Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Děkuji všem.
No, myslela jsem, že dítě musí splnit obě podmínky pro jízdu bez podsedáku. 150cm a 36 kg. Důležitější je spíše ta výška. Ale nevím přesně, co říká zákon… Jestli tedy stačí jedna z podmínek? Já bych děti kvůli pásu raději nechala na podsedáku. Ale chtělo by to nějaký prostornější. A to nevadí, že váhově překračují děti limit podsedáku? Dcera tedy rozhodně nadváhu nemá. Tak jak potom takové děti jezdí v autě, aby to bylo v souladu se zákonem?
@3HE Stačí splnit jednu z podminek. Ale zkusila bych sehnat starsi podsedak bez podrucek, taky mi vyska prijde důležitější.
@3HE píše:
Děkuji všem.
No, myslela jsem, že dítě musí splnit obě podmínky pro jízdu bez podsedáku. 150cm a 36 kg. Důležitější je spíše ta výška. Ale nevím přesně, co říká zákon… Jestli tedy stačí jedna z podmínek? Já bych děti kvůli pásu raději nechala na podsedáku. Ale chtělo by to nějaký prostornější. A to nevadí, že váhově překračují děti limit podsedáku? Dcera tedy rozhodně nadváhu nemá. Tak jak potom takové děti jezdí v autě, aby to bylo v souladu se zákonem?
Nevím jak je to správně.. možná jsem to nedělali u holek prostě správně…
ale obě byli prostě s nádvahou kolem 9ti let. Starší co si pamatují na 140cm už 40kg… měli pupky, zadky, stehna… nebyli to štihle, hubené holky. Starší podotýkam má nyní už 14 let a 79kg a 158cm… za čtyři roky to jelo… mladší nyní 150cm a 50 kg.. ona je dost vysoká na svůj věk… a mají nádvahu obě… starší spíše obezitu… tak to prostě je… a k tématu… nevím jak je to správě, já byla přesvědčená že mají mít jedno z toho… ale holka má nyní těch 150 a ještě před 2cm měla asi 46kg cca. nevím zda by mohla jít na bobek který je do 36kg… to by musel odpovědět odborník asi již. Anonym pro info o dětech.
@j.a.n.i1 ty područky nedělají tolik problém. Spíše délka sedu, kterou mají pod stehny. A ať seženu cokoli, vždy bude překročen váhový limit.
@3HE A není něco pro dospělé? Vždyť jezdí i lidé, kteří jsou malí, tak aby se jim lépe sedělo?
@Anonymní píše:
Koukni na youtube na videa… ten podsedák vyletí z pod dítěte při brždění. Ty područky to aspon zadrží. Já osobně mám pro dceru kvalitní autosedačku, ve které bude sedět až do 150cm, 36kg.
Takže třeba do 15? I takovou spolužačku dcera má. Ale zakladatelka má problém, že se jí dítě nevejde do podsedáku. Do sedačky tím pádem už tuplem ne.
@3HE píše:
@j.a.n.i1 ty područky nedělají tolik problém. Spíše délka sedu, kterou mají pod stehny. A ať seženu cokoli, vždy bude překročen váhový limit.
Pockej, ale pokud jsou na vysku male, tak by delka sedu mela byt ok, ne? A jinak vse ma psanych tech 36kg, protože na tehle vaze končí zakonna povinost, fakticka nosnost bude vyšší, musi tam byt rezerva.
@Havlova píše:
Takže třeba do 15? I takovou spolužačku dcera má. Ale zakladatelka má problém, že se jí dítě nevejde do podsedáku. Do sedačky tím pádem už tuplem ne.
Tak dokud to nesplní tak tam asi bude muset sedět, to už je asi fuk zda sedí na bobku či v sedačce, nee? Počítam ale že vesměs to je tak do 12ti let cca. A jen říkám že pak raději podsedák s područkama, ne sedačku. A fakt nejlip kdyby poradil odborník jak vozit takové děti. Já nevím zda my udělali dobře. Díkybohu už mají holky přes 150cm… a jejich váhy už neřeším.. to je mimo mě.
@j.a.n.i1 píše:
Pockej, ale pokud jsou na vysku male, tak by delka sedu mela byt ok, ne? A jinak vse ma psanych tech 36kg, protože na tehle vaze končí zakonna povinost, fakticka nosnost bude vyšší, musi tam byt rezerva.
My vozili holky do těch cca 40-42kg už nevím přesně nějaká rezerva bude určitě si myslím.
@Anonymní píše:
Tak dokud to nesplní tak tam asi bude muset sedět, to už je asi fuk zda sedí na bobku či v sedačce, nee? Počítam ale že vesměs to je tak do 12ti let cca. A jen říkám že pak raději podsedák s područkama, ne sedačku. A fakt nejlip kdyby poradil odborník jak vozit takové děti. Já nevím zda my udělali dobře. Díkybohu už mají holky přes 150cm… a jejich váhy už neřeším.. to je mimo mě.
Na bobku sedět asi bude, ale vysvětli středoškolákovi, že má vlézt do autosedačky.
@Havlova píše:
Na bobku sedět asi bude, ale vysvětli středoškolákovi, že má vlézt do autosedačky.
Nepočítám s tím že dcera bude v 15ti mít pod 150cm nebo pod 36kg… Kamarádka to měla u dcery do asi 12 let.
@Havlova píše:
A asi bych tam dávala dítě tak do 12-13ti let dejme tomu, kdyby mu pak chybělo něco do té výšky. Pak už asi nee. Ale je předpoklad že v tom věku už těch 150cm děti mají, nee???
@Anonymní píše:
Nepočítám s tím že dcera bude v 15ti mít pod 150cm nebo pod 36kg… Kamarádka to měla u dcery do asi 12 let.
To chápu, dcera je taky v pohodě (150 měla asi v 9 letech). Ale ta spolužačka je jak dítě do 6 třídy, přitom rodiče (aspoň maminka), jsou vysocí. I to se prostě občas stane. Třeba ještě vyroste, prý se tím hodně trápí.
@Anonymní píše:
A asi bych tam dávala dítě tak do 12-13ti let dejme tomu, kdyby mu pak chybělo něco do té výšky. Pak už asi nee. Ale je předpoklad že v tom věku už těch 150cm děti mají, nee???
Jak které, moje má v 10 letech lehce přes 120cm, takže fakt nepočítám s tím, že by mělo ve 13 letech přes 150 cm. Ale tedy to rozhodně nebude mít ani 36kg, takže bude prostě v té sedačce jezdit déle.
Synovi dávám podsedák, který jsem kdysi někde dostala - je to stará sedačka, pro hubené dítě bude nedostatečná, protože je právě prostorná. Je to taková odrbanina, ale díky bohu za ní. Syn sice může jezdit bez ničeho, ale já jsem klidnější, když má dobře zaaretovanou prdku a zároveň nevisí za pás přes krk…
Vypadá přibližně jako toto:https://www.mall.cz/…onnext-black
prostě ty područky má hodně doširoka.