Autosedačka dítě 41kg....

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102400
12.8.21 11:02
@pikola píše:
Mám podsedek na izofix. Oficiálně jsem žádnou sedačku pro takovou váhu nenašla :nevim: musí ji prostě mít dokud nebude 12 let nebo 150cm, váha nerozhoduje.

To ale neni pravda, 12 let neplati vubec a naopak od vahy 36kg sedacku mit nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102400
12.8.21 11:05
@FreeLady12 píše:
@Veru1987

Já teda nevim jo… ale moje osmiletá už rok jezdí jen v podsedáku. Sedačku už odmítala, že prej je to pro mimina a je to trapný :mrgreen: Všechny spolužačky už jezdily jen v podsedáku, byla poslední v sedačce :oops: :lol:

Teď má teda jen podsedák a tuto k němu - novinka, super věc!

:kytka:

Ale to k podsedaku vubec nepotrebuje. Resp. k tomu je zbytecny ten podsedakpodsedak, ale jinak souhlas, je to super vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102400
12.8.21 11:06
@unuděná píše:
@FreeLady12 Ten pás je super, ale taky jen do 36 kg.

Ciste z toho duvodu, ze od 36kg nemusi mit nic, takze je na vsech homologacich psano tech 36kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102400
12.8.21 11:08
@Janli píše:
Tak jsi byla rychlejší, chtěla jsem napsat, že musí splňovat oboje. Mám šestiletou dceru, co má 35kg a bez sedačky bych ji nedala ani omylem. Ani ten podsedák nepadá v úvahu…

Ne, nemusi, staci když splňuje jeden z parametrů a uz sedacku mit nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102400
12.8.21 11:10
@Havlova píše:
Mě by zajímalo, jestli ten podsedák platí až do 18 let? Píší dítě, věk 12 už neplatí.

Plati do 36kg nebo 150cm, takze realne jedno z tohi dosahnou drive. Ale pokud ne, tak ano, podsedak az do 18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.8.21 11:18
@j.a.n.i1 píše:
Ne, nemusi, staci když splňuje jeden z parametrů a uz sedacku mit nemusi.

To je ovšem krajně pošahaný. Nedovedu si představit, že moje sedmiletý dítě poutám jen pásem…no, použijem zdravej rozum a dokud se do sedačky vejde, tak tam prostě bude…

• Citovat
  • Upravit
7674
12.8.21 11:19
@Janli píše:
Tak jsi byla rychlejší, chtěla jsem napsat, že musí splňovat oboje. Mám šestiletou dceru, co má 35kg a bez sedačky bych ji nedala ani omylem. Ani ten podsedák nepadá v úvahu…

V šesti letech 35kg?? Kolik měří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.8.21 11:20
@Veru1987 píše:
V šesti letech 35kg?? Kolik měří?

Cca 136cm.

• Citovat
  • Upravit
102400
12.8.21 11:31
@Janli píše:
To je ovšem krajně pošahaný. Nedovedu si představit, že moje sedmiletý dítě poutám jen pásem…no, použijem zdravej rozum a dokud se do sedačky vejde, tak tam prostě bude…

Tak posahany to je, o tom zadna, ale nic bys tim neporusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
12.8.21 11:36
@unuděná píše:
A jak spolužáci zjistili, na čem jezdíš v autě? 8) Přijde mi, že kapku přeháníte s tou trapností, neznám teda nikoho, komu by připadal podsedák/sedačka trapná :nevim: A pokud se děti brání bezpečnosti v autě, není lepší příležitosti k osvětě. Co když jim pak v 18 přijde trapnej i ten pás? :nevim:

Jeden spolužák zahlédl jak vystupuju a když jsem přišla mezi spolužáky, zeptali se mě jestli ještě sedím na bobku a začali se smát. V tu chvíli jsem se v mých 15 opravdu cítila trapně.
Nemyslela jsem to tak, že je podsedák/sedačka trapná, ale přeci se musí brát i ohled na věk a ne jen na výšku a váhu.
Já jsem opravdu byla malinká a vychrtlá a v 15 by mě do autosedačky nikdo nedostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.8.21 11:37
@mimibi píše:
Jeden spolužák zahlédl jak vystupuju a když jsem přišla mezi spolužáky, zeptali se mě jestli ještě sedím na bobku a začali se smát. V tu chvíli jsem se v mých 15 opravdu cítila trapně.
Nemyslela jsem to tak, že je podsedák/sedačka trapná, ale přeci se musí brát i ohled na věk a ne jen na výšku a váhu.
Já jsem opravdu byla malinká a vychrtlá a v 15 by mě do autosedačky nikdo nedostal.

A cítila by ses tehdy víc trapně, kdybys vystoupila ze sedačky a ne z podsedáku? Asi by to bylo dost jedno ne? ;) Tím nechci říct, že máš do 15 jezdit v sedačce, jenom ta argumentace trapností mi je nějak proti srsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102400
12.8.21 11:42
@mimibi píše:

Ano, bere se ohled na vek, jako plnoleta uz v sedacce jezdit nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
12.8.21 11:50
@j.a.n.i1 píše:
Ano, bere se ohled na vek, jako plnoleta uz v sedacce jezdit nemusis.

Tak tohle mi je taky jasné. Kdyby jste ale byla proti podsedáku a měla drobné dítě. Sedělo by vám v dětské autosedačce i v 17? Pokud ano, tak můžete být ráda, že máte zodpovědné dítě ☺️️ Já bych své dítě taky nejraději vozila do 18 v autosedačce, ale taky počítám s možností, že bude malinký po mě a od nějakého věku ho do autosedačky nedostanu a bude se muset pořídit podsedák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.8.21 11:51
@cecetka píše:
Jsou pomucky (dodnes to pouzivame u dospelych s nizsi vyskou), pomoci kterych se bezpecnosti pas stahne tak, ze nejde pres krk. Pouzivaji to i tehotne.

Ty druky to pri narazu maji udrzet…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
12.8.21 11:54
@Janli píše:
Cca 136cm.

Jejej to je velká slečna :-). Asi jste vysocí z mužem. Moje pětiletá má 110cm a 18kg :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí