Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Podsedak dite mit uz nemusi 150cm. Chces li fakt podsedak, kterykoliv. Je to z blata do louze. Videla jsem besip testy. Je to vetsi zlo, jak bez sedacky uplne. Takze tak. Ja mam 146cm holku jeste v sedacce ale uz i jezdiva v predu, bez. Myslim, ze je upevnena bezpečněji. Nekymaci se.
@Gastonada píše:
Podsedak dite mit uz nemusi 150cm. Chces li fakt podsedak, kterykoliv. Je to z blata do louze. Videla jsem besip testy. Je to vetsi zlo, jak bez sedacky uplne. Takze tak. Ja mam 146cm holku jeste v sedacce ale uz i jezdiva v predu, bez. Myslim, ze je upevnena bezpečněji. Nekymaci se.
146cm bez ničeho ve předu?? A to se smí?
@Veru1987 píše:
Ne.
@Veru1987 píše:
No, pokud ma vic jak 36 kg, tak se to smí, přestože logicky je to pitomost.
@j.a.n.i1 píše:§ 6 zákona 361/200 Sb. popisuje použití dětských sedaček takto:
@j.a.n.i1 píše:
Myslím že výška je důležitější.
@Havlova píše: § 6 zákona 361/200 Sb. popisuje použití dětských sedaček takto:
(1) Řidič motorového vozidla je kromě povinností uvedených v § 4 a 5 dále povinen:
- nepřepravovat ve vozidle kategorie M1, N1, N2 nebo N3, které není vybaveno zádržným bezpečnostním systémem: dítě mladší tří let, dítě menší než 150 cm na sedadle vedle řidiče
Tak tak… KDyby to bylo dle váhy tak bych manželovy děti mohla vozit v předu asi od 8mi let 140cm…
@Havlova píše: § 6 zákona 361/200 Sb. popisuje použití dětských sedaček takto:
(1) Řidič motorového vozidla je kromě povinností uvedených v § 4 a 5 dále povinen:
- nepřepravovat ve vozidle kategorie M1, N1, N2 nebo N3, které není vybaveno zádržným bezpečnostním systémem: dítě mladší tří let, dítě menší než 150 cm na sedadle vedle řidiče
Ale to vozidlo je vybaveno zadrznym systemem, takze tento patagraf pro nej neplati.
@Veru1987 píše:
Tak tak… KDyby to bylo dle váhy tak bych manželovy děti mohla vozit v předu asi od 8mi let 140cm…
Kdybys umela cist, tak mohla.
@Veru1987 píše:
Myslím že výška je důležitější.
Ja si to myslim taky, ale to nic nemeni na tom, ze zakon si to nemysli.
@j.a.n.i1 píše:
Ale to vozidlo je vybaveno zadrznym systemem, takze tento patagraf pro nej neplati.
A jo. Já nějak spojila zádržný systém a autosedačku.
@Havlova píše:
A jo. Já nějak spojila zádržný systém a autosedačku.
Nene, tohle je fakt pro veterany, co nemaj pasy vubec. Jako ja souhlasim s tim, ze by to melo byt predevsim podle vysky, ale neni.
@j.a.n.i1 píše:
Kdybys umela cist, tak mohla.
Takže osmileté dítě vážici 40 kg, výška 140cm může jet v předu bez autosedačky???
@j.a.n.i1 píše:
@Veru1987 Ano může, pokud tam jsou pasy.
píše: § 6 zákona 361/200 Sb. popisuje použití dětských sedaček takto:
nepřepravovat ve vozidle kategorie M1, N1, N2 nebo N3, které není vybaveno zádržným bezpečnostním systémem: dítě mladší tří let, dítě menší než 150 cm na sedadle vedle řidiče
Kde se píše o váze?? čtu že se nesmí přepravovat dítě mladší 3 let a menší než 150cm. Takže za mě v předu může dítě nad 150cm, nee???