Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Tesička píše:
@VirtualniKancelar No, má přijít zítra, jsem na ní zvědavá, Jak dlouho nám vydrží, malá je trošku přízek, v necelých 10 měsících má 9 a půl kilo a skoro 80cm!Ve vajíčku už je chudák fakt narvaná a ani to s ní nejde nést, jak je to těžké. Tak už bude jezdit, jako velká dáma
Máme stejně velkého chlapečka, právě teď Kiddy podědil po sestřičce. První pokus se stolečkem byl velký řev, ale na podruhé už se po něm sápal a radostně si ho poplácával, když jsme mu ho dali, tak to dělá už pořád - jezdí s ní cca 14 dní. Beru to tak, že je to nejbezpečnější, co je na trhu. Důležité je, že je to z tvrzeného plastu, má to krytou hlavičku a pultík absorbuje případný náraz, sedačky za tisícovku jsou s polystyrenu, to je peklo… My jsme malé na novou sedačku museli ještě nalepit samolepku Hello Kitty, pak ji teprve přijala ![]()
Holky, tak sedačka včera dorazila. Možná jsme měli koupit tu světlejší šedou, no ale co, už je doma
ted si studuju po chvílích, když mě malá nechá, tak návod. Trošku mě mate, máme auto s isofixem, musím tam k tomu teda cpát ty trychtířky? nebo to je na auta bez isofixu?
Až malá usne, tak to tam zkusím dát a budu se učit poutat
večer až manžel přijde z práce, malou vyvezeme
Zatím jsem sedačku akorát vybalila, Kristýnka si do ní okamžitě vlezla, tak jsem jí zapřela a dala jí ten pultík a ona do něj vesele bušila, tak snad to bude v pohodě
Ona nemá moc ráda pásy kolem ramen… Pak podám zprávu z auta ![]()
@Tesička ty trychtýřky jsou pro snadnější nasazení sedačky na isofix
Holky, pecka! Malé se to hrozně líbilo, koukala z okna, bouchala do pultíku, pak dělala sama od sebe paci paci a smála se u toho. Takže super
Akorát mi to šlo hůř nandat, tak tedy zkusím ty trychtýře, ale nějak jsem nepochopila to polohování na víc do ležata.. To asi prostě dělat nebudem
Jinak ještě musíme vypilovat ten pultík, mám furt strach, aby na tom nebyla úplně namáčklá a pak neblila… ale jinak super!
![]()
pěkný. Já když jí poprvé přidělávala do auta tak jsem byla zpocená až na zadku ale ty trychtýřky hodně usnadněj práci
@Veveruska87 taky, taky
zpocená, odřená, zlomený nehet, naštvaná, to padlo volů, než jsem to přidělala
Hlavně jde strašně ztuha mačkat ten ťuflík na to odpojení a ještě při tom vytahovat tu tkaničku. Ale to se vypiluje! ![]()
@Tesička nevím jestli to víš ale když jí odpojuješ od tech isofixu tak musíš odcvaknout obě strany na ráz a tahnout dopředu aby je nezlomila. Nám to ukazovala ta ženská kde jsme tu sedačku kupovali a neříct nám to tak bych třeba já to zrovna dělala špatně. A to poutání je taky sranda kdyby nám neukázala že nejdříve se dá jeden ten popruh z pásu pak se pás zacvakne a pak teprve se do pultíku provlíkne ta druhá část pásu tak by jsme tak asi nepoutali
@Veveruska87 což, to pásání vím, to jsem si našla na netu i videa a návod jsem pročetla snad 10× (některý věci mi šly hůře pochopit)
ale to vyndavání a nandavání, to je sranda no. Ale časem se to naučíme
Stejně jí budeme mít v jednom autě a vyndávat jí budeme asi jen výjmečně. ![]()
Ahoj holky,
koukám po autosedačce 9-18 a „Kiddy Phoenixfix pro 2“ vypadá, že je asi na trhu nejbezpečnější a nejlepší? ![]()
Myslíte, že je jedno jestli to bude model 2013, 2014 nebo 2015? ![]()
Mám v úmyslu koupit úplně novou ![]()
Mam ji a je skvela.
Co se tyce tech modelu, tak pokud tam nedelali zadne zmeny, rekla bych, ze je jedno, z ktereho roku.
Taky ji mame a super, mam limitovanou edici, protoze ty klasické barvy a vzhled se mi nelibi.Je asi jen o 400 dražší nez klasika.
@zvědavá borůvka
Pokud jsi z Prahy, doporucuji Detsky dum - vzdy mi skvele poradili. Opravdu se vyznaji.. Mozna bych i zkusila, pry nekdy deti nechteji pultik, ale dcera byla ok.