Autosedacka Bebecar

563
31.12.06 17:49

Autosedacka Bebecar

Zdravim vsechny, potrebovala bych poradit.
Koupila jsem si kocarek Bebecar Style AT a tedka uvazuji jeste o autosedacce. Nemate nekdo nahodou nejake zkusenosti, zda na tyto podvozky nejdou i jine autosedacky. Jiz jsem to hledala na netu a 4tisice mi prijde docela dost za original autosedacku Bebecar. Diky za typ a pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
563
7.2.07 14:54

Autosedacka Bebecar

Zdravim,

chtela jsem se zeptat, zda nekdo mate zkusenosti s autosedackou Bebecar 0-13kg.
My uz ji mame doma, ale zarazilo me, ze kdyz dam dite na zadni sedacku, tak musim pouze proti smeru jizdy, jelikoz po smeru na to neni konstruovana.
Nekde jsem cetla, ze je to tam pro to dite bezpecne byt na prednim i zadnim sedadle proti smeru jizdy(podle nejakych novych pravidel), ale na druhou stranu mi prijde, ze na prcka neuvidim, kdyz bude vzadu a jeste otoceny…
No jasne, ze ho muzu vozit ve predu, ale zase na sedadle smrti se mi to moc nechtelo.
Predem dik za odpoved :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
7.2.07 15:20

Já si myslím, že je tak rozhodně lepší, dítě zapřeš ještě o sedadlo. Ani si neumím představit, že bych jezdila naopak. Podle mě je to logické, když narazíš letíš setvačností dopředu, dítě je tak chráněno proti nárazu. Se sedadlem smrti jsem měla stejný problém, ale větší byl, když malé vypadl cumel, a já jsem ji ho němohla poda atd. Pak jsem si našla nějaké statistiky a z nich vyšlo, že je úplně jedno, kde sedíš, protože nikdy nevíš do čeho a kdy nabouráš. Tak jsem malou raději vozila na sedadle spolujedce. Každý člověk má, ale asi jiný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
7.2.07 19:17

Ahoj, já jsem malou vozila radši vždy vzadu po směru a zrcátkem jsem se na ni dívala. Je potřeba vidět, co dělá, zvlášť když řídíš.
 Teryna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
7.2.07 22:25

Ahoj,
přesně jak psala Kačka, je to umístění proti směru důležité pro bezpečnost miminka.
Autosedačky v kategorii 0-13kg se opravdu musí připevňovat proti směru jízdy. Je to rozhodně v zájmu dětí, malý novorozenec má v poměru k tělu tu hlavičku velikou (1:5, dospělý má ten poměr 1:8 ) a navíc nemá ani posílené šíjové svaly. Při nárazu by se ta těžká hlavička prudce pohnula dopředu…zbytek si jistě domyslíš :cry:
Ta sedačka prostě zabrání tomu prvnímu a nejhoršímu pohybu po nárazu :wink:

Abys viděla, co prcek vzadu provádí můžeš si třeba pořídit něco podobného:
 http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

Petta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.5.07 22:12

Já teda nevím, ale asi nečtete návody na autosedačky - vajíčko se vždycky musí vozit proti směru jízdy! Vždycky se divím, když vidím miminko po směru!!!! jak se píše v příspěvku výše - kostituce miminka je úplně jiná než u dospělého nebo většího dítěte …!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janineeečka
13.1.12 15:05

Taky vůbec nechápu, že někdo je schopen dát dítě po směru jízdy ve vajíčku!!!!Nad tím zůstává rozum stát. Děťátko ve vajíčku se přece musí dát vždy proti směru jízdy, pokud maminka řídí a chce na něj vidět-ať si ho dá na místo spolujezdece proti směru jízdy a vypne airbag.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix