Autosedačka JOIE Trillo Shield-mátě někdo?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
836
5.1.20 12:42

@Petula306 zajímá mě konkrétně ta s pultem. Ty vnitřní pasy u autosedačky, řeším v našem případě uz dyl. Nejdřív se z nich vyvlékal jak had (vážně jsem utahovala na fest já i manžel) a teď už je pro změnu skrčený a i celkově teda naňahňaný v té sedačce. Na tu co jste mi psala jsem koukala a v žádném případě. Váhové rozpětí od mimina do 25kg je mazec. Myslím, že Maxi Cosi Tobi není žádný šmejd a v necelých 3 letech už pro nás není i když měla vydržet do 4 let. Manžel uz by mu koupil sedačky 15-36, ale na to mi přijde ještě malý, takže pult je kompromis na kterém jsme se shodli. Prostě, dokud se před něj vleze, tak tam bude a až nevleze tak bude dost velký na autopás. Dám krk na to, že z dalších vnitřních pásů by se taky vyvlíkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
5.1.20 12:44

@nikinnna ještě teda k tomu vyvlíkání - viděla jsem na to jakousi pojistku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
5.1.20 12:46

@Petula306 o ty jsem se zajímala a ty jsou dobrý dokud se nic nestane. V případě nehody je to pro záchranáře na prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
5.1.20 12:58

@nikinnna můžu vědět z jakého důvodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
5.1.20 13:46

@Petula306 upřímně uz nevím kde jsem to četla, ale psali tam o tom, že to není homologované a v případě nehody, to stěžuje vyprošťování dítěte ze sedačky. Jednoduše řečeno, záchranář v čase, kdy jde o rychlost poskytnutí péče a za normálních okolností by jen rozepnul jednu sponu, musí řešit jak ještě otevřít tyto pojistky a zdržuje se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
5.1.20 14:28

@nikinnna aha, já bych řekla, že to přeřízne. Jen mě to tak zajímá :) protože zrovna vybírám sedačku a tak nějak čtu všechno okolo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
5.1.20 14:55

@Petula306 já uz bych dneska mít menší dítě volila protisměrnou, ale tříleťák už by mě poslal bohužel někam :D. Když jsem vybírala tu Maxi Cosi, tak jsem koukala na to, že mám malé auto, často vozím rodinu a byla tehdy z těch co přicházely skrz testy v úvahu nejužší. Což je mi teď na škodu. Na druhou stranu malej miloval jaký je z ní výhled :lol: :lol: :lol:. Teď mám větší auto a chci něco robusnějšího, kde nebude sundávat pásy a nebudu muset zase za rok, dva měnit :think: S manželem tradičně budeme kupovat 2 stejné, ať prcek nemrčí, že má někde lepší, takže nemalá investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
5.1.20 16:35

@nikinnna já právě chtěla tu Joie Stages, ale prý občas jsou krátké pásy v autě na připoutání. Takže teď zvažuju Axkid. Já mám teda navíc docela vysoký požadavky, tak nevím, jestli někdy nějakou vyberu :mrgreen:
Bydlíme v prdeli, kde v okolí není solidní obchod, aby se právě dala vyzkoušet přímo v autě. No, babrám se v tom už týden :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
5.1.20 17:26

@Petula306 já pracuju v obchodě, kde se sedačky prodávají, ale máme prakticky jen Römer nebo Zopu. Tím, že zvažují pult, tam pro mě nic nemáme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.1.20 13:27
@Petula306 píše:
@nikinnna můžu vědět z jakého důvodu?

ty pojistky na pásy jsou zakázany právě kvůli těm záchranářům, oni jsou naučený že ať je to dítě, dospělý nebo třeba závodník v autě, tak zmáčknou jedinej červenej čudlík a pásy se uvolní, je to vteřina a můžou dotyčnou osobu vyprostit jakmile je tam jakákoliv pojistka, tak jim trvá než ji najdou, ve tmě, v kouři, není to vidět, neznají systém uvolnění…
a to přeříznutí, záchranář musí vzít nějaký nůž, a přeříznout u klasických pásů 3 bodových 3 pásy, u 5tibodových pásů dítěte 5 pásů, u závodního auta 6 pásů, to je dlouhej čas, navíc manipulace s nožem je v případě stresované oběti opět riziková…
takže je lepší žádnou pojistku- překážku nedávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
6.1.20 13:54

My ji máme jako náhradní, resp. do auto k hlídací paní na občasné přejezdy. Jako „hlavní“ máme Kiddy Phoenixfix 3 a budeme teď na jaře přecházet do nějaké už pro větší, protože malému je bohužel už akorát. Já osobně s pultíkovou problém nemám, pokud je v ní dítě správně připoutané, nevypadne, a konkrétně ta Kiddy má i test na bezpečnost v případě převrácení na střechu a tomu odpovídající hodnocení v ADAC ;). Klasickou pásovou jsem nechtěla ze stejného důvodu, jako píšeš ty, mám doma malého šikulu, který je schopen se vyvléknout ze všeho, rozepnout pás ve vajíčku pro něho nebyl problém, takže jsem měla strach, aby si nerozepínal pásy v klasické sedačce. Za sebe, kdybych měla možnost volby, jdi spíš do té Kiddy než té Joie Trillo, ale byla výrazně dražší a hůř dostupná, nicméně rozhodně je pohodlnější a působí bytelněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
6.1.20 18:20
@Petula306 píše:
@nikinnna s pultem bych nebrala. Od Joie bych zkusila Stages

Tak Stages zrovna mam na sedmimesicniho a je super, ale mame i Pallas 2 a ta je take fajn, u Joie je fajn protismer :palec: ktery je bezpecnejsi. Celkove obe hodnotim velmi kladne.
Recenze jsou tady
 https://www.emimino.cz/…kty/hledani/?…

https://www.emimino.cz/…kty/hledani/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
8.1.20 16:52

@Petula306 V pondělí jsem teď měla školení na ty Axkidy a Klippany a jsou to fakt perfentkní sedačky. Mít možnost do nich investovat tak neváhám, ale u nás bohužel nepřichází v úvahu a jedna mezi dvěma auty díky upevnění, jen tak přenášet nejde. Malinko víc, se mi možná líbil i ten Klippan i když jsou ty sedačky ošklivé jak noc a váží metrák, ale prostě super bezpečná sedačka. Když to řeknu blbě, tak až se zase staví někdo s postiženým dítětem, určitě rodičům doporučím, protože z toho co máme, je to podle mě nejlepší volba, pro takové děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
10.1.20 22:10

Tak jsem zkusila objednat a synovi se moc líbí a mě i manželovi, teda taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí