Autosedačka pro větší mimi.

7277
5.8.07 14:22

Autosedačka pro větší mimi.

Už jsem nešťastná z toho, jakou autosedačku mám vybrat pro svého prcka. Teď nám bylo půl roku, váží 9300 a meří 76 cm. Původně jsme vybrali Recaro Young sport z katerogie 9-36, ale moc je tady nechválí.

Vlastně, penízků moc nemáme, autem moc nejezdíme a naše prdelka asi taky nebude žádný drobeček, protože já měřím 180cm a manžel přes 190cm. A představa, že teď koupím autosedačku a za chvíli mu bude malá. Vůbec nevím jak to řešit.

Je řešením koupit dvě levnější nebo radši jednu dražší? Je autosedačka Recaro úzká pro větší dítě?

Hodně jsem listovala ve starších tématech a mám z toho hlavu jak starosta. Říkám si, jestli nedělám velkou chyby s kategorií 9-36. A hlavně mi každý říká, že po půl roce ty děti tolik nenabírají. Ale já sama měla v roce 13,6 kg.

Holky, zlatíčka, poraďte jedné nešťastné mamině. Díky :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9130
5.8.07 14:26

Ahoj,
opravdu se pak přibírání dětí zastaví, jak se začnou víc hýbat, tak vydávají víc energie.
Já osobně bych nešla do sedačky 9-36, nevím ale můj názor je takový, že tak velký roztpil je na úkor bezpečí, ale záleží jen a jen na Tobě.
My také nemáme peněz na zbyt, ale na autosedačku mám už našetřeno a bude kupovat MC Tobi, včera jem jí i viděli a je fakt super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
5.8.07 14:33

Ahoj - já řešila naprosto stejný problém. Naše malá má v půl roce deset kilo a 74 cm… a opravdu jí už vajíčko Maxi cosi nestačí… protože ale chci - dokud to půjde… Kiku vozit v protisměru - je to o hodně bezpečnější… navíc, stále pevně nesedí - volila sem plynule polohovatelnou sedačku, která je od narození do osmanácti kilo. Ze všech, které jsme vyzkoušeli…uffff - nám nejvíce vyhovovala tato - takže už ji máme doma:

http://www.prejetesi.cz/…outdoor.html

skvělé na ní je, že lze nejen polohovat, ale také upevnit a roztáhnout bočnice… dítě je v ní pak usazeno opravdu na míru. No - uvidíme.

Hodně štěstí při výběru..

jo - a ony všechny ty super testované Tobi a kdovíco - jo, super - ale pokud ještě dítě pořádně nesedí - tak jdou velmi málo polohovat - takže na delší cesty bych do nich dítě mladší … no, těch devíti měsiců … nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
5.8.07 14:35

Tady sem našla letošní vzor - hezči…až mě zamrzelo .-) a vyloženě tam uvádí, pro větší děti.
 http://www.babyportal.cz/…ide-vzor2007

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
5.8.07 15:02

My máme MC Priori XP. Dneska jsme jí prvně zkusili a už jí necháme, Sára je v tom jako pán a moc se jí v ní líbí ( na všechno vidí, má tam prostor ). Je veliká a ve vajíčku jí bylo už těsno. Jde krásně položit, dneska v ní 2× za tu dobu cestou spala a skvělý.
Není levná, ale kvalitní a v době, kdy jí testovali ( testovaný model se dál již netestuje ) vyhrávala jako nejlepší, takže to byla dobrá volba.
My na tom finančně pravda jsme dobře, ale i kdybychom nebyli, tak bychom jí stejně koupili, bezpečí je bezpečí. Jinak je to kategorie 9-18kg, do 9-36kg bych nešla už ze zmiňovaných důvodů…nepřijde mi to dobrý výběr ohledně bezpečnosti.
Tak dobře pořiď.
Jinak asi před 14 dny měla 76cm ( měřila jsem jí ale já, tak nevím, já jí neumím tak natáhnout jako doktorka ) a 10,36kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
5.8.07 15:21

Ahoj-tak my autosedačku RECARO YOUNG SPORT máme a jsme s ní maximálně spokojený.Je pravda že ji máme krátce,ale naši známí ji mají přes půl roku a nestěžují si.Je hodně vypolstrovaná a myslím že je i hodně pohodlná.Je to věc názoru,nám přišla výborná a v crash testech nebyla až tak špatná,spíš naopak.

Dobrý výběr, já nechala vše na manželovi a nevybral špatně :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
5.8.07 16:55

Ahoj, pokad hledáš nějakou levnější, my máme bohemia patron magic. Je od 0-18., takže jde po i proti směru. Máme taky docela obříka. Jinak pak jsem ještě viděla 9-25, byla ještě levnější, ale nemůžu si vzpomenout, co to bylo.

Máme jí chvíli, ale malej je v ní fakt spokojenej.
Dobře vyberte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26923
5.8.07 19:40

Tenhle problém jsme řešili taky. Ve vajíčku jsme malého vozili půl roku, pak už vněm byl jako sardinka 8O Koupili jsme podle našeho názoru pohodlnou a perfektně polstrovanou sedačku za 3,5 tis. a v té řval řval a řval :evil: Manžel pak v akci v Obi koupil na zkoušku obyčejnou MOTHERCARE 0-18 kg za 999,–Kč a my teď máme spokojeného spolucestujíícho :D Navíc se dá upevnit i proti směru jízdy a je polohovatelná (naklápěcí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
6.8.07 07:50

ahoj

mě se teda do vajíčky Matýno vleze - v 6 měsících 73 cm a 10,1 kg - ale je to dané ročním obdobím - mít na sobě kombinézu tak už má ty popruhy dost naknop… já jen doufám že začně do podzimu sedět a dostane 9-18 po bráchovi… Každopádně co jsem vyčetla tak je nejlepší co nejdéle vozit dítko proti směru jízdy, protože při případném nárazu je to daleko víc bezpečnější pro nedovyvinutou krční páteř… holt 7 měsíční dítě má pořád tu hlavičku jaksi moc těžkou… ale jinak moc díky za tipy:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
6.8.07 08:31

Ještě jeden poznatek a to, že dítko vydrží (na výšku) asi jen o pár měsíců dýl v sedačče 9-36 než 9-18. Pokud tedy není nastavitelná do výšky. Původně jsme taky chtěli ulovit rovnou větší, aby vydržela. Ale tohle někde na netu vyčetl manža. A dát 3leté dítě na podsedák se mi nechce, jezdím často. Takže máme 9-18 MC, ale pak nás ještě čeká 15-36. Děti budou dědit. Takže na to pozor a případně zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
6.8.07 14:01

Ahoj, teraz som citala v „Mama a ja“ special o sedackach a odbornici sa zhoduju (volvo-prinieslo prve sedacku pre deti) ze deti do 3 rokov by mali bez vynimky cestovat v protismere.
Do tejto doby je velmi velke riziko urazu krku, kvoli tazkej hlavicke. ( v svedsku je tam citovane, ze len velmi malo deti cestuje do 3 rokov po smere.)
Ano viem, u nas je to nerealne, to len pre zaujimavost (tiez syn jazdi od roka po smere v MC priori XP)
Na tvojom mieste by som taketo male dieta dala urcite do sedacky proti smeru. (takze nejaka 0-18kg.) takato sedacka vydrzi cca do 3,5 roka. Potom uz by som kupila kludne nejaku lacnejsiu 15-36, tam uz aj dobre znacky nie su cenovo az tak vysoko.
A este jeden typ, je pravda, ze 9-36 nie su velmi bezpecne. ALE existuje vynimka a tu robi Kiddy, tato sedacka dopada v testoch lepsie ako napr. Mc priori XP, je to absolutna spicka v tejto kategorii a cenovo vychadza okolo 5 tisic. neviem ale, ci sa da dat aj po smere.
Tak snad som ti ulahcila rozhodovanie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
15.8.08 08:51

Ahoj,řešili jsme totéž a vyřešili, koupili jsme od BeSafe Izisleep, malej má 11 měsíců, 11kg a 82 cm a je mu stále ok, jen na zimu už budem pořizovat klasiku, takže jestli chceš, máme ji od dubna, stále v zárue, za 1500,–je tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí