Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky, mám v hledáčku autosedačku Kiddy Phoenixfix pro 2 2014. Chci se optat, jak jste s ní spokojeni. Malá do ní půjde ted na podzim, ještě jí teda není rok, to jí bude až v prosinci, ale už má přes 9kg a vajíčko je jí malé, koukají jí nohy i hlava. Takže prosím zkušenost, budu i ráda za reálné foto hlavně barvy SAND a PHANTOM. ![]()
A druhá věc, krom auta s isofixem, potřebuji k tomu ještě něco, myslím jako nějaký adaptér nebo tak něco? Na internetu v popisu uvádí nějaký K-FIX, pro lepší polohování na dlouhé cesty, což si myslím, že u 10.měs. mimča je polohování důležité. Často mi totiž malá usíná v autě.
A třetí věc. Může se jezdit - až bude starší - i bez toho pultíku? Nebo ten tam musí být vždy?
Moc děkuji za fota a recenze ![]()
Adapter netreba, spokojena jsem urcite a mala taky..
Zda se da jezdit bez pultiku? To nevim..
Jedina nevyhoda? Je hodne a mozna zbytecne siroka!
@Tesička Můžu poradit jen částečně, máme model 2013.
Se sedačkou jsme spokojeni, nevidím problém. V létě se v ní malá víc potila, ale koupili jsme nějakou cool vložku a ta hodně pomohla.
O polohování psát nemůžu, ta naše lze polohovat, ale prakticky je to jen pár stupňů, ale nový model to může mít jinak, to nevím ![]()
Jinak pultík je tam vždy, kvůli němu je tak bezpečná
Ale slyšela jsem, že některé děti pultík nesnesou, že je lepší to vyzkoušet ![]()
@Tesička My ji mále od srpnam malej měl 10 a půl měsíce když do ní šel. Já jsem spokojená a syn nejspíš taky. My teda nemáme isofix tak nevím jestli nemáme třeba 2013
. Bylo nám řečeno že není třeba, příslušenství nemáme žádné. Když má malý sedačku na „spací“ polohu úplně stačí. Nikam mu nepadá hlavička a vůbec se nijak nekoulí
. Když je v té spací tak se zdá pultík výš než v sedící poloze. Pošlu fotku z mobilu v druhém příspěvku, nemám je v pc. Máme teda barvu RUMBA ta je krásná i pro kluka ![]()
Máme a malá je v ní spokojená bez pultíku se používat nedá. Polohovat se moc nedá ale malá se vždy rozplácne když spí přes pultík nebo spí opřená ani v ní nelítá když spí a autem se zatáčí prudčejí což docela ocenuji.Ale jak už tu bylo psáno některé děti pultík nesnáší tak je lepší ho ozkoušet. U nás to byla jasná volba malá nesnáší pásy na ramínkách a pultík se jí moc líbí. Už když jsme jí zkoušeli tak nechtěla ven. Poslala bych foto ale mám barvu rumba tak jestli i tak chceš. Ještě dodám že nám se v tom malá v létě nepotila ![]()
Holky moc děkuji za info. Můžete klidně i foto té RUMBY. Tu jsme chtěli původně. Pak to ale spadlo k tomu Phantom… Ale ráda kouknu
@Veveruska87 Takže do spací polohy to moc nedám? Malé bude teprve 10 měsíců, a jakmile jí dám do auta, tak okamžitě spí, tak mi přijde dost nepohodlná poloha aby spala v sedě a hlavu svěšenou dolů..ale do velké sedačky už musí ![]()
@Tesička pošlu fotky do sz.No jde naklonit trošku ale co nám bylo řečeno když jsme jí kupovali, že z polohováním v této kategorii už to o moc lepší nebude ![]()
@Veveruska87 píše:
@Tesička pošlu fotky do sz.No jde naklonit trošku ale co nám bylo řečeno když jsme jí kupovali, že z polohováním v této kategorii už to o moc lepší nebude
a jen dodám, že jsme zkoušeli tuhle kiddy pak cybex juno 2-fix a römer king plus. A ten sklon u polohovaní byl opravdu +- nastejno. Možná ten römer king plus šel malinko víc do lehu ale bylo to fakt o kousek
@Veveruska87 asi do ní taky půjdeme, sice by se mi asi líbilo víc bez pultíku, ale jde tam hlavě o tu bezpečnost, líbí se nám a má výborné recenze a testy…
Tak, už je objednaná
rozhodli jsme se pro barvu Phantom. Tak jsme na ní zvědaví, snad přijde do pátku, abychom jí mohli v sobotu hned otestovat ![]()
Autosedačku jsme měli také do 18kg, ale jen Kiddy Pro - jsou to obecně jedny z nejbezpečnějších sedaček na trhu. S pultíkem se až dítě překročí určenou váhu jezdit nedá - jednak na to není sedačka koncipovaná, ale dítěti už je nepříjemné se stolečkem sedět. Musí se pak cca kolem 5 let koupit jiná. Do koupi Kiddy - jakéhokoliv typu bych určitě šla, je super.
@VirtualniKancelar No, má přijít zítra, jsem na ní zvědavá, Jak dlouho nám vydrží, malá je trošku přízek, v necelých 10 měsících má 9 a půl kilo a skoro 80cm!
Ve vajíčku už je chudák fakt narvaná a ani to s ní nejde nést, jak je to těžké. Tak už bude jezdit, jako velká dáma ![]()