Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@hefilka Tak místo uprostřed by se mi taky líbilo, ale v jednom autě tam máme pouze 2 bodový pás a v druhém je tam díra
i když se dvěma dětma už je to fuk, mimčo jezdí za řidičem, takže dudel už musím podávat pouze na dlouhé červené, neb musím dojít dozadu ![]()
Sedadlo smrti už není spolujezdec
vajíčko jsem mívala většinou vedle sebe, do kat. 9-18kg šel za sedadlo spolujezdce s nadšením, ve vajíčku se mu už naprosto nelíbilo.. Dopředu už dávám pouze když potřebuju sklopit zadní sedačky.
@mati Tak můj soukromý názor je ten, že sedadlo smrti by to nebylo nikdy, pokud by se ze statistik vyhodili ti, co sami sebe rozmlátili o strom.
@j.a.n.i1 jj a já mám k tomu bohužel soukromou statistiku
stejně obecně u nehod bývá největší kámen úrazu auto - rezavé (nosníky a tak) nebo ještě hůř „slepované“ už havarované auto ![]()
Ahoj, prosím mám otázku… Můžeme syna,8let, 130 cm,32kg vozit na podsedáku připoutaného vepředu??? Máme peugeot partner, kterej patří do kategorie N1 - nakladní. Já nikde nenašla odpověď které bych rozuměla, tak pokud je tu nějaká dobrá duše co se v tom vyzná, prosím o vysvětlení. Díky ![]()
Ahoj, prosím mám otázku… Můžeme syna,8let, 130 cm,32kg vozit na podsedáku připoutaného vepředu??? Máme peugeot partner, kterej patří do kategorie N1 - nakladní. Já nikde nenašla odpověď které bych rozuměla, tak pokud je tu nějaká dobrá duše co se v tom vyzná, prosím o vysvětlení. Díky ![]()
@Yamaha No, dle zakona muzes, dle zdraveho rozumu bych mu koupila celou sedacku a nevozila hp jen na podsedaku.
@j.a.n.i1 Díky za odezvu, on se ale do celé autosedačky nevejde, proto má jen podsedák. Rád sedí vepředu, přímo nutnost to není
,tak jsem chtěla vědět jestli může podle zákona..
@Yamaha
Mam stejne starou dceru, tezsi a vyssi, a v pohode jezdi v Cybex X Solution. Uz pred 3 roky jsem ji ale mela v podsedaku. Po shlednuti rozdilu podsedak versus autosedacka /v Crashtestech/ jsem urychlene kupovala sedacku…
![]()
@Yamaha No, to, ze se nevejde do sedacky je s uvadenymi mirami nesmysl, ale to je vase vec.
@Yamaha může jezdit vpředu. manžel má Tansita a pokud není zbytí jeden syn v předu. každopádně přesně jak píšou holky. dítě na podsedák bych nedala!
Vepředu jezdit může, ale já bych podsedák nikdy nekoupila, bezpečnost je pro mě nadevše!!!
jinak já dceru když jsem jela sama vozila vepředu, když jel i muž, tak jsem seděla já nebo muž s ní vzadu, cca 6měs. řvala vzadu tak strašně, že nepomáhalo vůbec nic, bo neviděla, tak jsem si sedla do předu a jí nehcala vzadu samou, vyřvala se a byl klid… od cca 8,5měs jezdí v römerce… a v zadu, ve předu jí jednou myslím vezl manža… já nikdy zatím ![]()
@CokeLady Doufám, že tě nepotkám na silnici v protisměru, jak se na dítě otáčíš a třeba jen o kousek pohneš volantem…