Avokádo - s čím ho dáváte?

31
17.1.11 15:04

Avokádo - s čím ho dáváte?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, s čím dáváte dětem avokádo. Samotné nebo ho kombinujete s jiným ovocem? Synovi je 18 měsíců. Děkuji za vaše kuchařské nápady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2724
17.1.11 15:12

Avokádo miluju jen tak s dresinkem z dijonské hořčice, jogurtu a majonézy nebo jako salát s krevetkma. Cpala jsem se jím v těhotenství. Dětem ho občas taky dám, buď jako málo kořeněné guacamole (avokádo rozšťouchat vidličkou, rajčata oloupat a nakrájet na malé kostičky, najemno trošku cibule a česneku, petrželovou nebo koriandrovou nať, trochu citronové šťávy a soli, bez chilli) s nachos nebo s krevetama a kousky krabích tyček jako salát.
Na sladko jsem nikdy nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.1.11 15:16

Malej je ekzematik, takže většinu těch věcí nemůže. Proto nevím, s čím mu to dát :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
17.1.11 15:27
proska píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, s čím dáváte dětem avokádo. Samotné nebo ho kombinujete s jiným ovocem? Synovi je 18 měsíců. Děkuji za vaše kuchařské nápady :-)

Ahoj Prosko, já teda miluji dip z avokáda- rozmačkat avokádo+česnek+šťáva z citronu+sůl+pepř… Ale zrova jsem v časopise četla-nakrájet na plátky, jen pokapat trochu citr. šťávou, příp posolit…a svačinka jako dělaná :potlesk: Taky tam bylo psáno, že není pravda, že by bylo estra tučné a nezdravé (má jen 25-30% tuku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
17.1.11 17:49

Tak já mažu přímo na chleba nebo housku místo másla. Kamarádka takhle dává dětem avokádo místo másla asi od roku a půl (možná dříve, ale tím si nejsem jistá)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
17.1.11 17:49

Tak třeba:
Výživná svačina pro školáky z avokáda a pečiva…

Celozrnou housku, bagetku nebo chleba rozpůlíme, namažeme tenkou vrstvou másla, hustě poklademe kousky nakrájeného avokáda, mírně posolíme mořskou solí, na to dáme plátek ovčího sýra, listy ledového salátu a můžeme i další zeleninu (papriku, rajče).

Různé pomazánky z avokáda: Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, vydlabeme dužinu do misky. Potom jí rozmačkáme vidličkou a přidáme lisovaný česnek, trošku mořské soli, bylinky, sýr Lučina a pořádně rozšleháme. Pomazánku můžeme měnit dle vlastní chuti.

Avokádový salát:

3 avokáda, 2 balíčky mozzarelly, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička drceného barevného pepře, špetka soli

Avokáda nakrájíš na kostičky, mozzarellu na kolečka. Olivový olej smíchat s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Do misek poskládáš avokádo a mozzarellu a pokapeš olejem :palec: je to mňamka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.12 20:54

S čím dáváte avokádo dětem jako příkrm? Samotné? S jogurtem? Nic mě nenapadá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
81480
18.1.12 22:08

namačkané, na chleba jako pomazánku, někdy jako pomazánku s lučinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
14.2.16 16:48

Holky, když používáte avokádo místo másla, dáváte pak na to namazané pečivo ještě třeba sýr? Chtěla bych to dát malému, ale pochybuji, že mi jen pečivo s avokádem sní 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
14.2.16 17:41

Rozmačkané s banánem do konzistence pudinku. Musí být hodně zralé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11174
14.2.16 17:57

Dávám sýr i šunku klidně na to. Výborné je i s jablkem. Ale malá ho jí nejraději samotné, jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
14.2.16 18:51

Holky moc díky za tipy :-D

Ještě dotaz, jak dlouho to rozmačkané avokádo vydrží v lednici? Do druhého dne ok, nezhnědne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
14.2.16 19:03
@Salorka píše:
Holky, když používáte avokádo místo másla, dáváte pak na to namazané pečivo ještě třeba sýr? Chtěla bych to dát malému, ale pochybuji, že mi jen pečivo s avokádem sní 8)

Ja toto nikdy nezkousela. Avokado rozmackam s bananem a serviruji. Pouziti misto masla vyzkousim, i kdyz vaham… :kytka:
To jsem ti poradila, teda… :roll: :oops:

• Citovat
  • Upravit
6594
14.2.16 19:05

@brko Zkusila jsem si to dát místo másla se šunkou a pak i se sýrem a pro mě výborný :-D Ráno zkusím s banánem a teď jsem četla ze i nutela se dá použít :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
14.2.16 19:15
@Salorka píše:
@brko Zkusila jsem si to dát místo másla se šunkou a pak i se sýrem a pro mě výborný :-D Ráno zkusím s banánem a teď jsem četla ze i nutela se dá použít :-D :-D :-D

No fuj, nutela. Takhle znehodnotit avokado…Do toho bych nesla.Leda nutela zvlast, avokado zvlast. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii