Od kdy do sedačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17026
1.11.10 12:40

Tak uz je mi jasne,co mladsi dostane letos od Jeziska :lol: …taktez dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.7.15 00:01

@steeve dobry den, resim ted podobnou otazku. Vim ze u sedacek uz jde u ditete hlavne o cm…
Muj dotaz: jedeme v srpnu do chorvatska, male bude v te dobe 11 mesicu, cesta bude trvat min 12h. Zatim je ve vajicku cybex aton 3 s isofixovou zakladnou… Vejde se hezky, ale pri spani ji prepadne hlava dopredu. Mals vazi necelych 8,5 kg, meri 75 cm… Sama sedi… Mame koupenou sedacku Romer (ted si presne nevzpomenu na cely nazev) ale je isofixova s pasem co se uchyti za sedacku vzadu… 9-18
Ted co je pro malou bezpecnejsi? Vadi kdyz ji chybi pul kila? Zas na ni pri tak dlouhe ceste uvidim a myslim ze by to mela pohodlnejsi, na druhou stranu jde mi hlavne o bezpecnost… Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
24.7.15 00:54

@Ajla ono ani tolik nevadí, že jí chybí půl kila jako to, že je ještě malá a stále má dost velkou hlavu v poměru k tělíčku a posílení šíjových svalů.. takže při nárazu dopředu se o to snadněji tíhou hlavičky škubnoucí sebou dopředu láme vaz.. to je potřeba si uvědomit. Vajíčko je pro ni určitě pohodlnější než romerka o na sezení. Myslíš, že v sedu jí nebude při spaní padat hlavička, to víš že jo a ještě víc.. Kup jí nákrčník - tyhle sedí perfektně, měli jsme ho. http://www.zbozi.cz/hledani/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
24.7.15 04:01

@Ajla taky jsme měli Cybex Aton, malý v ní byl do 13 měsíců, v té době vážil 10 kilo a měřil 79cm. Žili jsme v té době dočasně ve Francii a právě cestovali domů do ČR, takže syn v té době absolvoval ve vajíčku cestu tam a zpátky, 11hodin. Ale je pravda, že jsme to nejeli v kuse, ale rozfázovali do dvou dnů s přestávkami. Každopádně ve vajíčku nám nebrečel, spinkal, pohodlně se tam vešel. Sice jsem na něj neviděla přímo, ale pořídili jsme zpětné zrcátko a to bohatě stačilo. Kdybych se měla rozhodovat znova, tak bych jela zase s vajíčkem. S přepadáváním hlavičky jsme u vajíčka nikdy problém neměli, naopak ho máme teď u sedačky 9-18 (Maxi Cosi Tobi). I když je sedačka polohovací a dá se dost zaklonit, malý si po usnutí dává hlavu dopředu, takže nevím, jestli by u vás větší sedačka problém vyřešila, spíš myslím, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.7.15 07:15

@Hanka253 @Hoa Mai holky ale ta 9-18 jde do lehu tak, ze ji tam nikdy nemuze prepadnout hlavicka pri spani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.7.15 07:16

@Hanka253 sedacka ma takovou vyztuz kolem hlavy posouvaci, tam bych nakrcnik vubec nedostala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.7.15 07:18

Mame asi blbej sklon sedacky diky ty isofixovy zakladne nebo nevim proc ji ta hlava prepadava… Bez zakladny tu sedacku soupnu tak aby neprepadavala ale to snizuju bezpecnost. Taky se ve mne prave pere to ze by uz nebyla v protismeru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.7.15 07:23

Tuhle romerku mame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.7.15 08:17

@Ajla pokud se vejde do vajíčka nechte ji ve vajíčku, to je pro malé dítě bezpečnější, je v protisměru, takže za ni drží hlavu sedačka v případě čelního nárazu, a ty kila pořád nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
24.7.15 08:26

@Ajla a co na cestu vzít vajíčko, ale bez té isoxofixové základny? připoutejte jí pásama, zeřjemě bude trochu víc položená.. mě se snad v životě nestalo, že by ve váju miminku přepadávala hlavička a to ty děti mám 4 :mrgreen: na všechny jsem měla vajíčko maxi cosi bez isofixu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
24.7.15 08:27

Protismerna je pro mimino bezpečnější. Od roku 2018 bude povinna do 15 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
24.7.15 09:00

@Ajla I vajíčko bez základny bude bezpečnější, než posměrná sedačka. Mmch, já jsem si taky myslela, že v té naší 8-19 mu nemůže hlava přepadnout, je polohovací a zaklonit jde dost, jenže syn si hlavičku předklání sám, silou. Když se mu ji snažím zatlačit zpět, brání se.
Jinak ten sklon vajíčka v isofixu jde upravit pomocí nějakého klínu, který se dá přikoupit, vložíš ho pod základnu na sedadlo. Nebo dáš sedačku bez isofixu, pod ní smotáš nějaký ručník nebo deku, aby sedačka držela zakloněná a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
24.7.15 10:27

@Ajla taky mi není jasné jak máte to vajíčko nakloněné, že v něm padá hlavičky..nějaké malé auto s krátkou sedačkou? Nevím.. Ale po směru ta hlavička bude padat při usnutí podle mě rozhodně taky, protože jak dítě usne, povolí svalstvo a když se brzdí, setrvačností ta hlavička sklouzne dopředu.. Až tolik do lehu asi nejde, ne? Souhlasím jak tu někdo psal.. pořád bude bezpečnější (a pohodlnější) dobře upoutané vajíčko pásem bez základny, než jí dát po směru. Šťastnou cestu a krásnou vydařenou dovolenou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.7.15 13:51

Dekuji vsem za rady. Tak necham ve vajicku ale rozhodne nepojedu bez isofixu. To mi neprijde bezpecnejsi… Leda zkusim tu zakladnu u sedacky podlozit to me nenapadlo. Auto mame ford galaxy takze male neni, sedacka je velka ale proste asi ten sklon no… Ale zakladna v miste kde je pripojeny isofix by podlozit asi sla, vyzkousim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
24.7.15 14:44

@Ajla bezpečnější než jí dát zatím do posměrný to určitě je… a zase bych nebyla tak fobická, velká část rodičů jezdí bez isofixu…určitě je isofix lepší, a le ten rozdíl enbude všespásnej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí