Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobré ráno! Jdu s dotazem, protože absoulutně netuším, jak to udělat.
Čekáme jarní miminko, postýlku bude mít klasicky u nás v ložnici. A já trochu nevím, co pořídit, abych miminko mohla mít na očích v kuchyni nebo obýváku. Přemýšlím o cestovní ohrádce (100×100), protože ta se nám rozměrově vejde lépe než cestovní postýlka (120×60). Koukala jsem, že k té cestovní ohrádce lze někde přikoupit závěstné lůžko vyloženě pro miminko, aby se člověk nemusel ohýbat. Máte někdo přímo s tou ohrádkou a lůžkem zkušenosti nebo jiný nápad, jak tohle vyřešit? Zase ne vše se nám vejde, bydlíme v bytě a není to moc jak udělat. Mohla bych asi koupit pěnové puzzle, ale moc se mi nezdá miminko na zemi a do budoucna bych stejně pořizovala něco jako cestovní postýlku - abych dítko až poleze/bude chodit mohla někde zavřít ![]()
@Salorka Na úplně malé miminko je nejlepší košík na podvozku. Podle pohyblivosti dítěte ho využijete 4-6 měsíců. Je to o tom, že miminko bude cestovat po bytě s vámi. Když byly děti úplně malé tak jsem je v košíku měla i v koupelně, když jsem se sprchovala. Košík je taky o něco výš než postýlka, takže si ušetříte záda. Ohrádku jsem měla. U syna jsem jí využila na 100% byl v ní spokojený a hrál si tam asi do dvou let. U dcery šla ohrádka do sklepa po dvou dnech prostě se jí tam nelíbilo ![]()
@Salorka píše:
Dobré ráno! Jdu s dotazem, protože absoulutně netuším, jak to udělat.Čekáme jarní miminko, postýlku bude mít klasicky u nás v ložnici. A já trochu nevím, co pořídit, abych miminko mohla mít na očích v kuchyni nebo obýváku. Přemýšlím o cestovní ohrádce (100×100), protože ta se nám rozměrově vejde lépe než cestovní postýlka (120×60). Koukala jsem, že k té cestovní ohrádce lze někde přikoupit závěstné lůžko vyloženě pro miminko, aby se člověk nemusel ohýbat. Máte někdo přímo s tou ohrádkou a lůžkem zkušenosti nebo jiný nápad, jak tohle vyřešit? Zase ne vše se nám vejde, bydlíme v bytě a není to moc jak udělat. Mohla bych asi koupit pěnové puzzle, ale moc se mi nezdá miminko na zemi a do budoucna bych stejně pořizovala něco jako cestovní postýlku - abych dítko až poleze/bude chodit mohla někde zavřít
Teorie fajn, ale praxe už horší. Měli jsme cestovní ohrádku (mám dvojčata a využili jsme ji párkrát na cesty na spaní, abychom nemuseli tahat dvě postýlky). No ale dát tam děti přes den bylo nereálné. Okamžitě řev, takže pak sloužila jen jako odkladiště na hračky
Do 3m kolebku kvuli ohybani a zadum, pak cestovni postylku na spani v obyvaku ( u zeme byla totiz zima) a kdyz potrebuji odskocit si nekam a dite musi byt v bezpeci… jako hrat si v ohradce:-D to fakt od ditete necekej, jakmile to vsechno prozkouma, tak jakmile ho tam das, tak bude rvat:-D aspon u nas obe takto vyvadeli a to jsem mela ohradku asi 2×3m…
My ze startu taky vajicko z trojkombinace a naproto spokojeni. Ted to resime nositkem, pak do autosedacky a na prenaseni zase nositko..
Takhle, taky jsem si to plánovala kam a jak budu dítě pokládat, abych ho měla při ruce a v bezpečí. Mame ohrádku po mužovi, nikdy jsme ji nepoužili. Ani vajíčko, ani cestovní postýlku… U prvního jsem měla takové to miminkovské lehátko. Druhý ležel prostě na zemi na dece.
A když byli větší tak prostě běhali, nikam jsem je nezavírala. Oni se stejně většinou drželi u mě a zajímalo je co dělá maminka.
Tak pro malá mimina, která nesedí jsou vhodná akorát ta vajíčka nebo pokračovací sedačky se zabudovaným vejcem. V tech větších se jim akorát ničí páteř.