částku, mně osobně to přijde jako zbytečnost, proto jsme to udělali, jak píšu. Někdo bere to váhové doporučení dogmaticky na gram, já (už) ne, řídím se spíš zdravým rozumem a jen jsem chtěla upozornit na to, že i oblečení něco váží ;-) Je rozdíl, jestli se dítě váží nahaté u doktorky nebo v zimním oblečení - i když bez bundy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
27.1.15 17:34

@Angua no tak pokud ma zakladatelka triletou dvanactikilivou dceru, tak za pul roku urcite nebude mit 15 kg a uz vubec ne 18, do kdy ta mensi kategorie je, ne?

9-36 je urcite jedna z moznosti, ale ani 9-15 podle me v tomto pripade neni na chvili nebo zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
27.1.15 17:35

@Angua ono to může být na půl roku, nebo taky na tři. Naše měla, myslím, ve dvou letech taky nějakých 12 kilo a teď má těch 14 a to jí letos bude šest, takže ona v té své sedačce 9-18 jezdí skoro pět let
A kdybych jí tam měla nechat až do té horní hranice, tak mi v ní klidně odjezdí celý první stupeň, jejím tempem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí