Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@pikola píše:
Mám podsedek na izofix. Oficiálně jsem žádnou sedačku pro takovou váhu nenašlamusí ji prostě mít dokud nebude 12 let nebo 150cm, váha nerozhoduje.
To ale neni pravda, 12 let neplati vubec a naopak od vahy 36kg sedacku mit nemusi.
@FreeLady12 píše:
@Veru1987Já teda nevim jo… ale moje osmiletá už rok jezdí jen v podsedáku. Sedačku už odmítala, že prej je to pro mimina a je to trapný
Všechny spolužačky už jezdily jen v podsedáku, byla poslední v sedačce
![]()
Teď má teda jen podsedák a tuto k němu - novinka, super věc!
Ale to k podsedaku vubec nepotrebuje. Resp. k tomu je zbytecny ten podsedakpodsedak, ale jinak souhlas, je to super vec.
@unuděná píše:
@FreeLady12 Ten pás je super, ale taky jen do 36 kg.
Ciste z toho duvodu, ze od 36kg nemusi mit nic, takze je na vsech homologacich psano tech 36kg.
@Janli píše:
Tak jsi byla rychlejší, chtěla jsem napsat, že musí splňovat oboje. Mám šestiletou dceru, co má 35kg a bez sedačky bych ji nedala ani omylem. Ani ten podsedák nepadá v úvahu…
Ne, nemusi, staci když splňuje jeden z parametrů a uz sedacku mit nemusi.
@Havlova píše:
Mě by zajímalo, jestli ten podsedák platí až do 18 let? Píší dítě, věk 12 už neplatí.
Plati do 36kg nebo 150cm, takze realne jedno z tohi dosahnou drive. Ale pokud ne, tak ano, podsedak az do 18.
@j.a.n.i1 píše:
Ne, nemusi, staci když splňuje jeden z parametrů a uz sedacku mit nemusi.
To je ovšem krajně pošahaný. Nedovedu si představit, že moje sedmiletý dítě poutám jen pásem…no, použijem zdravej rozum a dokud se do sedačky vejde, tak tam prostě bude…
@Janli píše:
Tak jsi byla rychlejší, chtěla jsem napsat, že musí splňovat oboje. Mám šestiletou dceru, co má 35kg a bez sedačky bych ji nedala ani omylem. Ani ten podsedák nepadá v úvahu…
V šesti letech 35kg?? Kolik měří?
@Janli píše:
To je ovšem krajně pošahaný. Nedovedu si představit, že moje sedmiletý dítě poutám jen pásem…no, použijem zdravej rozum a dokud se do sedačky vejde, tak tam prostě bude…
Tak posahany to je, o tom zadna, ale nic bys tim neporusila.
@unuděná píše:
A jak spolužáci zjistili, na čem jezdíš v autě?Přijde mi, že kapku přeháníte s tou trapností, neznám teda nikoho, komu by připadal podsedák/sedačka trapná
A pokud se děti brání bezpečnosti v autě, není lepší příležitosti k osvětě. Co když jim pak v 18 přijde trapnej i ten pás?
Jeden spolužák zahlédl jak vystupuju a když jsem přišla mezi spolužáky, zeptali se mě jestli ještě sedím na bobku a začali se smát. V tu chvíli jsem se v mých 15 opravdu cítila trapně.
Nemyslela jsem to tak, že je podsedák/sedačka trapná, ale přeci se musí brát i ohled na věk a ne jen na výšku a váhu.
Já jsem opravdu byla malinká a vychrtlá a v 15 by mě do autosedačky nikdo nedostal.
@mimibi píše:
Jeden spolužák zahlédl jak vystupuju a když jsem přišla mezi spolužáky, zeptali se mě jestli ještě sedím na bobku a začali se smát. V tu chvíli jsem se v mých 15 opravdu cítila trapně.
Nemyslela jsem to tak, že je podsedák/sedačka trapná, ale přeci se musí brát i ohled na věk a ne jen na výšku a váhu.
Já jsem opravdu byla malinká a vychrtlá a v 15 by mě do autosedačky nikdo nedostal.
A cítila by ses tehdy víc trapně, kdybys vystoupila ze sedačky a ne z podsedáku? Asi by to bylo dost jedno ne?
Tím nechci říct, že máš do 15 jezdit v sedačce, jenom ta argumentace trapností mi je nějak proti srsti.
@mimibi píše:
Ano, bere se ohled na vek, jako plnoleta uz v sedacce jezdit nemusis.
@j.a.n.i1 píše:
Ano, bere se ohled na vek, jako plnoleta uz v sedacce jezdit nemusis.
Tak tohle mi je taky jasné. Kdyby jste ale byla proti podsedáku a měla drobné dítě. Sedělo by vám v dětské autosedačce i v 17? Pokud ano, tak můžete být ráda, že máte zodpovědné dítě ☺️️ Já bych své dítě taky nejraději vozila do 18 v autosedačce, ale taky počítám s možností, že bude malinký po mě a od nějakého věku ho do autosedačky nedostanu a bude se muset pořídit podsedák.
@cecetka píše:
Jsou pomucky (dodnes to pouzivame u dospelych s nizsi vyskou), pomoci kterych se bezpecnosti pas stahne tak, ze nejde pres krk. Pouzivaji to i tehotne.
Ty druky to pri narazu maji udrzet…?
@Janli píše:
Cca 136cm.
Jejej to je velká slečna
. Asi jste vysocí z mužem. Moje pětiletá má 110cm a 18kg
![]()