Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj rodiče,
prosím o radu, máme 14m syna. Koupili jsme novou autosedačku cybex pallas m fix. Syn v ní ale nechce být, 2 m už ji má doma opřenou o gauč a kdykoliv ho do ní posadíme, je v pohodě, jak mu ale dám ten „přední pult“, okamžitě ho odkopava, nenechá se zafixovat.
![]()
Dnes jsem to zkusila v autě, měla jsem připravený pás, podél hlavičky, abych ho zapasala co nejrychleji a on mi pult odkopl i s pásem. ![]()
Dělaly vám to děti také? Jak jste řešili? Děkuji za zkušenosti…
Ahoj, máme úplně stejnou sedačku, velkou divoženku, ale tohle tedy nedělala, spíš naopak u „klasické“ sedačky byla schopná se z ní rozepnout, ale tady nedosáhne…
A to nezvládneš udržet jednou rukou ten pult a druhou rukou připádat? Osobně bych ji nikdy nekoupila, ale když byl syn malý, měli jsme ji na zkoušku půjčenou a jo, taky se pral. Ale nikdy se mi nestalo, že bych ho nepřipoutala.
@Aduš8 píše:
A to nezvládneš udržet jednou rukou ten pult a druhou rukou připádat? Osobně bych ji nikdy nekoupila, ale když byl syn malý, měli jsme ji na zkoušku půjčenou a jo, taky se pral. Ale nikdy se mi nestalo, že bych ho nepřipoutala.
Já ho pripasala a on ten pult odkopl i pripoutany… Ale hlevne mi vadí pasat ho do něčeho, co je mu tak strašně nepříjemné, že vynalozi tolik síly, že to odkopne i s pásem. ![]()
@LevanduleKo píše:
Já ho pripasala a on ten pult odkopl i pripoutany… Ale hlevne mi vadí pasat ho do něčeho, co je mu tak strašně nepříjemné, že vynalozi tolik síly, že to odkopne i s pásem.
už jsem četla recenze na tyto sedačky, že je spousta dětí nesnese
, takže možná ji budete muset prodat a koupit bez pultíku
@stinga píše:
už jsem četla recenze na tyto sedačky, že je spousta dětí nesnese, takže možná ji budete muset prodat a koupit bez pultíku
Já bych to řešila přesně takhle. Koupit jinou.
Kup pásovou sedačku. Za prvé je bezpečnější a za druhý některý děti ten pult fakt nesnášej, to asi bude váš případ.
Syn se v ní vhtekal už v obchodě, v klasické si lebedil s úsměvem, tlaze jsem pultovou nekoupili. Nicméně kdyby ano, tak bych ho do ni prostě dala a zvykl by si. Dcera nesnáší cestování autem tak nejak od narození, ale co už, když se jede, v sedačce být prostě musí, hotovo. Fakt se peres s ročním dítětem kvůli něčemu, co je potřeba a povinné? Pokud ho teda nechceš „trápit“, tak kup sedačku bez pultu. A když se ti bude vztekat i tam, tak co? Někdy holt je potřeba udělat i to, co se dítěti nelíbí. Ono jim to nijak neublíží.
Pultíkové sedačky jsou z pohledu bezpečnosti katastrofa, bohužel
. Ano, vím že vyhrála nějaké testy, bohužel v nich je ale bezpečnost jen jedním z mnoha kritérií… Být vámi bych rozhodně sedačku vyměnila za nějakou bezpečnou místo vymýšlení jak donutit dítě v ní být… Nejbezpečnější je v tomhle věku protisměr. V posměru je pro takhle malé děti při nehodě vyvinut extrémní tlak na krční páteř a v kombinaci s tím, že mají v poměru k tělu hlavu mnohem větší než dospělý, to může vést k těžkému poškození nebo až přerušení míchy.
Pokud stále váháte, zkuste si vygooglit příběh autonehody malého Damianka. Ano, bohužel byl právě v pultíkovce… ![]()