Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s přepravou mimča v korbičce tomu uzpůsobené místo autosedačky nebo vajíčka.Díky ![]()
Mela sem ji, ale pouzivala jenom jako korbicku na kocarek. Nikdy jsme nejeli tak daleko a klukovi se ve vejicku libilo. A i kdyz je to prizpusobeny na jizdu v aute, stejne se mi to bezpecny nezda.
No máme právě opačný problém.Malému se ve vajku nelíbí a plánujeme delší cestu, ale s ubrečeným dítkem se mi vážně nechce takže to asi dáme k ledu.
To je našimi zákony povolené=tedy bezpečné, vozit dítě v lůžku?
Ano je, existujou luzka autosedacky s certifikatem pro tohle pouziti viz. Jane Matrix
Já slyšela, že to není ani povolené ani zakázané, proto se ptám ![]()
Alimro, my takhle jeli jednou 900Km, tehdy jeste jen se 2 detma. Mala byla v korbicce Jane capazzo- ta teda jeste nemela pasy, ale jen pasovy pas pres brisko.
Sice jsem si to pak vycitala, ale je fakt, ze byla spokojena a spala temer celou cestu
Švagrový holčička taky nechtěla do autosedačky, tak jí vozili v korbičce od kočárku Jané ![]()
Je pravda, ze Jane zabere vsechny zadni sedacky, pripina se krajnima pasama a dite je v ni pripoutany pasama jako ve vajicku a ma jeste ten pas pres brisko.
Korbicka zabrala sedacky 2, na treti jsme meli jeste jednu autosedacku 9-18 ![]()
Ja to tak pochopila z obrazku, nikdy sem ji neprimontovala, takze je to mozny.
těch korbiček, co jsou homologované jako autosedačky moc není- např. Jané Matrix, nebo Peg pérego - ale obě dopadly špatně při testech ADAC
jediná dobrá z bezpečnosti je Römer Baby safe Sleeper- která dostala 4 hvězdičky.
Háta_x píše:
To je našimi zákony povolené=tedy bezpečné, vozit dítě v lůžku?
Myslím,že není.Já bych tedy malého jinak než v autosedačce nevezla.Tragédie se může stát i o ulici dál.
Ahoj, mám od Chicca, ale musí se k tomu koupit Kid, nepoužili jsme,protože jsem komplet kočárku koupila nedávno (schovám pro druhé) ale nevím jestli zabere 2 nebo všechny sedačky. Ale korba je dost prostorná, takže asi zabere všechny.