Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Hledala jsem v jiných tématech a nenašla. Když tak se omlouvám a prosím o přesměrování.
Synovi je 2,5roku. Je větší než většina vrstevníků. Nyní jezdí v autosedacce Britax römer Dualfix M i-size. Sedačka je to skvělá, ale syn už pokořil 100cm a sedačka je do 105cm. Tak bych chtěla už hledat nástupce. Prosím o tipy na bezpečnou sedačku s isofixem, o otocne už si mohu asi nechat jen zdát v této kategorii, že? Myslím kvůli nastupování, ne kvuli i- size. Ještě v autě dost spí, nějaké polohovani u těch v další kategorii je?
Vždy jsme si nechávali radit v obchodě, teď to zatím nelze, tak že bych si aspoň něco nacetla a pak se doptala už v krámě konkrétně.
Děkuji.
Přímo typ neporadím, ale vzala bych hlavně nějakou co se dá roztáhnout i do stran, tedy nemá pevně na ramena a boky. My měli dobrou, ale v už v 5 se tam sotva vešla. Taky Römer
Ja mam rada Romerky, takze ted uz jedine na 3 bodovy pas, napr. Kidfix. Mrkni treba na Evolvu, tu mame a ma 5 bodovy pas a pak se predela na 3 bodovy. Syn ma cca 110cm a uz ma ty 5 bodove pasy akorat. V jinych znackach se neorientuji vubec.
Koukni na romer advansafix 9-36kg, ta má pětibodový pásy až do 25 kg a dá se polohovat. Pak ještě Joie Bolt.
Obecně bych vybrala něco od Joie, Britax, BeSafe, Klippan, Axkid.. úplně top je na FB skupina Děti proti směru - tam se řeší protisměr sedačky, ale poradí snad i posměr, pokud dítě už do proti nemůže. Od Isofixu se docela upouští kvůli bezpečnosti. A teď si nejsem úplně jistá, ale myslím že u sedačky na výšce až tak nesejde, důležitá je hmotnost. A pak samozřejmě to, jak dítě do sedačky vejde.
@Petula306 já naopak četla, že se už moc nehraje na hmotnost, ale naopak na cm a jak se tam dítě vleze. Syn už má opěrku hlavy nejvýš jak to jde a pásy už za chvíli nebudou nad rameny, co z je nejdůležitější. Myslím, že těch 105cm odpovídá, co udávají.
Vajíčka jsou taky kategorie do 13kil a neznám nikoho, kdo by tam měl dítě do 13kg, spíš miminko sedačku preroste centimetry než kily. Takže určitě cm jsou důležitější. Syn má teď 14kg.
@Janli Jotahle Romerka, to je tak jediná, která se mi zdála. Tu mám jako první zatím na seznamu a chtěla jsem další tipy.
@pikola Díky za radu na co se zaměřit.
@luci.no mrknu
@poopie axkid minikid. Je to protisměrka, na pásy, do 125cm/25kg. Je široká, ale určitě bych počkala, až jí půjde vyzkoušet v obchodě.
@poopie pokud máš pásy integrované v sedačce, tak záleží na každém kile a je nebezpečný to podceňovat. Pokud už je dítě pásáno klasickými pásy, tam je to jedno.
@Janli tak jasný, že bych sedačku nepretezovala, ale nebudu se řídit kg, když je mu sedačka krátká, tak nebudu čekat až doroste kg. On je hubený a dlouhý. Vajíčko jsme měli kiddy eviolution pro a tam vydržel velikostne do 13,5mesice, kilama měl rezervu do 13 velkou.
U ty Romerky, co máme teď ani omezeni kilama myslim není. Prave proto, jze je důležité jak dítěti sedí operka hlavy a pásy.
@Jitul.kaaa9 Určitě sedačku kupovat po netu nechci, ale chci mit papir v ruce se seznamem a s otazkami na prodavače. Mame tu supwr obchod a vždy jsme dostali radu a nejlepší sedačku pro naše požadavky. Takže půjdu zase tam ozkouset.
@poopie ta romerka, co máte, je do 18kg, ne?
já ji měla původně taky ve výběru, ale pak jsem četla hodně recenzí, že z ní děti rychle vyrostly, tak jsem pak koukala po jiných. Na dlouhé štíhlé děti hodně doporučují klippan (konkrétní typ teď nevím). Ten axkid, co máme my, mi přijde spíš pro buřty ![]()
@Jitul.kaaa9 právě, že ona nemá psaná kg, má jen od 61cm- 105cm (až do 4let). Jako ona je to pravda, syn ma přes 100cm, ještě má 5cm rezervu, to si myslím, že i tak sedí, ale nechci hledat na poslední chvíli, už chci mít předvyber.
Rychle vyroste…naše dítě jo, no. Ale synovci jsou 4 a je menší i drobnější než náš 2,5lety. Takže jemu by vydržela do teď.
Mě sedačka nezklamala, chtěla jsem otocnou a vydržela/vydrží, co píšou. Koupila bych znovu. Teď bude čekat na dceru až do ní doroste…A jelikož se jeví taky velká (pribira a roste rychleji než syn), tak sedačka asi čekat dlouho nebude…
@Jitul.kaaa9 píše:
@poopie ta romerka, co máte, je do 18kg, ne?já ji měla původně taky ve výběru, ale pak jsem četla hodně recenzí, že z ní děti rychle vyrostly, tak jsem pak koukala po jiných. Na dlouhé štíhlé děti hodně doporučují klippan (konkrétní typ teď nevím). Ten axkid, co máme my, mi přijde spíš pro buřty
Ty otočné romerky jsou ve dvou variantách. Jedná je skutečně menší (má bílou konstrukci). Druhá, s černou konstrukcí je velikostně v pohodě. Mé velké 2,5 leté dítě v ní má ještě hodně velkou rezervu, rok vydrží určitě, nejspíš i do těch deklarovanych 4 let. Ale je pravda, že mé velké dítě je oproti zakladatelcinu ještě maličký drobeček. ![]()
@modravlocka tak my máme tu s černou „bází“, jak píšu výše, taky jsem s ní spokojená, kdyby syn nebyl takový cahoun, tak vydrží jak píše výrobce do 4 let. On syn už teď nosí oblečení pro 3-4 lete děti. Narodil se už skoro 4,5 kilovy.
Synovec s neteri mají sotva 10kg a 90cm ve 3 letech. Tem by vydržela tahle Romerka ještě déle než do 4. ![]()