Autosedačka vepředu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3234
20.3.13 17:53

Já ti odpovím jen na tvé poslední otázky, protože ani jedno dítko jsem vepředu nikdy nevozila, jedině vzadu.
Když jsme měli jen dceru, tak seděla za spolujezdcem, hlavně z důvodu, abych ji při vystupování vytahovala na chodník a ne do silnice. Teď mám děti 2, takže je to fuk, jedno sedí za řidičem a druhé za spolujezdcem. V autě jíst ani pít nedávám, to stihnou před jízdou, na nějaké extra dlouhé trasy s nima nejezdím, takže to vydrží. Zatím jsem zastavovat nemusela nikdy, jsou zvyklí a ví že musí být zticha, max. si něco povídáme nebo zpíváme podle rádia a nebo děcka komentujou moji jízdu :mrgreen: Jezdím s nima většinou sama, jen když jedeme na chatu, tak jede manžel s náma. Žádné spešl zrcátko navíc v autě nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
20.3.13 17:53

@CokeLady můžeš ho vozit v předu i dál, pokud ti jde vypnout airbag, a nebo posunout sedadlo co nejvíc dozadu.
Jinak dle mého je nejlepší sedadlo za spolujezdcem. už jen proto, že když zastavíš u kraje, dítě nevystupuje do vozovky.

kluk mi seděl vzadu vždycky, vidět na něj bylo i klasickým zpětným zrcátkem. Povídali a povídáme si cestou a když něco potřebuje má smůlu :D Teda pokud se jedná o cestu na chvíli… když jsme jeli přes hodinu, tak samo byla občas pauza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
20.3.13 18:00

@CokeLady vozila jsem mimino vepředu, když se zrušilo vajco šel za spolujezdce, mám tu výhodu že mám dokonalé dítě, sedne do auta a kochá se, jestli za ty tři roky zabučel 4× tak to je hodně. Přídavné zrcátko na středové jsem nakonec neměla, i když jsem o tom uvažovala. Byla jsem ze všeho tak zblá :roll: starší děti se vozili na volno, bez sedaček. Pokud jste zvyklý jak píšeš, tak ho klidně nech vepředu, ptala jsem se na to přímo policajtů, když jsem jeden čas měla dvoumístné auto, jen vypni airbag.

• Citovat
  • Upravit
3831
20.3.13 18:38

Já vepředu teda nikdy nevozila, ale..vepředu můžeš dítko vozit i dál, jen airbag musí bejt zapnutej. Airbag se vypíná jen, když tam máš miminko ve vajíčku. Jinak teda já synátora vozím za řidičem, z vlastních zkušenností hlavně proto, když proti vyjede auto a jede proti nám, automaticky uhneš nalevo - už se mi to stalo, díky bohu za to, že syn seděl za mnou a ne za spolujezdcem, jinak by bylo po něm. Tak asi tak u nás, ale ostatní mají třeba jinej názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
20.3.13 19:00

Já vepředu malou nevozím, vždy ji sklopím přední sedačku, aby viděla před sebe a to tolik nevyvádí. Připravím si na jízdu pytel kukuřičných křupek a hračky a to jí podávám dozadu, když je protivná :mrgreen:

Druhou pokračovací sedačku máme Römer King plus trend line a spokojenost. Dávala jsem tam dcerku od 9 kg ( ne od 9 měs ) protože byla velká a dlouhá, tak nám čouhala z vajíčka :mrgreen:

Z druhé ruky sedačku bych koupila jen od známého, kdybych věděla, že je nebouraná a v dobrém stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
20.3.13 19:20

Já vozila za spolujezdcem, je tak líp vidět přes zrcátko a nastupuje se z chodníku (povětšinou), teda teď mám 2, takže starší zůstal za spolujezdcem a mimčo mám za řidičem.
Jinak neřeším že se tomu říká sedadlo smrti, ale spíš mi přijde rozumné naučit dítko hned od začátku, že se prostě jezdí vzadu, než pak řešit přesun, který se mu tipuju nebude líbit, neb malý je vždy nadšený když může jet vyjímečně na spolujezdci. Jo a malý si nikdy vzadu nestěžoval, do vajíčka jsem dudlík podala i dozadu, na pití jsme případně museli zastavovat, protože z lahve byl ochotný pít až od 14 měsíců, do té doby pouze prso.
PS: a ruce patří na volant a oči na provoz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
20.3.13 19:25

@CokeLady No, je trochu rozdíl podat dudlík a držet se s miminkem za ruku… a podávala jsem ho většinou na semaforech… ale to kojení se fakt na červenou stihnout nedá. Jo a mám automat.
PS: a netvrdím, že dodržuju všechno co by se mělo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
20.3.13 19:44

Omlouvam se za asi stupidni dotaz, ale v te vetsi sedacce po smeru jizdy muze dite sedet vpredu 8o Ja jsem mela za to, ze pouze vzadu??
@CokeLady Ja jsem cetla, ze podle novych vyzkumu uz to predni spolujezdecke sedadlo neni nejnebezpecnejsi - udajne jak jsou novejsi auta, tak uz to neplati. Ja tedy mam malou zatim ve vajicku vpredu, neumim si predstavit zatim ji mit dal. I z toho duvodu jsem koupila vetsi vejco, aby tam mohla byt dyl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
20.3.13 19:55

@petulatko Ano, v jakékoliv sedačce může být dítko vpředu, pouze pokud je vpředu vajíčko, tak musí být deaktivovaný airbag.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
20.3.13 20:33

Já ho vozím vzadu uprostřed. Místo za spolujezdcem má pes a za řidičem na něj nevidím. Když je uprostřed tak na něj vidím zpětným zrdcátkem a jsem schopná mu podat cokoliv. Jinak ten kdo vynalezl automat do auta by zasloužil nobelovku, protže jsem schopná obsloužit dítě, psa i řídit najednou. Jinak když jede manžel někam s prckem tak si ho dává dopředu, ale on přitom dělá moc blbostí, mačká čudlíky na rádiu, a bohužel došáhne i na řadičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aneta Opl
20.3.13 20:47

@CokeLady Doufám, že tě nepotkám na silnici v protisměru, jak se na dítě otáčíš a třeba jen o kousek pohneš volantem…

• Citovat
  • Upravit
102082
20.3.13 21:15

@hefilka Tak místo uprostřed by se mi taky líbilo, ale v jednom autě tam máme pouze 2 bodový pás a v druhém je tam díra :-) i když se dvěma dětma už je to fuk, mimčo jezdí za řidičem, takže dudel už musím podávat pouze na dlouhé červené, neb musím dojít dozadu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
20.3.13 21:35

Sedadlo smrti už není spolujezdec ;) vajíčko jsem mívala většinou vedle sebe, do kat. 9-18kg šel za sedadlo spolujezdce s nadšením, ve vajíčku se mu už naprosto nelíbilo.. Dopředu už dávám pouze když potřebuju sklopit zadní sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
20.3.13 21:57

@mati Tak můj soukromý názor je ten, že sedadlo smrti by to nebylo nikdy, pokud by se ze statistik vyhodili ti, co sami sebe rozmlátili o strom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
21.3.13 06:29

@j.a.n.i1 To jsem netusila, dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie