Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Anonymní píše:
Koukni na youtube na videa… ten podsedák vyletí z pod dítěte při brždění. Ty područky to aspon zadrží. Já osobně mám pro dceru kvalitní autosedačku, ve které bude sedět až do 150cm, 36kg.
No a nevyletí ten podsedák spíš jen u menších dětí? (Proto to chce dávat menším dětem pořádnou sedačku i když zákonně už by teoreticky mohli být na podsedáku?). Nedovedu si představit, jak u dítěte skoro 140 cm vyletí nohy tak, aby podsedák mohl vylítnout, když mají ty nohy už víceméně na podlaze. Logicky se jim nohy zarazí o sedačku před nima, ne?
@j.a.n.i1 píše:
Pockej, ale pokud jsou na vysku male, tak by delka sedu mela byt ok, ne? A jinak vse ma psanych tech 36kg, protože na tehle vaze končí zakonna povinost, fakticka nosnost bude vyšší, musi tam byt rezerva.
Asi by to chtělo jiný typ podsedáku. Prostornější
Příspěvek upraven 30.10.20 v 10:38
@3HE píše:
Je ok, ale je to takové nepohodlné už. Asi by to chtělo jiný typ podsedáku.
Tak při téhle váze bude asi trochu nepohodlný každý
Holt asi oblízat krámy a vybírat naživo, klidně i nějakou supermarketovku, stejně potřebuješ hlavně to zvýšení a to splní vlastně každý.
Pak mě ještě napadá nějaký zvyšující sedák. Běžně to do aut používají malí lidé ![]()
Dělají se i různý otočný (když dáš do vyhledávání např. otočný sedák auto).
Nebo něco takového:https://www.moderninakup.cz/…-45-x-10-cm/?…
@j.a.n.i1 ještě jsem teď přeměřila děti. Syn 137cm,45kg. Dcera 146cm, 38kg. U dcery nejde o váhu. Ona je štíhlá a vysoká 146cm, ale má dlouhé nohy, takže má krátký sed u podsedáku. Máme takový zkosený, tak má pocit, že z něho sjíždí. Syn měří 137, tam je podsedak nutný ještě.
@Mar__tanka1983 děkuji, no, zkusím spíše jiný typ podsedáku do auta. Chci tam mít i ty ručky kvůli pásu.
@3HE A nevešla by se dcera do synova? Stejně už ho má jen na chvíli. Že bys koupila jen synovi?
@3HE píše:
@Mar__tanka1983 děkuji, no, zkusím spíše jiný typ podsedáku do auta. Chci tam mít i ty ručky kvůli pásu.
No, nevim, u tezsich deti jsou porucky to jediné, ceho bych se bala, ze muze byt problematicke, neb to dotko je prece jen mohutnejsi a pas nemusi jit spravne.
@3HE píše:
No to právě může být problém. Jak sem psala na předchozí stránce, já mám stoletý podsedák, který je hodně doširoka…ale dneska se všechny dělají naúzko, tam by můj syn tu pérdelku taky nenacpal…tak zkoušej, nu, jestli se ti poštěstí. Já tak široký, aby byl pohodlný, v aktuálních nabídkách nenašla…
@Mar__tanka1983 budu hledat na bazaru. Kámoška má jeden širší… Je v karanténě… Tak potom se domluvím a vyzkoušíme. Kdyby to klaplo, můžu hledat ten typ. Syn se ohledně područek vejde. Ale máme na podsedáku zvýšené hrany u stehen… Tam ho to tlačí.
@Anonymní píše:
A asi bych tam dávala dítě tak do 12-13ti let dejme tomu, kdyby mu pak chybělo něco do té výšky. Pak už asi nee. Ale je předpoklad že v tom věku už těch 150cm děti mají, nee???
Znám dospělé co tuhle výšku nemají. A ano, většina ji má.
Ale my tu teď řešíme ty, co do většiny nespadají
Zkoušela jsi dceru posadit do auta bez podsedáku? Jak ji vede pás?
Mojí dceři stačilo něco málo přes 140cm a pás už ji vedl správně
@Netopirek píše:
Zkoušela jsi dceru posadit do auta bez podsedáku? Jak ji vede pás?
Mojí dceři stačilo něco málo přes 140cm a pás už ji vedl správně
Zkusím ![]()
Já taky nevím, moje má zatím čtyři roky 17kg, 104cm… nevím jak to bude vypadat ve 12-13… každopádně já bych ji ráda měla v sedačce do 150cm… nechci bobek!!!