Jaký podsedák?

362
27.7.07 01:50

Jaký podsedák?

Holky poraďte,
musím teď pro 8 letého syna koupit podsedák a nevím jaký? Koukala jsem na testy autosedaček, ale samotné podsedáky se asi netestují :( Jediné, co jsem se dočetla, že ty kvalitní jsou už kolem 500 Kč…
Podsedák musí být do 150 cm dítěte, že? :wink: Díky Sisi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
27.7.07 10:05

do podsedaku bych nesla - radsi autosedacku v kategorii 15-36 kg…
namatkou mne napada MaxiCosi Rodi, Cybex, Roemer, Concord apod…

• Citovat
  • Upravit
362
28.7.07 03:06

Jojo, my máme Concord Lift, ale syn už v ní nechce být, chce už jen podsedák, je celkem dost velký, 137 cm a váhově už se blíží k hranici 36 kg a asi už to pro něj není až tak pohodlné v té sedačce…
Ty podsedáky se moc neřeší a ani se netestují :roll:
 Sisi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
1.3.14 18:20

Chtěla bych poradit jaký podsedák je nejlepší, chtěla bych aby byl co nejbezpečnější- Samožřejmě, že sedačka je nejlepší a taky ji máme, ale syn jezdí s přítelem na trénink a mají to asi 2 min. autem a jezdí s přítelovým kamarádem a do toho auta nechci kupovat sedačku. jezdí vyjímečně, tak prosím o radu, jaký podsedák máte vy :) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
1.3.14 18:31

Myslím, že mezi podsedákama asi žádnej velůekj rozdíl nebude, nemaj žádný ochrany, ani deformační zony, všechny jsou stejně nebezpečný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
1.3.14 18:34

U toho podsedáku je to úplně jedno, jde u něj jen o to, aby bylo dítě výš a neuškrtilo se na páse :nevim: tam je v podstatě fuk, jaký koupíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
1.3.14 19:10

U podsedáků je do to naprosto naprosto jedno. Kup alespoň trochu polstrovaný, kdybyste ho někdy použili na delší cestu - žádný jen látkou potažený plast a koupila bych širší, co kdyby dítko povyrostlo do šířky. Takže mi z toho vychází třeba Patron, nebo Babypoint.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
1.3.14 19:30

Rozhodně ho nikdy na delší cesty brát nebudeme, je to fakt jenom jednou za čas, na ten kousek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
1.3.14 20:15

I jednou za čas na ten kousek se může stát nehoda, za mě podsedák nikdy, tam nemůže být o bezpečnosti žádná řeč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
1.3.14 22:48

@Verunka.T víš, ono to musíš v určitém věku přehodnotit… sedačky jsou stejně jen do určité váhy nebo výšky a pak najednou ze dne na den dítě přechází ze sedačky do sezení bez ničeho. Takže dejme tomu dítě maximálně chráníš do cca 7-8let a pak ze dne na den nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
2.3.14 14:08
@ynax píše:
@Verunka.T víš, ono to musíš v určitém věku přehodnotit… sedačky jsou stejně jen do určité váhy nebo výšky a pak najednou ze dne na den dítě přechází ze sedačky do sezení bez ničeho. Takže dejme tomu dítě maximálně chráníš do cca 7-8let a pak ze dne na den nic :nevim:

ale ono to tak úplně není. Pak dítě „chrání“ konstrukce auta, airbagy, pás. I auta mají testy a některá jsou bezpečnější, jiná méně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
22.11.19 21:23

Oživuji diskusi. Prosím, @steeve, máte nějaké tipy, jaký vybrat podsedák? Máme pro dceru sedačku, ale občas vezeme nějaké cizí stejně staré dítě (8 - 9 let) nebo chceme naši dceru jen tak poslat s někým nalehko… Je nějaký rozdíl mezi levnějším a dražším typem? Doporučíte mi nějaký konkrétně? Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
22.11.19 22:06

@Slečna Ferka je to úplně jedno jaký. Podsedák má funkci, aby bylo nízké dítě výš kvůli pásu. Toť vše. Je odsuzovaný, odmítaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
22.11.19 22:17

Hlavně takový, který je pevné spojen se sedačkou a ne jen polozen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.11.19 22:46

Ideálně podsedak s isofixem. A nebo aspoň takový co má madla na zachycení pasu