Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, čekáme nase první miminko a koupili jsme Isofix se sedačkou a ta Isofix base se jakoby celá hýbe ze strany na stranu (přímo v tom isofixu), nevím zdali to je normální, tak se raději ptám. Přitom normálně cvakla a vyjela zelená, že je vše ok.
Děkuji za rady
Jde o to, co znamená hýbe. Nějaká vůle tam bývá, záleží, jak jsou udělané ty „packy“, které se chytí toho isofixu. Nám se vajíčko taky mírně hýbalo (ale malinko), a teď velká sedačka má trochu jinak udělané ty úchyty, které cvakneš na ta oka, co jsou na stálo v sedačce auta, a ta drží jak přibitá.
@Mutlice hýbe se asi 1-2 cm primo jak je ta tyč v tom čtverečku, kde se zachytává Isofix v autě.
@Lira123 píše:
@Mutlice hýbe se asi 1-2 cm primo jak je ta tyč v tom čtverečku, kde se zachytává Isofix v autě.
Musíš tu základnu pořádně narazit proti sedadlu. Vší silou, co jen to půjde.
@Lira123 píše:
To je strašně moc, nemělo by se to hýbat vůbec. Taky jsme s tím bojovali ale za použití veliké síly to tam přítel narval co nejhlouběji a už drží. Fakt to chce vyvinout pořádnou silu, i se třeba zaprit o přední sedadlo a prostě to rvát co to jde.
@SlečnaDahlia @SussieS Děkuji, určitě zkusíme, nam se to hýbe po celé šířce té tyči
Tak jsme to zkoumali a hýbe se takhle i ostatním známým když se pořádně zatlaci, tak je to asi normální ![]()
@Lira123 píše:
Tak jsme to zkoumali a hýbe se takhle i ostatním známým když se pořádně zatlaci, tak je to asi normální
Vůli to bude mít vždy nějakou (když se člověk podívá na ten mechanismus, tak prostě tam není jak to přicucnout na 100%, aby se to o píď nehnulo), v tom směru zprava doleva, jakoby ode dveří ke dveřím určitě. Já teda sedačku stejně poutám ještě pásem, i když jí mám v isofixu. Pokud vizuálně máte kontrolu - to zelené pole, že je to nacvaknuté správně, tak to správně nacvaknuté bude. Nedávno jsem četla nějakou studii, že sedačky poutané jen pásem a sedačky v isofixu, že v tom není zásadní bezpečnostní rozdíl. Že obrovská výhoda isofixu spočívá hlavně v tom, že na rozdíl od poutání pásem /kde hromada lidí dělá chyby a poutá to blbě/, není témeř možné jí nacvaknout špatně. ![]()
@Mutlice To jsem také četla, ale přítel si Isofix nenechal vymluvit 😀, ale také to budu raději poutat i pásem, pro větší jistotu ![]()