autosedačka - zdravá páteř???

464
30.1.07 19:25

autosedačka - zdravá páteř???

Ahoj, zajímalo by mě, jaké máte názory na to, jak dlouho by denně dítko mohlo trávit v autosedačce - vajíčku? Myslíte si, že poloha ve vajíčku je pro vývoj páteře apod. OK? Já jsem u prvního dítěte byla rezolutně pro co nejméně času stráveném v autosedačce, na druhou stranu jsem pak dceru nosila hodiny a hodiny v klubíčku, takže ta její poloha byla vlastně s autosedačkou identická. Moje dr. mi sama řekla, že její dítě se nechalo houpat spoustu času ve vajíčku, tudíž tam trávilo také dost času. Nyní, mi jde o to, že u druhého dítka bych chtěla zpočátku vozit mimi v generačním sporťáku v autosedačce na procházky a nevím, jestli to není úplná kravina.

Co si o tom myslíte vy? Díky, Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5137
30.1.07 19:52

Někde (kde?) jsem četla, že v autosedačce pravidelně cca 2 hodiny. Pokud je rodina nucena cestovat na delší úseky velmi často, měli by pořídit kočárek, jehož korbička se dá adaptovat na cesty autem, např. Inglesinu.
Zkus zapátrat na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
30.1.07 19:57

No jo, ale tyhle korbičky (Peg Perego např.) zas nevycházejí moc dobře v bezpečnostních testech. A teď si vyberte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
30.1.07 20:02

kolem půlroku jsme chodili na rehabilitační cvičení podle dr.Vojty…
tamní doktorka - nebo rehabilitační sestra - mě docela vyvedla z omylu, když prohlásila " no jo - to pak mají mít dětičky zdravý vývoj, když je už cestou z porodnice po:,–(íte, v autě vozíte vsedě, v kočárku hned jak se udrží taky do sedu… " tak nějak, smysl je ten, že dítě, dokud se nepo:,–(í samo, by sedět vůbec nemělo. Takže Zizo, s tou autosedačkou bych byla opatrná, spíš míň, ať se vyvarujete případných potíží se špatným držením těla, opožděným lezením (jak to bylo u nás) a pozdějších lordóz a skolióz.
Nejsou to až tak ohromné potíže, ale proč si na ně „zadělávat“, že?
p.s.: co třeba jané - ti také vyrábí korbičku, která se dá připevnit do auta, nebo maxi-cosi, testy nesleduji, ale předpokládám, že budou kvalitní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
30.1.07 21:20

Vsechny korbicky a je jedno jaka znacka,jsou nebezpecne,ani jedna neprosla testama(co jsem videla test,dite by to neprezilo.Ja mam od Quinny a nepouzila jsem ji,radeji tu autosedacku.

A radeji po:,–(it miminko do autosedacky,nez ho v aute nechat jen tak(treba v naruci…protoze,kdyz bych bourala,aspon bych vedela,ze jsem udelala to nej pro bezpecnost sveho ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.1.07 23:25

Jen k tomu názoru rehabky, který tady zazněl výš - já zas nemůžu pochopit, jak může být pro dítě zdravé, hned po vylodění, když bylo až do té doby schoulené, ho natáhnout na rovnou tvrdou podložku a ještě mu silou natáhnout nožičky, aby si ho mohli změřit…
Názorů je spousta, já myslím, že v autosedačce má mimčo ty zádíčka podepřená a pokud se nebortí do strana není zkroucené jak paragraf, nic tak hrozného se mu stát nemůže. Když byl Pepi malý a měla jsem ho třeba 2 hodiny v autosedačce, měla jsem pak spíš pocit, že se nemůže protáhnout a pořádně si pokopat, v létě byl taky vzadu spocený, protože to nevětrá tak jako když je okolo prostor… to mi vadilo asi víc.
Věrka (nepřihlášená VeruskaK)

• Citovat
  • Upravit
464
31.1.07 14:01

Díky za názory, nešlo mi o pobyt dítěte v autosedačce v autě, ale právě mimo něj…tj. třeba na procházkách, na nákupech, doma místo kolíbky a houpačky, atd. V korbičce bych tedy dítko rozhodně autem nevezla, ani pokud má homologaci na převoz v autě. Ale to je jiné téma. Já chci totož od jara Jane Powertwin, na který ani korba přidělat nejde, tak mě zajímalo, co je lepší - položit dítě hned do sporťáku nebo jezdit v té autosedačce. Díky, Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
31.1.07 21:04

Ahoj Zizo, teď se ještě vrátím k těm autosedačkám, i když jsi se na to neptala.
Jsem zdr. sestra a dnes jsem byla na semináři „Aby záda nebolela“. Ptala jsem se rehabilitačních sester (třech), jak to vlastně s těmi autosedačkami je. Dítěti to nevadí, není tam dlouhé hodiny a navíc miminka mají přirozenou polohu v klubíčku. Je to jen přežitek, že dítěti to škodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.2.07 15:29

Jo jo stejny nazor mela i tchyne - dcera byla v autosedacce vajicku „zborcena“ a v aute jsme ji pry meli radsi vozit v ruce… 8O
Oni nas prece taky tak vozili, ze… :roll:
 V

idela jsem crash test s figurinou v korbicce a ten pohled jak se figurinka pri bouracce mlati a lita v korbicce bych vam neprala…

neprihlasena Hanka1

• Citovat
  • Upravit
664
2.2.07 15:51

Já bych to s používáním nepřeháněla, ale zase bych v tom neviděla problém. Když mi malá cestou třeba na návštěvu usnula v autosedačce, nechala jsem ji tam normálně dospat, jen jsem ji opřela tak, aby víc ležela, prostě ten konec autosedajdy kde jsou nohy jsem opřela třeba o gauč. Měla záda skoro vodorovně. V kočárku jsem ji chtěla po:,–(it až bude sama sedět, jenže se naučila přitáhnout za cokoli, nánožník, vnitřek boudy atd. a seděla. No tak seděla, moje pokusy o ležení nevyšly. Tak jsem usoudila, že raději na první zub sezení než když se přitáhne a bortí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
2.2.07 22:00

Také jsme nechávali dospávat a dokonce když jsme jeli někam nakupovat, tak jsem dala autosedačku jen na podvozek a jelo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
20.2.07 10:22

Tak naše pediatrička mi říkala, že autosedačka páteři vůbec neškodí, naopak, že je to pro dítě přirozená poloha, protože takhle bylo zvyklé v bříšku. Je to pro ně menší šok, než když je natáhneme na rovnou plochu. Marťa mi v autosedačce na radu lékařky občas i spával, když jsme měli bolení bříška - hezky se zakulatil do vajíčka, a spinkal v klidu celou noc. Ale zase jsem to moc nepřeháněla :wink: - to jen když opravdu hodně trpěl bříškobolem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
20.2.07 11:56

Přesně tak tterka, proto někde novorozence ani po porodu něměří, aby je nenatahovali :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.07 15:42

a je to tu opet… maminky, ktere proste citi, ze je to tak spravne… bez ohledu na vyzkumy a fakta… sami vyrobci jasne uvadi, ze v sedacce by dite nemelo travit vice nez 2 hodiny (mnozi jiz 1.5 hodiny) v kuse. chapu, ze je to pro mnohe nepohodlne tvrzeni, protoze s autosedackou na podvozku brazdi nakupni centra a mysli si jak jsou in a jak na to vyzraly…
a ze vam doktorka, ktera vi prd (v dobe kdy studovala se o autosedackach vedelo kulovi) neco placne, tak to tady vydavate za argument pro ostatni?? drzme se faktu. dite by melo lezet na rovnem podklade… ano nektere konkretni sedacky, ktere umoznuji polohovani do roviny, natoz korbicky, nedopadly v narazovych testech dobre (jane). ne vsechny ale byly testovany. pokud chcete mit jistotu, kupte bezpecnou autosedacku (maxi cosi cabrio + easyfix) a pokud nechcete na nakupy tahat velkou korbicku a nestihnete je i s cestou do dvou hodin, berte sebou malou korbicku/ polohovatelnou autosedacku do roviny, kterou muzete pripevnit k podvozku (mutsy traveller). neni to reseni levne, ale je to reseni bez kompromisu a bez placani se po zadech, ze vy mate pocit, ze v autosedacce je to OK…

• Citovat
  • Upravit
362
20.2.07 16:30

Souhlasím s janinkouz a ostatními… Nic se nemá přehánět, ale také jsme nechávali prcka dospat ve vajíčku a když se jelo do města nebo někam na nákupy, tak se vajíčko dalo na podvozek… Když jsme jeli delší dobu v autě, tak se dělaly zastávky, prcka jsem z vajíčka vzala a nechala ho chvíli protáhnout…třeba položila do auta na rovinu, aby se protáhl nebo chvíli na bříško atd.
Ale jak říkám, nic se nesmí přehánět!!! V podstatě souhlasím i s kocickou111 ..... :arrow: proto jsme koupili hluboký kočár s pevnou korbou (pevná záda)…ale kocicko, když píšeš vozit sebou malou korbičku(polohovatelné vajíčko do roviny), tak ale k tomu ještě normál. vajíčko, ve kterém dítě povezu v autě, protože polohov. vajíčko, aby se dalo polohovat, tak se nedá upevnit normálně proti směru jízdy, ale bokem (tedy vlastně jako velkou korbu) a tak bych teda dítě nevezla, viděla jsem video, jak to dopadne při havárce a děs… :cry: :cry: :cry:
Ale stejně, když by mi dítě spalo, tak ho nebudu přendávat do korbičky…
Sisi
PS: Proč je tu více odpovědí a názorů pod jedním jménem :? 8O :o :o ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí