Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@FreeLady12 píše:
Ano, a proto jsem psala, že má podsedák PLUS Smart Kid Belt (byl tam vložen odkaz)
myslíte prosím tedy že ten pas smart kid belt by vyřešil segřin problém? že by mohla takto už její dcera jezdit a bude to dostatečně bezpečné???
@mimibi Ja mam drobne deti, ale zatim sedacku netesi, resp. neresi rozdil mezi sedackou a podsedakem, stridame to podle mista v aute. Plus mame i ten belt pas, ten preferuji u kozenych polohovacich sedadel.
@Veru1987 píše:
myslíte prosím tedy že ten pas smart kid belt by vyřešil segřin problém? že by mohla takto už její dcera jezdit a bude to dostatečně bezpečné???
Myslim, ze jo, zajisti to spravnou vysku pasu.
@Veru1987 A proč nemůže holka zůstat ještě chvilku v sedačce? Nevejde se (zadkem, rameny), je to trapný nebo jde o tu váhu? Protože váhový limit je stejný i na ten podsedák, ten přídavný popruh řeší jen to, aby pás šel přes rameno, ne přes krk.
Edit: překlep
Příspěvek upraven 12.08.21 v 12:14
@unuděná Ten pridavny pas se muze pouzivat samostatne. Upřímně nevidim duvod, proc ho kombinovat s podsedakem.
@unuděná píše:
@Veru1987 A proč nemůže holka zůstat ještě chvilku v sedačce? Nevejde se (zadkem, rameny), je to trapný nebo jde o tu váhu? Protože váhový limit je stejný i na ten podsedák, ten přídavný popruh řeší jen to, aby pás šel přes rameno, ne přes krk.
Edit: překlepPříspěvek upraven 12.08.21 v 12:14
Segra řešila ten váhovy limit, jestli prostě když má o 5kg více zda je to bezpečné sedět v sedačce, která má nějakou nosnost.
@Veru1987 píše:
Segra řešila ten váhovy limit, jestli prostě když má o 5kg více zda je to bezpečné sedět v sedačce, která má nějakou nosnost.
I ty podsedáky ale mají ofiko nosnost jen 36 kg. Je to jen standart EU - protože nad 36 kg už dítě tu sedačku mít nemusí, tak logicky nebude udávána nosnost vyšší. Ale prakticky to unese i 100kg, vyzkoušeno ![]()
@cecetka píše:
Jsou pomucky (dodnes to pouzivame u dospelych s nizsi vyskou), pomoci kterych se bezpecnosti pas stahne tak, ze nejde pres krk. Pouzivaji to i tehotne.
No ale ta autosedačka stále chrání děcku hlavu a páteř…pořád mi z toho vychází líp, nemůžu si pomoct. Nikde jsem ani neviděla žádný mechanismus, jak by mohla přetížená autosedačka dítěti ublížit. U těch malých (vajíčko, do 18kg) je to jasné, tam se může urvat z pásů nebo izofixu, ale u té velké, kde se dítě poutá jiným systémem, si ta rizika nějak neumím představit.
@Veru1987 píše:
Jejej to je velká slečna. Asi jste vysocí z mužem. Moje pětiletá má 110cm a 18kg
![]()
Jo, já mám výšku jako průměrnej chlap a manžel jako průměrná žirafa…
![]()
@Veru1987
Nevadí to ničemu, pokud je ji to stále pohodlne, ať v ni ještě jezdí. Je stejně poutana autopasem, takže ta váha už tam nehraje takovou roli jako u těch předchozích sedacek. Ideální je, když tahle koncová sedačka je cvakla do isofixu a autopas tím pádem drží jen dítě. Ale rozhodne lepší nějaká boční ochrana hlavy a trupu, než žádná.
@Janli píše:
Jo, já mám výšku jako průměrnej chlap a manžel jako průměrná žirafa…![]()
To jsem se opravdu pobavila 😅 😅 😅 bezva hláška
Necetla jsem diskusi a nezkoumala jeste nic o uvedenym produktu, ale existuje vychytavka zvana smart kids belt, ktera pomuze upravit pas dle vysky ditete a udajne neni nic dalsiho, dle platnych zakonu cr, treba. tak to zkuste zchecknout a info overit. nicmene nemyslim ze horni hranice vahy u sedacek je nejak “zavazna” imho je to doporuceni a odolnost sedacky je jiste trochu naddimenzovana.