Autosedačka - děsné dilema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14210
6.11.10 10:47

Luco http://www.detskezbozi.com/…23-2010.html

mozna mas tu plus ta je o neco drazsi

Zkouseli sme i cybex pallas ale jelikoz Kristynka je hodne drobna, tak v tom byla takova zapadla, nelibilo se ji to. Ja mam deti docela vysoke, takze taky koukam na to, aby se dala sedacka dobre nastavit do vysky, vubec nejde o to, ze bych tam dite chtela vozit az do 36kg, az bude mit na to jit do 15-36kg a takhle sedacka bude mit odslouzeno, tak pak prejdeme. Starsi dcera taky mela od cca 20ti mesicu sedacku 9-36kg a ve 4 letech presla na 15-36kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.12 20:54

také řeším dilema s autosedačkou - a hned dvojité :nevim:
starší dcerka (2r.+7m., počítám max. 13kg) má autosedačku Romer king plus 9-18kg. při zkušebním nastavení max. výšky ji zbývají 2-3cm (za poslední půlrok se vytáhla o 7cm!!!).
mladší (8m., 7,5kg) má vajíčko 0-13kg, značku netuším, vůli nad hlavičkou také tak 2-3cm.
původní plán byl koupit starší pokračovací sedačku 15-(snad)36kg, nejlépe také Romer, mladší přesunout do stávající Romerky. ALE!!!! ani jedna nesplňuje podmínky pro přesun do vyšší kategorie :zed: už jsem uvažovala i nad tou ´´zdvojenou´´ kategorií, jenže jak pořád hledám, tak jsem zjistila, že se nepovažují za moc bezpečné. a teď netuším, jak to vlastně vyřešit :roll: měl jste někdo podobné dilema a jak jste to nakonec vyřešili???? moc děkuji za každý názor :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
2.5.12 21:12

Já jsem to vyřešila sedačkou 0-18kg Britax first class

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
2.5.12 21:17

Měli. Pořebovali jsme z vajíčka, ale ještě pořádně neseděl, zdaleka neměl 9měsíců, jen tu váhu splňoval. Čekali jsme do poslední chvíle, ale nebudu vozit mimino o měsíc dýl v sedačce, ze který mu čouhá hlavička. To když vidim… :pocitac: Takže u nás nakonec kategorie 0-18kg. Máme jí po směru, teď už i trochu postavenou a jsme spokojený. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.12 21:17

já jsem řešila u starší,měla 8,5kg ale ve vajíčku byla hlavičkou těsně na okraji,tak jsme tenkrát volala do sdružení které provádí testy autosedaček a radila jsme se nimi,bylo mi řečeno že ten váhový limit není tak důležitý (pokud je tam rozdíl max 1kg) jako ten výškový kdy když dítě přečuhuje z vajíčka tak ho to může ohrozit an životě v případě autonehody

• Citovat
  • Upravit
2.5.12 21:34

sexyfraga - a spokojenost? kdybych věděla, že starší ta sedačka vydrží do doby, než bude moct do následné velikosti, tak bych možná i do té 0-18kg šla. ale při představě, že teď koupíme tuhle 0-18kg, za chvíli budu muset vyřešit, kam nacpat starší..... je to nějak moc sedaček najednou :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.12 21:38

MuffinkaM - právě, že musím vyřešit i co se starší, když ji bude za chvíli sedačka malá a váhu rozhodně do té doby nedožene (zlobí s jídlem). a jak jsem psala výš, kupovat teď jednu sedačku, za chvíli další… ach jo, už mám z toho hledání a zjištování info hlavu jak pátrací balon :roll: potřebovala bych najít nějaké optimální řešení, nejlépe koupit jen jednu sedačku, ale to se mi asi nepodaří :zed: navíc chci kvalitní bezpečnou sedačku, takže to je i o financích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.12 21:43

anonymní - podle dosavadních přírůstků nebude mít mladší v 9m. ani 8kg. počítám, že těch 9kg dosáhne tak v roce a vajíčko ji vydrží max. měsíc. a to už teď, ta vůle 2-3cm je prý hraniční :roll:

kruci, holky, jak to tak čtu a zjišťuji už x dní, tak to fakt vypadá, že budeme muset jít do té 0-18kg. ale co pak se starší?? co když opravdu vyroste z téhle 9-18kg a do pokračovací od 15kg ještě nebude mít potřebnou váhu (když vidím, jak roste a jak zlobí s jídlem)??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jankajanka
2.5.12 22:09

A starší už teď přesahuje hlava? V kat. 9-18 může dětem přesahovat hlavička do výše očí. Pak už musí do větší. Syn byl v téhle kategorii do 4 let, a to není žádný střízlík. Třeba vám to vyjde, že starší tam taky vydrží déle, než si myslíš.

• Citovat
  • Upravit
243
2.5.12 22:09

Myslim, že budeš muset prostě koupit sedačky 2. Mladší určitě 0-18 a starší 9-36kg, jinou možnost ani nemáš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.12 22:18

Jankajanka - hlava nepřesahuje. u té sedačky je vzadu, když se odklopí opěradlo, taková tyčka, která se dá přesouvat do jednotlivých poloh, tím se nastavuje výška pásů a opěrky kolem hlavy. už tam má v rezervě poslední stupeň, takže jsem to dnes zkusila nastavit na max. a u toho má právě vůli těch 2-3cm. aby pásy byly tak, jak mají být. kdyby se hodně vytáhla (jako za poslední půlrok), tak by se ji asi moc pohodlně nesedělo ((byla by tam jak skrčenec), ani by to nebylo bezpečné. snad chápeš, jak to myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.12 22:22

werru - už to tak vypadá. takže teď asi tu 0-18, jak mi tu radila sexyfraga (chci jít opět do romerky), starší zatím nechat ve stávajíci a jak z ní vyroste (což při tomhle tempu růstu nebude trvat tak dlouho), tak řešit sedačku pro ni. to abych začala krást :mrgreen: (blbý vtip, neumím to a rozhodně se to učit nechci!!!!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.12 22:24

tak a ještě se zeptám, zda někdo netuší, kde tu Britax first class 0-18kg je možné vidět (příp. koupit) naživo přímo nebo v okolí - Pardubice, Chrudim, Čáslav, Kutná Hora, Kolín??? hledala jsem ji na netu ve zboží a všude jsem objevila jen Prahu a Brno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.12 22:25

jinak všem dobrou noc, jdu zalehnout, nebo mi z toho hledání řešení už fakt hrábne :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
2.5.12 22:29

Teď jsem koukala na testy a v kategorii 9-36kg vyšla dobře (se 3*) tahle sedačka a cena je taky hodně dobrá. www.bambino.cz/…7-Autosedačka-Nania-I-max-SP-Plus-9-36kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí