Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky poraďte,
musím teď pro 8 letého syna koupit podsedák a nevím jaký? Koukala jsem na testy autosedaček, ale samotné podsedáky se asi netestují
Jediné, co jsem se dočetla, že ty kvalitní jsou už kolem 500 Kč…
Podsedák musí být do 150 cm dítěte, že?
Díky Sisi
do podsedaku bych nesla - radsi autosedacku v kategorii 15-36 kg…
namatkou mne napada MaxiCosi Rodi, Cybex, Roemer, Concord apod…
Jojo, my máme Concord Lift, ale syn už v ní nechce být, chce už jen podsedák, je celkem dost velký, 137 cm a váhově už se blíží k hranici 36 kg a asi už to pro něj není až tak pohodlné v té sedačce…
Ty podsedáky se moc neřeší a ani se netestují ![]()
Sisi
Chtěla bych poradit jaký podsedák je nejlepší, chtěla bych aby byl co nejbezpečnější- Samožřejmě, že sedačka je nejlepší a taky ji máme, ale syn jezdí s přítelem na trénink a mají to asi 2 min. autem a jezdí s přítelovým kamarádem a do toho auta nechci kupovat sedačku. jezdí vyjímečně, tak prosím o radu, jaký podsedák máte vy
Díky
Myslím, že mezi podsedákama asi žádnej velůekj rozdíl nebude, nemaj žádný ochrany, ani deformační zony, všechny jsou stejně nebezpečný..
U toho podsedáku je to úplně jedno, jde u něj jen o to, aby bylo dítě výš a neuškrtilo se na páse
tam je v podstatě fuk, jaký koupíš
U podsedáků je do to naprosto naprosto jedno. Kup alespoň trochu polstrovaný, kdybyste ho někdy použili na delší cestu - žádný jen látkou potažený plast a koupila bych širší, co kdyby dítko povyrostlo do šířky. Takže mi z toho vychází třeba Patron, nebo Babypoint.
Rozhodně ho nikdy na delší cesty brát nebudeme, je to fakt jenom jednou za čas, na ten kousek ![]()
I jednou za čas na ten kousek se může stát nehoda, za mě podsedák nikdy, tam nemůže být o bezpečnosti žádná řeč
@Verunka.T víš, ono to musíš v určitém věku přehodnotit… sedačky jsou stejně jen do určité váhy nebo výšky a pak najednou ze dne na den dítě přechází ze sedačky do sezení bez ničeho. Takže dejme tomu dítě maximálně chráníš do cca 7-8let a pak ze dne na den nic ![]()
@ynax píše:
@Verunka.T víš, ono to musíš v určitém věku přehodnotit… sedačky jsou stejně jen do určité váhy nebo výšky a pak najednou ze dne na den dítě přechází ze sedačky do sezení bez ničeho. Takže dejme tomu dítě maximálně chráníš do cca 7-8let a pak ze dne na den nic
ale ono to tak úplně není. Pak dítě „chrání“ konstrukce auta, airbagy, pás. I auta mají testy a některá jsou bezpečnější, jiná méně…
Oživuji diskusi. Prosím, @steeve, máte nějaké tipy, jaký vybrat podsedák? Máme pro dceru sedačku, ale občas vezeme nějaké cizí stejně staré dítě (8 - 9 let) nebo chceme naši dceru jen tak poslat s někým nalehko… Je nějaký rozdíl mezi levnějším a dražším typem? Doporučíte mi nějaký konkrétně? Díky moc!
@Slečna Ferka je to úplně jedno jaký. Podsedák má funkci, aby bylo nízké dítě výš kvůli pásu. Toť vše. Je odsuzovaný, odmítaný.
Hlavně takový, který je pevné spojen se sedačkou a ne jen polozen
Ideálně podsedak s isofixem. A nebo aspoň takový co má madla na zachycení pasu