Jíte dva dny staré jídlo?

17.1.11 12:34

Jíte dva dny staré jídlo?

Ahoj,
jestliže mi zbylo jídlo uvařené v sobotu na oběd a včera se nesnědlo - jedly byste ho dnes? Jasný, že jsem kolikrát snědla něco z minulého dne, ale takhle dlouho asi ne…dá se to? Nesmrdí, nevypadá zkaženě ani plesnivě…ale potřebuju vědět, že to někdo tak děláte…díky.
(Jde o halušky se zelím a uzeným + kuřecí prsa na grilu s rýží)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

17.1.11 12:38

Občas se mi podaří udělat něčeho víc a jíme to třeba na 3 obědy. Akorát ten třetí den už je to vopruz :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
19692
17.1.11 12:39

Jo v pohode v sobotu jsem delala gulas a vypada to,ze ho budeme jest jeste zitra :-D .Nejak z maleho hrnce vznikl velky :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
16491
17.1.11 12:40

Normálně si vařím na tři dny :-) Pokud to máš v lednici, tak se nemusíš bát.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.11 12:40

Bezva, jdu na to, aspoň nemusím vařit. Díky :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7804
17.1.11 12:41

já to tak jím,někdy i čtvrtý den,ještě nikdy tomu nic nebylo.Je mi líto to vyhodit.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3781
17.1.11 12:44

Od soboty v pohodě. POdle mě nejde ani tak o dobu, ale druh jídla, jak bylo skladováno, co vydrží. Ale v lednici těch 48 hodin podle mě vydrží skoro vše. Ono kdyby to nebylo dobrý, tak to poznáš. :wink: Já teda jsem na to choulostivá, že jak něco i nepatrně mám pocit, že je „jinak“, tak už to nemůžu. :oops:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
17304
17.1.11 12:45

Je to v pohodě,dělám omáčku na páteční oběd a jíme to třeba i v neděli .Jde o jaký jídlo jde,někdy to má manžel i 3 den.Jemu to nevadí,ale mě by to už asi vadilo

:mavam:
  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7213
17.1.11 12:48

jejda,posli to seeeeeeeem :lol: no jasne,ze jime na tom nic neni a takovy odlezely zeli,gulasek…mnam…uplne v klidu si pochutnej :mavam:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.11 12:48
lleennttiillkkaa píše:
Občas se mi podaří udělat něčeho víc a jíme to třeba na 3 obědy. Akorát ten třetí den už je to vopruz :D

Presne tak :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.1.11 12:52

Naprosto v pohodě. Dokonce guláši pár dní jen prospěje :-))))

Většinou se snažím, pokud to jde, zbytky nějak dál upravit. Třeba vařené brambory ještě zapéct, stejně jako maso, atd.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10725
17.1.11 12:54

Kdyby jen dva dny (: Dobrý prase všechno spase.

Nedávno jsem se naučila fajn věc pro takové tekutější potraviny (husté polívky, guláše apod.) - horké nalít do vymytých šroubovacích zavařovaček, zadělat, nechat vychladnout a pak teprv strčit do lednice.
Bez újmy to přežije týden, déle jsem nezkoušela. Teď jsi mě inspirovala, na halušky bych to taky mohla zkusit.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7664
17.1.11 12:58

Něco už ohřívané není tak dobré. Ale jinak dva dny naprosto běžně. Naopak. V sobotu vždy vařím takový druh jídla, aby to šlo ohřát v pondělí.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
15672
17.1.11 13:00

Ahoj. Snažím se dojíst druhý den (pokud vím dopředu, že to nepůjde, tak zamrazím), ale už se mi taky několikrát stalo, že jsme to jedli třetí den. Ono je taky podstatné, jak dlouho to chladlo mimo lednici a co to je za jídlo (jak moc bylo tepelně upravené atp). Ale asi bys to poznala, kdyby to bylo špatné :nevim: . I když zrovna nedávno kamarádka snědla jídlo dva dny „staré“, a pak celý večer :poblion: , ale říkala mi, že to nechala celý den na sporáku a až večer uložia do lednice :nevim: .

Já jsem na tohle hrozně opatrná, ale třeba naši jedí jídlo z víkendu i ke konci dalšího týdne a když tam přijedu a dostanu jídlo, tak mají ze mě legraci, když se zeptám, jestli není z víkendu  :mrgreen: .

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
170
17.1.11 13:03

U nas doma s tim taky nename problem.. Pokud je jidlo v poho, tak proc ne..

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama