Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Veru1987 píše:
píše: § 6 zákona 361/200 Sb. popisuje použití dětských sedaček takto:
(1) Řidič motorového vozidla je kromě povinností uvedených v § 4 a 5 dále povinen:
nepřepravovat ve vozidle kategorie M1, N1, N2 nebo N3, které není vybaveno zádržným bezpečnostním systémem: dítě mladší tří let, dítě menší než 150 cm na sedadle vedle řidičeKde se píše o váze?? čtu že se nesmí přepravovat dítě mladší 3 let a menší než 150cm. Takže za mě v předu může dítě nad 150cm, nee???
Kde se píše o autě, které má pásy? Zkus číst ještě kousek…
@j.a.n.i1 píše:četla jsem co bylo sdíleno… každopádně u nás mohou děti sedět v předu od 12ti let.
Kde se píše o autě, které má pásy? Zkus číst ještě kousek…
- přepravovat ve vozidle kategorie M1, N1, N2 nebo N32), které je vybaveno zádržným bezpečnostním systémem, dítě, jehož tělesná hmotnost převyšuje 36 kg nebo tělesná výška převyšuje 150 cm, pouze je-li dítě za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem,
@Veru1987 píše: četla jsem co bylo sdíleno… každopádně u nás mohou děti sedět v předu od 12ti let.
No, ale četla si něco, co hovoří o autě BEZ PÁSŮ, co je na tom tak těžkého pochopit?
A ukaž mi, kde je v zákoně uvedeno, že dítě může vepředu jezdit od 12 let.
@Veru1987 píše: četla jsem co bylo sdíleno… každopádně u nás mohou děti sedět v předu od 12ti let.
To platilo do r.2006, teď jen ta výška a váha.
@j.a.n.i1 píše:
No, ale četla si něco, co hovoří o autě BEZ PÁSŮ, co je na tom tak těžkého pochopit?A ukaž mi, kde je v zákoně uvedeno, že dítě může vepředu jezdit od 12 let.
V zákoně to není uvedeno, já to tak mám u svých děti… v předu se jezdí od 12ti let. Osmileté i když 40kilo dítě dopředu neposadím. Mladší manželová dcera 150cm, 48kg, 9 let… ještě si tři roky počká než si sedne v předu. Nejstarší manželová taky ve 12ti poprvé…
@Veru1987 píše:
V zákoně to není uvedeno, já to tak mám u svých děti… v předu se jezdí od 12ti let. Osmileté i když 40kilo dítě dopředu neposadím. Mladší manželová dcera 150cm, 48kg, 9 let… ještě si tři roky počká než si sedne v předu. Nejstarší manželová taky ve 12ti poprvé…
Ale to nás ostatní vůbec nezajímá, v kolika ty necháš dítě jezdit vpředu, moje dítě jezdilo vpředu již jako roční. Diskuze byla o tom, zda se to smí.
@j.a.n.i1 píše:
Ale to nás ostatní vůbec nezajímá, v kolika ty necháš dítě jezdit vpředu, moje dítě jezdilo vpředu již jako roční. Diskuze byla o tom, zda se to smí.
Njn… stejně mám pocit že jsem kdesi četla že rozhoduje výška tak hold jsem blbě pochopila…
@Havlova píše:
To platilo do r.2006, teď jen ta výška a váha.
ale chápu teda že splňovat stačí jen jedno?? Váha nebo výška???
@Veru1987 píše:
ale chápu teda že splňovat stačí jen jedno?? Váha nebo výška???
Ano, dávala jsem tam citaci
e) přepravovat ve vozidle kategorie M1, N1, N2 nebo N32), které je vybaveno zádržným bezpečnostním systémem, dítě, jehož tělesná hmotnost převyšuje 36 kg nebo tělesná výška převyšuje 150 cm, pouze je-li dítě za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem
@j.a.n.i1 píše:
Ano, dávala jsem tam citacie) přepravovat ve vozidle kategorie M1, N1, N2 nebo N32), které je vybaveno zádržným bezpečnostním systémem, dítě, jehož tělesná hmotnost převyšuje 36 kg nebo tělesná výška převyšuje 150 cm, pouze je-li dítě za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem
v dnešní době obezních děti dost děsivé…lepší zákon byl od 12ti let…
@Veru1987 píše:
v dnešní době obezních děti dost děsivé…lepší zákon byl od 12ti let…
Ti nevim, podivam-li se na sveho 10 leteho majiciho cca 21kg a 120cm. Podle me by mohlo byt jen tech 150cm.
@j.a.n.i1 píše:
Ti nevim, podivam-li se na sveho 10 leteho majiciho cca 21kg a 120cm. Podle me by mohlo byt jen tech 150cm.
Anebo… určitě bych upřednostnila tu výšku. 10 let 120 cm a 21 kg??? Malinkatý.
@Veru1987 Jojo, myslim, ze v sedacce bude jezdit jeste hodne dlouho.
@j.a.n.i1 píše:
@Veru1987 Jojo, myslim, ze v sedacce bude jezdit jeste hodne dlouho.
Bobišek malý at tam nesedí v 15ti… Dcera má 4.5 roku a 104 cm a 17kg.