Autosedačka pro kojence nad 9kg

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13141
19.3.11 15:14

Autosedačka pro kojence nad 9kg

Mám doma veliké miminko. Jsou mu 3 měsíce a váží 7kg. Autosedačka vajíčko je do 9kg. Jakou autosedačku mám použít dál, když ještě nebude sedět? Co se stane, když ho nechám ve vajíčku i když bude mít třeba 10 nebo 11kg?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
19.3.11 15:20

Já bych koupila vajíčko, který je 0 - 13 kg nebo v nejhorším autosedačku 0 - 18 kg, ale nevim, jestli ten váhovej limit přešvihávat… Podle mě to pak už nemusí prcka tak dobře udržet (kvůli něčemu to jen do těch 9 kil bude)… Jinak moc neporadím, náš malej byl sice velkej (ve třech měsících 6,6kg) , ale do roka ve vajíčku do 13 kil vydržel v pohodě, u hlavy měl ještě rezervu… ve zhruba 13 měsících jsme přecházeli na sedačku po směru jízdy, ale hmotnostně by se do toho vajíčka vlezl i teď :-D (ale na výšku už na 90% ne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707

a fakt máte vajíčko jen do 9kg, většinou bývají do 13kg, ne? důležitý tam bývá, aby nahoře nepřečuhovala hlavička. My jsme zrovna dneska dali poprvé do auta posměrnou autosedačku a malýmu bude teď rok, bude mít 11kg…do normální autosedačky ti mimčo může až když už sedí a má hodně pevnou hlavičku, aby mu při brždění nelítala dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891

A je opravdu ta tvá jen do 9 kg?
Já vím, druhá velikost sedaček začíná právě na těch 9 kg, ale „vajíčka“ bývají zpravidla do víc, částečně se překrývají s tou další velikostí. Mám také velké mimčo (4 měsíce, 7 kg) a schválně jsem se teď byla podívat - ta moje autosedačka-vajíčko je do 13 kg - mám Baby design Dumbo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.3.11 15:30

Pokud je vajíčko opravdu jen do 9kg, tak nesedící dítě do posměrné sedačky dát nemůžeš.
Nesedící či nejistě sedící dítě má ještě příliš slabé svaly kolem krční páteře, při nárazu hrozí zlomení vazu.
Sedačka 0-18kg pokrývá poměrně velký rozptyl, ale větší rozptyl se často podepisuje na kvalitě autosedačky.
Osobně mám besafe 0-18kg s isofixem, synovi bude 2r, už ji má tak akorát, budem muset koupit novou.
Je testovaná ADAC, hodnocení je velice dobré, horší hodnocení má akorát u instalace bezpečnostním pásem, ale to mi nevadí, protože poutáme isofixem a syn jezdí doteď v protisměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.3.11 15:34

Omites, v současné době se dělají již téměř všechny vajíčka ve velikosti 0-13, takže určitě i Vy máte 0-13.
Určitě nepřesahovat váhou hranici stanovenou výrobcem.
pokud by se už nevešla do vajíčka a přitom nemá
nejméně 9kg, 9měsíců a samo sedí což je potřebné pro přestup do posměrných sedaček tedy 9-18, tak je potřeba jít do sedačky 0-18, kde bude déle v protisměru, a mezi nejlepší 0-18 patří sedačku od Besafe, nebo Britax First class plus, např tyto: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
19.3.11 18:12

holky, omlouvám se, opravdu je ta sedačka do 13kg. :zed: Mě zmátlo to uvádění, že jsou první sedačky 0-9kg. A začala jsem přemýšlet v čem budem jezdit za chvilku. Každopádně jako pokračovací autosedačka se mi líbí ta s isofixem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.3.11 19:12
omites píše:
holky, omlouvám se, opravdu je ta sedačka do 13kg. :zed: Mě zmátlo to uvádění, že jsou první sedačky 0-9kg. A začala jsem přemýšlet v čem budem jezdit za chvilku. Každopádně jako pokračovací autosedačka se mi líbí ta s isofixem.

No vida vyřešeno :-D
My jsme museli měnit to vejce, ale ne kvůli váhové hranici, ale protože ramení popruhy už začínali pod úrovní ramene a nešli dát výš :-(
Isofix je moc šikovný, u nás si ho moc pochvaluje muž, používá auto i pro podnikání, často vozí hodně nákladu a sklápí zadní sedačky, vandání i zandání sedačky je šup sem, šup tam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí