Autoškola 2023

Anonymní
2.1.23 22:19

Autoškola 2023

Zdravím mam 30 a rodiče i pritel me furt lanaři at si udelam řidičák. Auto nemam, nikdy jsem neřídila auto vím max kde je brzda a kde plyn…všude se buď dostanu pěšky nebo na kole, autobusem nebo jezdi pritel. Máme 2 deti a představa ze se ted učím, dělám jízdy po víkendech mě celkem děsí..Navic autoskola stoji 20 tisic takze bych nerada vyhodila penize oknem jak se říká… mam k autům i silnici respekt a nevím, zda do toho jít nemam s tim žádné zkušenosti a mam proste ze všeho strach hlavně to ze to nedám..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3598
2.1.23 23:02
@Anonymní píše:
Zdravím mam 30 a rodiče i pritel me furt lanaři at si udelam řidičák. Auto nemam, nikdy jsem neřídila auto vím max kde je brzda a kde plyn…všude se buď dostanu pěšky nebo na kole, autobusem nebo jezdi pritel. Máme 2 deti a představa ze se ted učím, dělám jízdy po víkendech mě celkem děsí..Navic autoskola stoji 20 tisic takze bych nerada vyhodila penize oknem jak se říká… mam k autům i silnici respekt a nevím, zda do toho jít nemam s tim žádné zkušenosti a mam proste ze všeho strach hlavně to ze to nedám..

Nikdy není pozdě. Budeš mít svobodu v cestování. Nákupy někam vzít děti ;)
Každý nějak začínal. Bohužel jsis vybrala tu nejhorší dobu ohledně ceny ještě před pár lety bys to měla za třetinu :(
Ať ti přítel někde mimo komunikaci půjčí auto at si to osaháš a pak se naučit predpisi alespoň trochu předem vědět o čem to je a pak hurá přihláška do autoškoly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
2.1.23 23:07

Záleží, jestli se na to cítíš. Já třeba řidičák nemám. Uvažovala jsem jednu dobu nad ním, ale nejdu nakonec do toho. Raději investuju jinam, stejně ani nemáme auto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
2.1.23 23:10

Autoškolu jsem dělala. pred rokem, je mi 34 a mám dvě děti. Opravdu nikdy není pozdě, před tím rokem jsem dávala 12 500,takže jsem to chytla ještě „dobře“,ale stejně jsem to dala na tři splátky. Za mě to peníze vyhozené oknem určitě nejsou, zvlášť když má člověk děti, teď vidím ty výhody a kolikrát si nadávám, že jsem do toho nešla dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
2.1.23 23:16

Nemusíš se bát, pokud chytneš dobrýho učitele, co s tebou půjde polopatě. Jak je již řečeno, každý někde začínal a nemůžeš vědet, dokud to nezkusíš. Ta cena je šílená, to ano, ať to zaplatí manžel nebo rodiče, když je to jejich nápad :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.1.23 23:23

Auto je svoboda.

Jen to chce kvalitniho instruktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
3.1.23 01:05
@Dahlia0409 píše:
Záleží, jestli se na to cítíš. Já třeba řidičák nemám. Uvažovala jsem jednu dobu nad ním, ale nejdu nakonec do toho. Raději investuju jinam, stejně ani nemáme auto :mrgreen:

Auto je dneska levnější než řidičák ;) a už docela slušné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
3.1.23 08:51
@JiříkMazlík píše:
Auto je dneska levnější než řidičák ;) a už docela slušné ;)

Auto nechceme. V případě potřeby si můžeme půjčit. Jinak máme nohy na přesun, případně jede bus, nebo vlak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
3.1.23 11:27
@Dahlia0409 píše:
Auto nechceme. V případě potřeby si můžeme půjčit. Jinak máme nohy na přesun, případně jede bus, nebo vlak :D

No už tě vidím jak stěhujes skříně po svých a autobusem. Prostě jsi odkázána na nějaký čas kdy to jede takhle i když přijdeš k autu o minutu dýl to ti nikam neujede. A třeba cesta do práce kdy nemusíš jít někam na zastávku pak zase od busu do práce. Nakup hodíš do kufru a nemusíš myslet na to zda ho zvládneš unést celou cestu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
3.1.23 11:41

Já jsem na tom stejně, všichni mě do toho tlačí, i bych asi ráda řídila, kam chci a kdy chci a ne se pořád spoléhat na manžela, ale bojim se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
3.1.23 11:51

Jdi do toho, jestli má přítel auto, bude ti ho půjčovat. Máš větší svobodu. Možná časem bude i dost ráda, muž nebude mít třeba náladu, čas a ty budeš potřebovat někam jet a rychle a to na kole asi těžko.
Budeš samostatná.
Já furt chtěla, ale bála jsem se, pak mi dal přítel k výročí obálku a byla v ní stvrzenka z autoškoly, kdy mám nastoupit. Já byla vlastně ráda, rozhodl za mě, já bych váhala do 50 a pak bych byla už stará (i když Bára Basiková si ho prý v 50 dělala :D )
Mám řidičák už 12 let a jsem fakt ráda. Po autoškole bych radila jezdit hodně po menší obci, vycvičíš se tak a do většího města až později.
Nikdy nevíš, nějaký úraz nebo něco, auto je potřeba a chlap po ruce nebude vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
3.1.23 13:39
@JiříkMazlík píše:
No už tě vidím jak stěhujes skříně po svých a autobusem. Prostě jsi odkázána na nějaký čas kdy to jede takhle i když přijdeš k autu o minutu dýl to ti nikam neujede. A třeba cesta do práce kdy nemusíš jít někam na zastávku pak zase od busu do práce. Nakup hodíš do kufru a nemusíš myslet na to zda ho zvládneš unést celou cestu ;)

Tak jasně, je něco jiného stěhování a výlet, že jo :zed: Fungujeme tak dva roky a auto nám fakt nechybí. A jak jsem psala, když je potřeba, můžeme si půjčit :dance:

Prostě nehodláme živit auto, na co. My chodíme dost pěšky a nést nákupy v batohu a v ruce nám fakt nevadí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.23 19:35

Nevim furt…jako řídit se bojim, bojím že to nezvládnu…za 20 tisic mam pěknou dovolenou u moře že 🤔 achjo a ted babo raď

• Citovat
  • Upravit
3598
3.1.23 22:09
@Anonymní píše:
Nevim furt…jako řídit se bojim, bojím že to nezvládnu…za 20 tisic mam pěknou dovolenou u moře že 🤔 achjo a ted babo raď

Dovolená uteče. Týden bude fuč ale řidičák budeš mít do konce života. Je to prostě dlouhodobá investice i svoboda.
Navíc někdy je v zaměstnání žádaný i třeba do kanceláře. ;) A když je venku chcanec tak sednes do auta a musíš někde lítat po městě s deštníkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.1.23 02:24
@Anonymní píše:
Nevim furt…jako řídit se bojim, bojím že to nezvládnu…za 20 tisic mam pěknou dovolenou u moře že 🤔 achjo a ted babo raď

Nenech se v zivote ovladat strachem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko