Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím,
dělám výbavu pro mimčo, některé věci (monitor dechu, chůvička, autosedačka) jsem chtěla rozhodně z první ruky, jiné (třeba oblečení) beru z druhé. Dneska jsem byla ale u kamarádky, bavily jsme se o tom a odstavuje teď malého z autosedačky Joie i-Gemm 2. Kupovala ji novou loni v únoru, malý tam byl 14 měsíců. Vím, že autonehodu neměli, že se o věci pěkně stará a místo 7k by mě to vyšlo na 4. A já teď nevím, kvůli neinformovanosti o stáří autosedačky a zda nebyla „bouraná“ jsem z druhé ruky nechtěla, ale o tomto uvažuji. Co myslíte, brali byste?
Nová sedačka je hysterie matek podporována výrobci. Jo, vzala bych s klidem.
Za těchto podmínek úplně v pohodě a ano. Zde máš záruku, že znáš historii sedačky. Takže proč toho nevyužít?
To si ňak nedokážu představit, bouraná. Tak kdyby měli nějakou malou nehodu, tak by sedačka měla plnit svoji funkci. No a kdyby to byl nějak masakr, že praskne i autosedačka, tak už možná ani nic neprodáváj, ale nevim teda no. Kupovala jsem novou, ale od kamarádky bych si klidně vzala.
Jo v klidu, taky sem vzala autosedačku od kamarádky, věděla sem, že ji má chvíli, nebourala a navíc jezdí svátečně, protože ji děti v autě vyvádí, takže sedačka byla jak nová a ani ne za půlku ceny
od cizího bych nevzala, kdybych nevěděla jak to mají dlouho, jestli nebourali, ale od kamarádky nebo příbuzných, pokud jim věříš, úplně v klidu.
Já mám teda na autosedačku dva hlavní požadavky - dobré hodnocení bezpečnosti v testech (to tahle, zdá se, splňuje, co jsem viděla) a pak kompatibilitu s kočárkem, který budu používat.
Jinak rok a něco stará autosedačka z důvěryhodného zdroje je úplně ok. Rozmýšlela bych se v případě staré a opotřebované, protože minimálně únava materiálu může zhoršovat její vlastnosti, i pokud je s ní dobře zacházeno, a taky čistota by asi už nebyla úplně nejlepší.
Na obě své děti jsem měla vajíčka z druhé ruky. Ano, podstatné pro mě bylo, abych znala majitele a plně mu důvěřovala. Pak nevidím rozdíl mezi tím, mít sedačku po svém prvním dítěti nebo po prvním dítěti kamarádky.
@Mariambiska píše:
To si ňak nedokážu představit, bouraná. Tak kdyby měli nějakou malou nehodu, tak by sedačka měla plnit svoji funkci. No a kdyby to byl nějak masakr, že praskne i autosedačka, tak už možná ani nic neprodáváj, ale nevim teda no. Kupovala jsem novou, ale od kamarádky bych si klidně vzala.
No, to je prave omyl. I mala nehoda muze zpusobit, ze ty plasty uvnitr někde prasknou a pri pristi velke nehode uz nemusí svou funkci plnit.
@Smudlinka01 píše:
Zdravím,dělám výbavu pro mimčo, některé věci (monitor dechu, chůvička, autosedačka) jsem chtěla rozhodně z první ruky, jiné (třeba oblečení) beru z druhé. Dneska jsem byla ale u kamarádky, bavily jsme se o tom a odstavuje teď malého z autosedačky Joie i-Gemm 2. Kupovala ji novou loni v únoru, malý tam byl 14 měsíců. Vím, že autonehodu neměli, že se o věci pěkně stará a místo 7k by mě to vyšlo na 4. A já teď nevím, kvůli neinformovanosti o stáří autosedačky a zda nebyla „bouraná“ jsem z druhé ruky nechtěla, ale o tomto uvažuji. Co myslíte, brali byste?
Obecně kupuji sedačky vždy nové, ale v tomto konkrétním případě bych si ji bez obav vzala.