Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Jasně, nebavíme se o tom nechávat dítě půl dne ve vajíčku…ale jinak se právě názory na toto téma hodně liší, myslím názory odborníků (doktorů, sester… a výrobců), neb já považuji hlavně doktory za odborníky (na takové a podobné témata) a to co napíše výrobce ještě není 100% ta nejlepší a jediná pravda
…to myslím všeobecně, nejen ohledně pobytu dítěte v autosedačce. Setkáváme se s tím docela často…
Kocicko , hledala jsem ten Mutsy traveller na netu, nemáš nějaký odkaz?
Díky Sisi
Sisinko, kocicka111 je pro anonymy, nebo nepřihlášené ![]()
Milá/milý anonymní, tak tyto informace mám od dvou rehabilitačních sester ( 28 a 32 let) a jejich vrchní sestry. Nejsou to mylné informace, pouze na to má každý jiný názor. Nechat dítě půl dne v autosedačce je blbost, ale děsit se po půl hodině taky. Toť můj názor a nezměním ho. Jinak hrdá na to, že vezu dítě v autosedačce na podvozku jsem vážně nebyla.
Hele a nemělo by se mimino v děloze vyvíjet náhodou na stojáka, nebo snad vleže
![]()
rozhodne si myslim, ze pravidla pro pobyt ditete v autosedacce jsou podlozeny vyzkumy a vyrobci jiste nejsou nadseni, ze to musi uvadet. zajimalo by me, zda o tech vyzkumech tvi fyzioterapeuti nebo kdo nekdy slyseli, ci na zaklade ceho neco tvrdi… ja znam fyzioterapeutu spoustu a pomohl mi jen jeden
za odborniky se ovsem vydavaji vsichni… o pulhodine nikdo nemluvil. pravidlo zni do 2h denne, nekteri vyrobci uvadeji pouze 1.5 hodiny. dle tveho nazoru se rozhodne ridit nehodlam a doufam, ze se jim nebudou ridit ani ostatni rodice ![]()
adresa na obchod s travellerem je treba tady
http://www.groovystyle.co.uk/…essories.htm
staci vyhledat na googlu „mutsy traveller“
JSOU AUTOSEDAČKY A NOSÍTKA VHODNÉ I PRO NEJMENŠÍ KOJENCE?
Dotaz: Současné dětské kočárky, sedačky a autosedačky nabízejí a umožňují různé polohy („uložení“) dítěte. Ovšem pro kojence ve věku řádu několika týdnů až měsíců se mi zdají ty z nich, které neumožňují ležení na rovné podložce, nevhodné. Všelijaké sedačky, kde i několikatýdenní mimino spočívá v různě zkroucené podobě, podle mého laického pohledu napomáhají k deformacím růstu a kloubního aparátu již od narození. Proto se ptám, zda jsou mé obavy na místě a pokud ano, do jakého věku by dítě mělo ležet maximum času na rovné podložce, případně jaká doba strávená v jiné poloze (např. nutná k přenášení, převozy apod.) je únosná. Děkuji za odpověď. --------------------------------------------------------------------------------
Odpověď: Sedačky i autosedačky jsou převážně určeny jen pro krátkodobý pobyt při nutném transportu či cestování. Delší pobyt v sedačce si dítě může dovolit ve chvíli, kdy je schopno zvládnout sed bez cizí pomoci. Obecně bych pobyt v sedačce omezil na nutné minimum a po zvládnutí polohy v sedě bych sedačku využíval hlavně pro krmení dítěte. V žádném případě bych několikatýdenní miminko nenechal dlouhodobě v sedačce (i mě se to nelíbí, zvláště když se tato mimina nacházejí v nákupních centrem, kde jejich maminky tráví volný čas … ) a při nákupu sedačky bych se v každém případě informoval prodávajícího na doporučený věk k užívání.
MUDr. Jan Boženský
kocicka je z neznameho duvodu prirazena neregistrovanym…
ono by dite nemelo v autosedacce travit dele nez 2 hodiny denne! takze protazeni nepomuze
pokud vim, tak mutsy traveller se pripevnuje normalne proti smeru jizdy… ale jelikoz jsem nenasel zadne narazove testy, mam jeste maxi cosi cabriofix s easyfix zakladnou. nemohu s sebou vozit velkou korbicku k mutsy, neb se mi s podvozkem nevejde do kufru a nechat cokoli volne v aute je jako pokus o vrazdu maleho… traveller to tedy resi pro delsi cesty a nakupni centra, ale pouze jako korbicka v aute je pouzivana vzdy, v zajmu bezpecnosti, maxi cosi. nechavat dite v autosedacce je reseni vyhodne pouze pro rodice a neni zcela jednoznacne doporuceno odborniky. co si o tom kdo mysli, je mi dost jedno, neb tomu tezko rozumi vic.