Autosedačka do Fabie I. 15 - 36 kg do 150cm?

12
14.8.23 19:53

Autosedačka do Fabie I. 15 - 36 kg do 150cm?

Ahoj, přišla jsem si pro radu… Budeme kupovat autosedačku 15-36kg do Fabie I. Combi a u mnou vyhlédnuté od Britax Romer uvádějí, že je ve Fabii použitelná pouze do 135 cm :zed: Bohužel jsem tuto informaci k žádným sedačkám nenašla (Britax jsem nastudovala u kamarádky v návodu). Máme auto s isofixem i bez. Zároveň bych chtěla, aby vycházela slušně v testech. Poradíte?

Asi jsem se špatně vyjádřila, tak upravuji… Do kolika cm výšky dítěte jsou použitelné vaše sedačky ve Fabii I Combi? Pokud máte návod ke svým sedačkám, prosím podívejte se mi.

Příspěvek upraven 15.08.23 v 07:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4385
14.8.23 20:06
@Melixy píše:
Ahoj, přišla jsem si pro radu… Budeme kupovat autosedačku 15-36kg do Fabie I. Combi a u mnou vyhlédnuté od Britax Romer uvádějí, že je ve Fabii použitelná pouze do 135 cm :zed: Bohužel jsem to k žádným sedačkám nenašla (tuto jsem nastudovala u kamarádky v návodu). Máme auto s isofixem. Zároveň bych chtěla, aby vycházela slušně v testech. Poradíte?

Pro jak velké a staré dítě? Protisměr nebo posměr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.8.23 20:20

Ono záleží na tom, jestli vám jde oddělat opěrka hlavy. Pokud ne, tak tam do 150cm nedáš žádnou sedačku, ta opěrka bude zavazet. Já mám cybex, izofix, dobrá cena a vysoká bezpečnost.

• Citovat
  • Upravit
K92
2038
14.8.23 20:49

U babičky ve Fabii máme Klippan wego

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
14.8.23 21:06

Dcera má 116 cm, 5 let. Její výšku jsem nepsala záměrně, protože mě nezajímá, jakou sedačku by mohla mít teď, ale jaká jí vydrží co nejdéle, dokud už žádnou potřebovat nebude (tj. nejlépe až do těch 150cm). Umístění samozřejmě po směru (nevím, jak by třeba 140 cm vysoké dítě mohlo jezdit proti směru…). Opěrka hlavy jde oddělat, ale boky auta jsou šikmo, navíc je Fabie docela nízké auto. Dcera je žížala hubená. Cybex jsem taky zvažovala, ale nenašla jsem nikde kompatibilitu sedačky s Fabií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.8.23 22:37
@Melixy píše:
Dcera má 116 cm, 5 let. Její výšku jsem nepsala záměrně, protože mě nezajímá, jakou sedačku by mohla mít teď, ale jaká jí vydrží co nejdéle, dokud už žádnou potřebovat nebude (tj. nejlépe až do těch 150cm). Umístění samozřejmě po směru (nevím, jak by třeba 140 cm vysoké dítě mohlo jezdit proti směru…). Opěrka hlavy jde oddělat, ale boky auta jsou šikmo, navíc je Fabie docela nízké auto. Dcera je žížala hubená. Cybex jsem taky zvažovala, ale nenašla jsem nikde kompatibilitu sedačky s Fabií.

Od roku 2008 mají povinně všechna auta jednotný izofix. Můžeš tedy v podstatě dát jakoukoliv sedačku kamkoliv. Zrovna ty cybexy běžně mezi auty přehazujeme a není problém. Jen bych se vyhnula b-fix, který se na izofixy upevňuje sponami, to je celkem k zlosti.

• Citovat
  • Upravit
12
15.8.23 07:26

@Janli To právě nemohu, resp. teď mohu, ale až bude mít dcera např. 140 cm, tak už ve Fabii I nepůjde vytáhnout sedačka dost vysoko, aby jí seděla tak, jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.8.23 07:29

Přidávám obrázek, abyste věděli, o co mi jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.8.23 09:50
@Melixy píše:
@Janli To právě nemohu, resp. teď mohu, ale až bude mít dcera např. 140 cm, tak už ve Fabii I nepůjde vytáhnout sedačka dost vysoko, aby jí seděla tak, jak má.

Já nechápu, co řešíš? Jak by nešla vytáhnout? Pokud jde oddělat opěrka hlavy, tak ji můžeš vytahovat až ke stropu. Dcera má 146cm a ve všech autech má svou sedačku.

• Citovat
  • Upravit
21783
15.8.23 10:34
@Melixy píše:
@Janli To právě nemohu, resp. teď mohu, ale až bude mít dcera např. 140 cm, tak už ve Fabii I nepůjde vytáhnout sedačka dost vysoko, aby jí seděla tak, jak má.

Víš co bude nejlepší? Zajeď do obchodu, posaď dceru do autosedačky, abys zjistila, jestli bude vyhovovat. A současně ji vyzkoušej v autě, včetně zvětšení na maximum na výšku. Podle mě to bude úplně bez problémů.
Jinak já měla pro dítě původně vybranou také tuto. Nakonec jsme koupili Cybex, protože v reálu dítěti vůbec nesedla rozměrově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí