Autosedačka dítě 41kg....

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7674
12.8.21 11:58
@FreeLady12 píše:
Ano, a proto jsem psala, že má podsedák PLUS Smart Kid Belt (byl tam vložen odkaz) :kytka:

myslíte prosím tedy že ten pas smart kid belt by vyřešil segřin problém? že by mohla takto už její dcera jezdit a bude to dostatečně bezpečné???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
12.8.21 12:03

@mimibi Ja mam drobne deti, ale zatim sedacku netesi, resp. neresi rozdil mezi sedackou a podsedakem, stridame to podle mista v aute. Plus mame i ten belt pas, ten preferuji u kozenych polohovacich sedadel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
12.8.21 12:04
@Veru1987 píše:
myslíte prosím tedy že ten pas smart kid belt by vyřešil segřin problém? že by mohla takto už její dcera jezdit a bude to dostatečně bezpečné???

Myslim, ze jo, zajisti to spravnou vysku pasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.8.21 12:04

@Veru1987 A proč nemůže holka zůstat ještě chvilku v sedačce? Nevejde se (zadkem, rameny), je to trapný nebo jde o tu váhu? Protože váhový limit je stejný i na ten podsedák, ten přídavný popruh řeší jen to, aby pás šel přes rameno, ne přes krk.
Edit: překlep

Příspěvek upraven 12.08.21 v 12:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
12.8.21 12:08

@unuděná Ten pridavny pas se muze pouzivat samostatne. Upřímně nevidim duvod, proc ho kombinovat s podsedakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
12.8.21 12:17
@unuděná píše:
@Veru1987 A proč nemůže holka zůstat ještě chvilku v sedačce? Nevejde se (zadkem, rameny), je to trapný nebo jde o tu váhu? Protože váhový limit je stejný i na ten podsedák, ten přídavný popruh řeší jen to, aby pás šel přes rameno, ne přes krk.
Edit: překlepPříspěvek upraven 12.08.21 v 12:14

Segra řešila ten váhovy limit, jestli prostě když má o 5kg více zda je to bezpečné sedět v sedačce, která má nějakou nosnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.8.21 12:18
@Veru1987 píše:
Segra řešila ten váhovy limit, jestli prostě když má o 5kg více zda je to bezpečné sedět v sedačce, která má nějakou nosnost.

I ty podsedáky ale mají ofiko nosnost jen 36 kg. Je to jen standart EU - protože nad 36 kg už dítě tu sedačku mít nemusí, tak logicky nebude udávána nosnost vyšší. Ale prakticky to unese i 100kg, vyzkoušeno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
12.8.21 13:06
@cecetka píše:
Jsou pomucky (dodnes to pouzivame u dospelych s nizsi vyskou), pomoci kterych se bezpecnosti pas stahne tak, ze nejde pres krk. Pouzivaji to i tehotne.

No ale ta autosedačka stále chrání děcku hlavu a páteř…pořád mi z toho vychází líp, nemůžu si pomoct. Nikde jsem ani neviděla žádný mechanismus, jak by mohla přetížená autosedačka dítěti ublížit. U těch malých (vajíčko, do 18kg) je to jasné, tam se může urvat z pásů nebo izofixu, ale u té velké, kde se dítě poutá jiným systémem, si ta rizika nějak neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.8.21 15:07
@Veru1987 píše:
Jejej to je velká slečna :-). Asi jste vysocí z mužem. Moje pětiletá má 110cm a 18kg :P :P

Jo, já mám výšku jako průměrnej chlap a manžel jako průměrná žirafa… :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2045
12.8.21 19:19

@Veru1987
Nevadí to ničemu, pokud je ji to stále pohodlne, ať v ni ještě jezdí. Je stejně poutana autopasem, takže ta váha už tam nehraje takovou roli jako u těch předchozích sedacek. Ideální je, když tahle koncová sedačka je cvakla do isofixu a autopas tím pádem drží jen dítě. Ale rozhodne lepší nějaká boční ochrana hlavy a trupu, než žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
13.8.21 20:09
@Janli
@Janli píše:
Jo, já mám výšku jako průměrnej chlap a manžel jako průměrná žirafa… :mrgreen: :mrgreen:

To jsem se opravdu pobavila 😅 😅 😅 bezva hláška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.8.21 20:17

Necetla jsem diskusi a nezkoumala jeste nic o uvedenym produktu, ale existuje vychytavka zvana smart kids belt, ktera pomuze upravit pas dle vysky ditete a udajne neni nic dalsiho, dle platnych zakonu cr, treba. tak to zkuste zchecknout a info overit. nicmene nemyslim ze horni hranice vahy u sedacek je nejak “zavazna” imho je to doporuceni a odolnost sedacky je jiste trochu naddimenzovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí