Autosedačka vepředu?

176
14.5.07 17:03

Autosedačka vepředu?

Ahojky, mám takový dotaz, může být autosedačka připevněna vedle řidiče. Máme už tu větší která je po směru jízdy a u spolujezdce airbag nemáme. Malý mi v autě zvrací už po pár minutách jízdy, tak že bych vyzkoušela jestli to vepředu nebude lepší.
Děkuji moc za odpověď.
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
xyz
3294
14.5.07 18:01

Pokud to není „vajíčko“, tak může být vepředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
14.5.07 18:04

Ahoj,

na předním sedadle spolujezdce lze přepravovat děti ve všech typech autosedaček.
Pro skupinu 0 pltí, že musí být umístěny proti směru jízdy a airbag čelní (nevztahuje se na boční) tam být nesmí, nebo musí být vypnut
pro ostatní skupiny, kdy autosedačka je po směru jízdy, může být přepravováno dítě vždy, jak je-li auto vybaveno airbagem či nikoli a airbag se nemusí vypínat.
Doporučuje s eovšem tam děti nepřepravovat a pokud je to nezbytné, volí se alespoň sedadlo spolujezdce posunout co nejvíc dozadu.
Mám taky velice zvracející dceru, jezdíme max 20 minut a to ne ve špice ,ale po prázdných cestách, nejhorší je to popojíždění- takže prakticky necestujem nikdy , jen o sobotách a nedělích, žádné hory a dálkové trasy.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
14.5.07 18:20

No jo, IVULKO, máš pravdu. Já vůbec nevím, kde jsem přišla na to, proč vajíčko ne :roll: Kecám, neberte můj předchozí text vážně.
Asi že máme airbag, tak jsme tam sedačku nikdy nedávali…
Tak se omlouvám za bludy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
14.5.07 18:43

vyhlaska to sice dovoluje, ale dite bych na predni sedadlo nepo:,–(ila v sebelepsi sedacce :wink: , ale asi zalezi na pristupu kazdeho …

pokud dite opravdu hodne zvraci, radeji bych nejdrive zkusila umistit sedacku na zadni sedadlo doprostred, aby dite videlo primo pred sebe. to, ze zvraci, je nasledek toho, ze si v hlave neumi prebrat to, ze samo sedi v aute a okoli se pohybuje. pokud pred sebou uvidi horizont, melo by se to zvraceni zlepsit :-)

s premistenim sedacky na sedadlo spolujezdce bych opravdu hodne vahala. hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.5.07 21:48

Adys, jak je víc dětí a dozadu se nevejdou tak to jaksi jinak nejde… Jsou prostě situace, kdy je cestování na místě spolujezdce nejlepší řešení - a tak mi trochu vadí, jak je s tím leckdo hned hotový.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
14.5.07 22:00

Lesino,
nevim, kolik ma Radkoun deti, mluvila jenom o jednom, takze jsem nabidla nejdrive reseni, ktere by mohlo pomoci i bez autosedacky na prednim sedadle :-) .
my mame VW, od zari budou vzadu deti 3 a to i kdyz nejstarsimu diteti je 10 a fyzicky vypada na 14 :-) .
prezentuji svuj nazor a presvedceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
15.5.07 07:01

Děkuji moc všem za vaše rady. Malému byl rok a mám dítko jedno. Dozadu doprostřed dát sedačku nemohu, páč je tam jen dvoubodový pás a já potřebuji na připevnění tříbodový. Navíc mi manžel řekl že máme airbagy vepředu všude, jo máme Oktávku kombíka. e jak psala ivulka tak by ten airbag neměl vadit když je sedačka po směru jízdy. Ještě mě napadlo že ho po:,–(ím dozadu za spolujezdce a tu sedačku vepředu položím aby i zezadu viděl předním sklem. V lékárně jsem si vyzvedla homeopatikum Cocculine a také ho vyzkouším. S tim zvracením je to hrůza, je mu špatně fakt už po pár minutách jízdy a je mi ho líto, ale jezdíme často k babi 10 km a na chatu 9 km. Ale i to mu stačí aby se pozvracel:-((
Tak děkuji všem Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
15.5.07 10:42

Ahoj,

myslím, že ten přední airbag musí být vypnutý v každém případě. Nám ho vypnuli v servisu za pět minut. Nevýhoda je, že my u Citroena to máme propojené a tak vypnuli airbagy všechny - jenom jeden vypnout nešel.

Ahoj Magika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
15.5.07 11:18

Přední musí být vypnutý jen když je autosedačka proti směru jízdy

ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
15.5.07 14:56

ahoj!
jak tak ctu reakce tak jsem asi cerna ovce emimina, ale ja malou vozila od malicka na predni sedacce… mame favorita a vzadu proste vajicko neslo spravne uplnout takze podle me bylo lepsi dat sedajdu na predni sedacku a spravne pripoutat (ze airbag ve favoritu neni je tusim celkem samozrejmost :wink: ) nez mit ditko na zadni sedacce ale nespravne pripoutane… kdyz kolikrat vidim jak nekteri rodice maji „upevnene“ sedacky vzadu je mi do breku…
ted uz jezdime ve vetsi autosedacce a tu uz teda mame vzadu, na to uz pasy staci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.5.07 12:20

Hope myslím, že nejsi černá ovce, taky vozím dceru vedle sebe už od narození. Já si zase myslím, že je lepší klidné dítko a hlavně klidná a v pohodě matka ve předu než řvoucí, dusící a zvracející dítě vzadu a totálně z toho všeho vynervovaná matka, která se furt otáčí a kontroluje zda je dítě ok, nebo přidušené! Toť zase můj názor. Líza

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.5.07 22:52

Vozit autosedačku na předním sedadle lze, pokud je to vajíčko, musí být vypnutý airbag, pokud je to větší sedačka, tak musí být posunuté sedadlo co nejvíce dozadu. Ale nejbezpečnější sedadla podle pořadí jsou vzadu za spolujezdcem, poté vzadu za řidičem, poté vzadu uprostřed- pokud je tam tříbodový pás, a pouze v případě nouze by se mělo použít sedadlo spolujezdce. Tento postup uznávají všichni výrobci autosedaček, a vždy je nutné se řídit návodem autosedačky a auta.

• Citovat
  • Upravit
3241
19.5.07 21:04

Souhlasím s Hope a anonymní- taky jsem od mala vozila Barču vepředu, je to pohodlnější, jak pro ni, tak pro mě. Když vypadne cumel, řve…Stejně nikdy dopředu nevíš, kdo tě z které strany nabourá-z boku, nebo ze předu. Není to jedno??Voz si mimi, tam, kde ti(i miminu) to nejlépe vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.5.07 11:47
Liz píše:
Hope myslím, že nejsi černá ovce, taky vozím dceru vedle sebe už od narození. Já si zase myslím, že je lepší klidné dítko a hlavně klidná a v pohodě matka ve předu než řvoucí, dusící a zvracející dítě vzadu a totálně z toho všeho vynervovaná matka, která se furt otáčí a kontroluje zda je dítě ok, nebo přidušené! Toť zase můj názor. Líza

Souhlas. Taky dceru vozime v Priorce vepredu v Oktavce. Ma vypinaci airbag (vajicko jsme nevozili, auto je sluzebni - tudiz ridi jen manzel a ja s malou ve vajicku sedela vzadu), ten nevypiname, pouze predni sedacku posuneme co nejdal. Takhle jezdi dcera sama s tatou. On rika, ze se mu lepsi ridi nez kdyz na nej zezadu porad nekdo hulaka a neco chce :-)))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix