Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky od kdy může mimi do sedačky 9-18? Jde o to že je veliký, má už 9 kg, ještě sám nesedí a má 6 měsíců. Můžem ho až se sám posadí už dávat do té sedačky do vajíčka se nám totiž už za chvíli nevleze a když tak tak do jaké nejlíp?
A co autosedačka 0-18kg?
Maty mi šel do sedačky myslím v 9-10ti měsících, nechávala jsem ho jen v „ležící“ pozici a měla jsem z toho hodně špatnej pocit - ještě neseděl. Do vajíčka se v zimním oblečení (a to děti do auta fakt nenavlíkám!) nechtěl vejít ![]()
Pro přestup do posměrné sedačky, např. kategorie I tedy 9-18 musí dítě mít nejméně 9kg, 9měsíců a samo sedět, čím déle však bude v protisměrné sedačce tím lépe, protisměr je pro nejmenší děti nejbezpečnější.
Pokud nesplňuje některou z podmínek a již se nevejde do vajíčka je potřeba jít do sedačky 0-18, kde bude déle v protisměru, a mezi nejlepší 0-18 patří sedačku od Besafe, nebo Britax First class plus
Jak psal steeve, tak musí mít 9kg, 9 měsíců a umět si sám sednout. My jsme kupovali sedačku 0-18kg a dávala jsem syna do ní v 9ti měsících a v protisměru jezdil do roka a čtvrt. My měli ten problém, že 9 měsíců měl, sám sednout si taky uměl, ale nevážil ani 8kilo, takže jsme kupovali sedačku 0-18kg. Hranici 9kg jsme pokořili v tom roce a čtvrt.
Za tuhle diskusi jsem rada,protoze ac mam ted 3m mimco,vim,ze s vajickem cca v pul roce koncime-je to obr.Prvni byl malinkej a stihlej,tento druhy je zas pravy opak.V pul roku ho do sedacky c.2 nedam,tak jsem premyslela nad zalozenim diskuse
.Takze dekuju Steeve,alespon vim,na jakou znacku se mrknout.No a pak nam zbydou dve(tu 9-18kg sedacku mam Romera),tak ji aspon nebudem prendavat(pravdepodobne tu 0-18 nechame vice zalozni-tedy tu budem vyuzivat mene,protoze si myslim,ze kategorie 9-18 je lepsi.Ale treba se mylim??Steeve
)
Syn šel do 9-18 kg v 8 měsících, konkrétně do Maxi Cosi Priorifix. 9 kilo měl a sám se posadil už v 7 měsících a jelikož byla zima, do vajíčka se v bundě absolutně nevešel hlavně co do šířky…další důvod byl, že ve vajíčku vyváděl jak pominutej, tím, že neviděl ven…V Priorce byl spkojenej a je pořád. Teď jsme koupili mladšímu vajíčko Maxi Cosi Cabrifox se základnou familyFix a vím, že tam vydrží určo dýl, páč v tom FamilyFixu jde napolohovat až do sedu a bude i vysoko, takže bude sice v protisměru, ale krásně uvidí na bráchu, tak mám z té koupě radost jak malá..No a pak nám to naváže, že se v Priorce vystřídají a Tobík už dostane 15-36 kg…
Mimochodem, nevíte, jaká sedačka dopadla v testech nejlíp v kategorii 15-36 kg?
Amy, ano jednokategorické jsou většinou lepší než vícekategorické sedačky
Bongiorno, mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo
Tak určitě bysme radši isofixovou a Maxi cosi Rodi neděljí s isofixem??
Ne, dokud sám nesedí, nemá min. 9kg a 9měs. Ale fakt by měl pořádně sedět - sám se posadit a sám sedět. Jinak se bude páteř bortit hodně. Právě proto, že to v autě drncá a dítě nemá ještě sílu udržet se rovné, když skutečně pořádně samo nesedí. A není tím myšleno, že ho někdo posadí a ono se udrží, to není sezení. Navíc v protisměrné sedačce je takhle malé miminko podstatně bezpečnější. .
Když vidím ty prťavé autosedačky, nedivím se, že tohle řeší hodně lidí. My máme Roan Babies Millo O-13kg - byla největší na trhu, dcera má 8kg, 73cm a stále se mi tam vejde i s fusakem Emitex naprosto pohodlně. Jen nožky přesahují, ale to je v pořádku. Ve vajíčku se mají děti nechávat dokud mají okraj autosedačky nad hlavou alespoň o 2cm výš. Pak už není bezpečná.
Steve prosím porad mi kvalitní sedačku malej jezdí denně v autě a na dlouhé trasy je mu 7,5 měsíce 9kg má a nesedí takže nějakou 0-18kg a nemáme v autě isofix a chceme kvalitní a bezepčnot sedačku děkuji za radu
Dovolím si odpovědět za Steeva
buď Britax-Römer First class nebo nějakou od BeSafe. Koukni k němu na stránky: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
sexyfraga, ona to již napsala Jani, ono těch sedaček 0-18 dobrých moc není, takže možnost Britax First class plus: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… to je sedačka , kde je protisměr do 13kg, a od 9-18 je posměrná, takže přesně na ten přechod, kdy dítě již velikostí se nevejde do vajíčka, a nemá stanovených 9 měsíců, nebo nesedí.
pak je druhá varianta, sedačky Besafe, a bez isofixu tedy Besafe IZI Combi : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… tyto jsou protisměrné až do 18kg ( ale dají se otočit do posměru od 9 kg) - ale dá se u nich využít protisměr až do cca 4 let- jsou ale o to dražší, větší, těžší,a le zárověň bezpečn+jší, protože protisměr u malých dětí( cca do 2,5 let) je až 5× bezpečnější než posměr